Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vysazovala jsem HA po 7 letech a měla jsem to všechno úplně rozhožený. Já pro změnu měla první menstruaci po vysazení 14 dní a silnou jako prase.
Takže si myslím, že takové výkyvy jsou normální a u každé trošku jiný, ale jen můj názor. Otěhotněla jsem po 2 měsících po vysazení a teda potratila, ale hned měsíc na to otěhotněla znova a teď mám krásnýho 3 měsíčního drobečka
doporučuje se na ovulační testy vykašlat. Čím víc se na to budeš soustředit tím hůř to půjde. Stres dělá divy. Držím pěsti ![]()
Tohle nejsou pozitivní ovulační testy, druhá čárka musí být stejně silná, nebo silnější. Slabá druhá čárka se může objevovat celý cyklus, vzhledem k tomu, že hladina LH celý cyklus kolísá. Až dojde k jejímu maximálnímu vzestupu, můžeš očekávat ovulaci, tedy až poté, co se ukážou čárky na testu alespoň stejně silně. A pokud jsi teď dobrala antikoncepci, ovulace bude nejdřív v dalším cyklu, tohle ještě nebyla ani opravdová menstruace. Mimochodem ani ovulační testy taky nejsou jistota, že ovulace probíhá, ale řeknou ti, kdy by probíhat měla ( do 24-48 hod po pozitivním ovu testu).
Příspěvek upraven 20.01.25 v 06:31
To určitě nebyla menstruace, ale prostě reakce těla na ty hormonální změny
. A jak bylo psáno výše, ovulační test není ani zdaleka pozitivní
. Jestli chceš testovat, pokračuj dál každý den, určitě se dočkáš
. Mě přišla první ovulace (ale po vyjmutí tělíska) cca za 25 dní
.
Dobrý den, jdu si sem pro řadu protože jsem trošku zmatená 😅
Před par dny jsem vysadila HA a po 4 dnech mi přišla menstruace.. krvácení trvalo asi 1 den a v malém množství což se mi nikdy nestalo. Měla jsem hodně tekutý výtok tak jsem si jen tak udělala ovulační test. Vypadá to že je pozitivní? Ale nevím, nikdy předtím jsem si ho nedělala. Styk jsme s přítelem měli před 5 dny, tedy chvíli před tím než mi přišla menstruace.
Miminko chceme, jen mi přijde divné že bych hned takhle po vysazení ovulovala. Jsem teprve 21 leté piskle a prášky beru od 16 takže jsem v tomto nová
.
Děkuji za rady