Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Mně Dr. na psychiatrii v ÚVN říkal, že na spánek se dávají nižší dávky, ty vyšší jako antidepresivní. Ale prý přibírat se může od dávky 15 mg. Na těch 7,5 mg jsem se tam nechala přemluvit, abych nepřibrala (i když v minulosti jsem nepřibírala ani po 30 mg), ale to mi zas nestačilo na spánek.
@Lollitka já spím blbě i tak, ale bez Mirtazapinu bych nespala vůbec, resp. mám problém s usínáním, jsem sova a kdybych spala podle sebe, usínala bych ve tři v noci a spala do dvou odpoledne
Po téhle dávce nepřibírám, ale ani se mi nedaří nic shodit. Ale je to individuální, můj táta bere Mirtazapin taky, dokonce 40 mg a přibral všeho všudy dvě kg
To já bych při téhle dávce neprošla dveřma ![]()
Takový hnus jako Mirtazapin bych v životě nebrala… Taky se trochu plácám v psychických problémech ale něco takového jsem kategoricky odmítla to se v tom radši budu plácat dál
@žena_za_pultem píše: Více
Kdyby ti bylo zle, nemohla bys spat, jist a mela tezke deprese, tak bys jeste za mirtazapin, nebo jine leky, ktere by ti ulevily, byla vdecna. Ja taky leky dlouho brat nechtela, ale pak uz to neslo a ted jsem za ne rada.
Ja jsem se taky bránila zuby nehty, začala jsem to brát kvuli problémům s nespavostí. Beru to 8.den a ucinky na spánek v podstatě žádné. Spíš naopak, šílené sny, spánek jen povrchní, neustále vzhůru, celkem tak 5 h spánku, který není spánkem. Ráno jsem uplne vyřízená. Jsem na neschopence uz skoro 2 měsíce. Šílené deprese po tom Mirtazapinu, to se nedá ano slovy popsat, hrozné stavy. Nejsem to já. Jeden doktor říká vydržet, další vysadit
@Anonymní píše: Více
Muzu se zeptat, kdy Ti začal na spaní fungovat? Ihned, nebo po čase? Když jsi začínala na 15mg, nic to s Tebou nedělalo? Zhoršení nějaké- depka, uzkosti?
@Lenka265 píše: Více
Vysaď to je to hnus! Podle mě mirtazapin je největší hnus co se týká antidepresiv… Člověk akorát tloustne a je potom jak přiblblý…
Já právě taky trpím na psychické problémy ale než do sebe rvát tyhle svinstva to radši budu trpět dál.
Kdo nezazil nikdy nepochopí… Jenže mě prostě přijde že antidepresiva místo aby lidem pomáhali tak to všechno jenom zhorší…takže na co do sebe mám rvát něco co mi škodí, s tím, že za půl roku to třeba možná začne pomáhat… Jenže prostě realita je taková že já se cítím na prd teď a ne za půl roku… Takže prostě antidepkáče už nikdy a žádné..
Dokavaď jsem schopná se z té postele nějak zvednout a dolézt do práce tak prostě antidepresiva brát nebudu. A až nebudu zvládat ani tohle tak se uvidí ale prostě mi přijde že já nejsem typ člověka na antidepresiva.
A všem bych chtěla říct neberte antidepresiva je to hnus největší akorát vám to všechno zhorší. ![]()
Promiň, ale tohle tvrdit je absolutní nesmysl. Nepředstavitelné množství lidí jen díky těmto lékům fungují a mají aspoň trochu kvalitní život.
@teroonka píše: Více
Je to zlo… Všechno to jenom zhoršuje a není to jen můj názor. ![]()
Mozno potrebujes zmenit lekara, najst si psychoterapiu.
Já beru Mirtazapin 7,5 mg na spaní. Beru k tomu ještě kousek melatoninu. Spím s ním dobře, ale po nasazení Mirtazapinu jsem nabrala 8 kg a šlo to pořád nahoru. Brala jsem ze začátku 15 mg a nebyla jsem k dokrmení. Dávku jsem tedy snížila na půlku. Cvičím, hlídám se a sice dál nepřibírám, ale ani jsem nic nezhubla. Na nervy beru k Mirtazapinu ještě sertralin.