Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Už půlroku ve mě „hlodá“ Mirena. No, nevím… Menzes mám co 18-20 dní a trvá týden. A to jsem byla ukázková - 28 dní a 4 dny menzes… prsa mě bolí, ale to už je vedlejší… Problém je, že v úterý jedeme k moři a předpokládám, že budu tiše menstruovat… Koupila jsem si při té příležitosti tampony, které jsem ovšem v životě nepoužívala, takže vlastně ani nevím, jestli budu schopná si je „zandat“ na správné místo. Kromě toho jsem slyšela, že s Mirenou sa tampony používat nemají.
Tudíž otázka zní: Jak oddálit menzes nebo ho vůbec nedostat a jak se poprat když tak s tamponem. Můžu si ho dát nebo raději ne? Díky moc!
nat
mam o uplne stejne. JA bych si tampon nelajzla, kdyz ho ani neumis zavade, aby jsi si telisko za provazky nevytahla.
Kup si kalisek, uz je maji i v lekarne, zavedes to snadno- mas ho nafurt a muzes si uzivat more
Ahoj.
Já si nechala dát Mirenu před rokem a půl a moje měsíčky trvají s léky na úpravu cyklu 10 - 13 dní
. A tampony používám normálně, protože s vložkama bych se asi zbláznila - ale používala jsem je běžně i před Mirenou. Když se ale tampon vytahuje pomalu, nemělo by se nic stát - říkala moje gyndařka. Na příští kontrole si tělísko nechám vytáhnout, protože už mě to nebaví.
Přeju ať se ti to brzo „usadí“.
Reed