Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, může to být plodovka. Raději zajdi s vložkou na gyndu nebo rovnou do porodnice.
Já měla velký olyhydramion a naše Neli si tam plavala.jako ted se mně to píše easy neboj vydržíte když my vydržely tak to vydrží všechny rodičky. 1 den se prokázalo i na testu že mně odkápla plodová voda a to už jsem byla na odvoz a nakonec z 28týdne jsem rodila 39+nějaký drobný už nevím.
Takže tak a závěr? Při porodu se zjistio, že jsem měla vody hodně že ulz ukázal vodu zadní ne přední takže tak dítě si vybralo to správné místečko tím pádem tam vydrželo.
Málo vody značí dřív porod protože vlastně ta plodová voda udržuje dítě v bíšku pak ti břicho tvrde a mže to rozjet předčasný porod.
A možná i mín to dítě roste protože má málo místa.
DRŽÍM TI PĚSTI a určitě to dobře dopadne a těš se na malý miminko ![]()
A klidně frč do porodnice na otestování vložky na sklíčko si dají vzorek a víš to ihned co odteklo ale ono odtéká furt něco takže já už tam pak přestala jezdit protože plodová voda by odtékala stále a ne 1×.
Ale věřím že být ve stejné situaci jako ty jem tam už naběhlá jinak se to píše kdo to neprožil
vidět a ještě uvidíš malý mimčo ![]()
No vzala jsem si vložku, co mám do porodnice a počkám na tchána aby mě tam kdyžtak k večeru hodil…jak jsem doma sama, tak se dost nervuju ![]()
A kape něco stále? Věřím klid věř mně že jak jsem jim jednou donesla v nemocnic vložku jsem byla opravdu na složení byla zabaervená a ihend mně položili na stůl a koukli se a udělali si svůj vzorek další.
A nakonec se mně ta voda zacelila tím pádem už se nci nedělo ale okamžitě mně napíchly plíce hned ten den kdyby náhodou.
A každý se ptal co tam dělám jestli dobrý
tak říkám jo dobrý břicho už nebolí spousty infuzí.
No a nkonec se nerodilo předčasně ale ylo to hrozný.
Můj se přiznal po porodu že takový nervy by už zažívat nechtěl a myslím že je zažije ještě jednou
Záleží na mně jestli mu řeknu ANO ![]()
Stále ne, tak několikrát do hodiny kapka… kdyby se malej narodil teď, tak už je to v klidu, ale nechci plašit…musí mě mít v porodnici už za blázna…
Není to fakt výtoK? nemáš to při prudkým pohybu???:)
neboj my tam byly tak známý že se i mudra přišla podívat na malou ![]()
Se měl podívat isám ředitel porodnice ![]()
@Marry11 prosím tě a měla jsi taky pocit, že cítíš každou část miminka přes kůži?
Tak to já fakt necítila jako chceš říct že víš přesně co je hlava a noha? Jako já toto nikdy moc nepoznala ale jako to že se mimčo pohlo poznám.
Možná pokud by se něco dělo já prosím tě tě nechci vyplašit se může třba i mimčo víc vrtět ale třeba máš divocha máš přece chlapečka.
Rozhodně jet tím nic nezkazíš a ještě se koukneš na ulz
a to se se vyplatí.
Hodně klidu to se píše lehce je to bych si chtěla přečíst před 2 lety jak bych plašila já ![]()
Fakt si šikulka ![]()
Mě takto po kapkách kapala plodovka od 26.tt takže jak psaly ostatní porodnikou vložku a šup do porodnice. držím pěsti
Mě malý třeba prudce kopl a vytekla plodovka nebo když jsem déle stála apod.
@tterrezzkaa Tak určitě jeď. Já ti napíši co jsem se dozvěděla já když jsem hledala na netu proč mě může prosakovat. Psali, že když prosakuje voda, tak je něco abnormálního. Já měla abnormálně dlouhou pupeční šňůru, poté se tam syn zamotal a zasekl se, nemohl se hýbat, mě to přišlo normální, ale jak začli pak problémy tak jsem si dala 5 a 5 dohromady. Malý jak se chtěl pohnout tak si přiškrtil šňůru, kolísalo srdíčko, nemohl se hýbat proto jsem necítila moc dobře pohyby. Nepřišlo se na to ani v nemocnici, měl namále kdyby při posledním monitoru to nepředvedl před PA. Té moc děkuji, že přišla a upozornila doktorku a už jsem jela na sál.
Nechci tě strašit, ale že o takto to může být. Proto raději jeď, na mě protáčeli v porodnici panenky jen co mě viděli na pohotovosti.
![]()
@EvaG no mě v poslední poradně natáčely monitor 2×, ten první se doktorce nelíbil. Malý měl vysoký tep nebo co to měří a nechtěl se hýbat, druhý už byl ok, prý to bylo tím, že jsem ráno málo pila, tak nevim… celou dobu jsem měla plodovku ok a teď jí mám najednou málo…ale tchán už o mě ví, tak jen co přijede, tak frčíme
Ale už to chci mít za sebou, protože když mi při poslední těhotenství na velkém ultrazvuku ve 20tt s úsměvem oznámil, že je mimi o 2 týdny menší a nic víc, tak jsem byla v klidu a za měsíc byl konec… a teď mi doktorka o té vodě taky nic neřekla…ach jo
Ahoj holky, potřebovala bych radu nebo spíš vaše zkušenosti. Ve čtvrtek jsem byla v poradně a až doma jsem zjistila, že mi doktorka do průkazky napsala mírný oligohydramnion. Od včera pozoruju hodně vodnatý výtok bez barvy a zápachu, jsou to jenom kapky, může to být plodovka? Stalo se vám, že by jenom kapala? Jsem hrozný plašan a nevím jestli nemám radši letět do porodky… moc děkuji za všechny zkušenosti…