Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Šla bych na gyndu. Sice může být jiná fáze cyklu a tak může být čípek delší a tím nit schovaná v něm. Ale já kdy ji měla, taj jsem ji vždy nasáhla snadno. Mě tedy Mirena neseděla vůbec. Po dvou letech věčného špinění a krvácení a výtoku bez příčiny, šla ven. Pořád jsem měla hojný čirý výtok, takže pořád mokrá a to bylo pěkně nepříjemné. Do toho jsem z ní byla extrémně nafouklá.
Kolegyni vypadla Mirena 2×. Takže stát se může, že není na svém místě.
Jako stát se to určitě může, možná by nebylo špatné to zkontrolovat, ale z mých zkušeností (měla jsem tělísko celkem 8 let) nikdy žádný problém nebyl a nikdy jsem si ta vlákna nenahmatala
. A to že nešpiníš je přece super, ze stejného důvodu si ho nechala dát moje mamka a už asi 15 let ani kapka
. Ani já jsem při něm neměla žádné takové problémy, až pak ke konci kdy už asi ztrácelo účinnost
.
Holky, jste zlaté, děkuji za rychlé odpovědi. Skočím hned ráno zeptat se, jestli mě gyn vezme a zkontroluje, abych případně zachránila, co se dá, a koupila Escapelle.
![]()
@Anonymní píše: Více
Pred hodne lety jsem mela chvili telisko taky a uz fakt ne. Partner me prstil pri sexu a najednpu silena bolest, krvaceni. Gyndarka mi rekla pote ze mam telisko uplne hnute, spatne a vyndala ho. Antika nic pro me a uz jsem ho nikdy nemela.
A já bych neplasila. Mně doktorka přímo říkala, že ty vlákna se omotaji kolem čípku, takže pak tolik netrci a nejdou cítit nebo se zdají kratší. Nicméně i s tím vypadnutim mám zkušenost, takže kontrola neuškodí. Ono přece po zavedení je stejně myslím za 6 týdnu nebo tak nějak kontrola, ne?
Pro klid duše klidně na kontrolu zajdi. Stát se může cokoliv. Ale větší pravděpodobnost je, že manžel ty šňůrky trochu zasunul zpět
neboj, ona s tím ta gynekoložka počítá ![]()
Všem děkuji za odpovědi, návštěvu gyn mám za sebou, tělísko v pořádku, kdyby se někomu informace hodila, je prý normální, že se část vlákna nasune čípkem dovnitř ![]()
Já ty vlákna například žeru ![]()
Mám 3.telisko a předchozi 2 museli vyndavat pod narkozou, není za co vytáhnout. Předpokládám, že i to 3.uz má vlákna kdesi v jiné dimenzi ![]()
Tak to je masakr a asi se mám na co těšit, taky budu asi požírač ![]()
me je doktor i zkracoval a taky je uz nemam. Snad to pri vymene alespon najdou ![]()
@hospodki najdou, doktorka se u mě jednou divila kam zmizely, protože jsme nezkracovaly. Taky jsem měla tím pádem obavy, ale u vytažení neříkala nic a vytáhla v pohodě, byla to rychlovka, ani jsem to necítila. Narozdíl od zavádění
.
Ahoj holky,
chtěla bych se s Vámi poradit, ať zbytečně třeba neplasim a neletim hned na gynekologii. Před dvěma týdny jsem přešla z HA na hormonální tělísko Mirena. Protože mám endometriózu, jsem krvácivý typ, krvácení i u HA extrém, proto jsem čekala, že i u tělíska budu dlouho špinit nebo krvácet a možná ho bude potřeba vyjmout.
Po zavedení mi gyn řekla, že nechala provázky trčet z čípku delší, aby se pak lépe vytahovala. Nechala je opravdu dlouhé, velmi mě překvapilo, že je cítím i při zavádění tamponu až skoro u poševního vchodu (možná tak 1-2 cm nad). Krvácela jsem asi tři dny. Od té doby jsem mohla mít s manželem tak 4× pohlavní styk. Fakt mi je divné, že nespinim, tak jsem dnes ráno ve sprše udělala průzkum, zda nezjistím uvnitr, třeba že tělísko trčí… Místo toho jsem zjistila, že najednou z čípku trčí jen tak 1 cm provázku sloužícího k vytazeni. Může to znamenat, že se tělísko posunulo směrem k děloze nahoru??? Nerada bych, aby ztratilo účinnost, já otěhotněla nebo se mi šířila endometrióza. Děkuji!
(HA byla pouze na přechodnou dobu, z důvodu rodinné a osobní anamnézy mi hematolog doporučil jako vhodnější antikoncepci tělísko.)