Mirtazapin – zkušenost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
9.3.26 13:43

Mirtazapin

Má někdo prosím zkušenost s Mirtazapinem? Dostala jsem ho na nespavost, beru 6 nocí, zacala jsem na 30mg, nicméně se mi zhorsil stav co se týká deprese. Nesnesitelný stav. Spánek také špatný, ale alespoň něco oproti tomu, jak jsem nespala předtím. Spím s ním cca 5h, ráno jsem v 5 vzhůru a uz neusnu. Mam nepříjemné sny. Přes den také neusnu. Nejím, trpím nechutenstvím. Dr.mi řekla, nze je divné, ze mam po AD deprese. Zvláštní, ne? Je normální, ze stav se na začátku zhorší, nebo ne? Jak jste to meli vy na začátku užívání Mirtazapinu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9079
9.3.26 13:50
@Lenka265 píše: Více

Ahoj, tvoje Dr. neví, že na začátku užívání se mohou problémy prohloubit, objevit/zesílit sebevražedné myšlenky a tak? Vždyť to píšou u každého AD i v příbalovém letáku. Takže ano, může to být, může to trvat cca 14 dní, od 3. týdne tak AD začínají najíždět, ale může to trvat i déle. Jinak taky bych nezačínala rovnou 30 mg. Mně tohle Dr. udělal a já pak 14 dní téměř vkuse spala, když jsem mu volala, že to nedávám, tak mi řekl, ať zvýším na 45 mg, což jsem nepochopila. Jiný Dr. mi pak AD změnil. Taky jsem na něm nejedla, i když většině lidí poměrně ihned zvyšuje chuti k jídlu. Jinak jsem pak mirtazapin brala ještě jednou v nemocnici, už jen 7,5 mg na spaní, ale to jsem po něm nespala, byla jsem skoro celé noci vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.3.26 14:06

@Lollitka děkuji za odpověď. Tak to na Tebe tedy působil jinak nez na mě. Já po něm spím a nespím. Spánek hrozně mělký, nepříjemné sny. 5h spánku max. a v 5 ráno uz zase vzhůru, každý den. Kéž bych po něm byla spavá…Zkoušela jsem i Trittico, ale u nej jsem vydržela 4 dny, zvyšoval mi vnitřní neklid. Naopak Mirtazapin me vnitřně zklidnil a přesto po něm spím tak málo. Myslela jsem si, ze mi doktorka řekne, at snížím dávku na 15mg, ale řekla mi, ze ho mam vysadit a poslala mi recept na Quetiapine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
9.3.26 14:11

No ono všichni si myslí, jak je spavost dobrá, ale ona není, když je to chemický spánek a spíš 24 hodin denně skoro, kromě chvíle, kdy už jsem musela na wc a napít se (nejedla jsem nic). Ale i na wc jsem šla na etapy, protože jsem usnula v polovině cesty na wc v obýváku na pohovce, pro mě byl mirtazapin šílený. Navíc mi za těch 14 dní, co jsem ho brala, začínal semestr a já bych do školy ani nedolezla.

Quetiapin je taky na spaní, resp. je to tlumící AP, já ho brala taky, ale dali mi rovnou 1000 mg, takže jsem po něm zkolabovala z únavy, upadla jsem na zem, když jsem šla na wc a mám okno, ale pak jsem si na něj zvykla a už po něm nespím. Už ho ani neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.26 14:12

Mirtazapin bere dcera (středoškolačka), bere 15 mg a myslím, že jí pomohl. Žádné potíže jsme nezaznamenali. Každopádně, jak tu zaznělo, jakákoliv AD si mohou sedat i 2-3 týdny

• Citovat
  • Upravit
6078
9.3.26 14:12

Si v terapii? Pripadne psychiatricky stacionar?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
9.3.26 14:27

Ahoj, beru Mirtazapin už asi 20 let, před prvním dítětem v kombinaci s Quetiapine, ten jsem před plánovaným otěhotněním postupně vysadila. Celé ty roky se mi lépe usíná, bez Mirtazapinu bych nespala skoro vůbec. Beru 30mg. Je normální, že se stav přechodně zhorší. Vše konzultuj s psychiatrem. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.3.26 14:42

Moje sestra měla roky problémy se spánkem. Jaký lék brala, si už nepamatuju. Lékař jí poradil, aby hodně pila, a měla nedostatek vitamínu D. Při takových vedlejších účincích bych ten lék okamžitě vysadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.26 17:35
@Lollitka píše: Více

1000mg?? To je strašně moc ne, já mám 25mg

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.26 17:41

Zhoršení na začátku určitě je normální a ta dávka 30mg na začátek je podle mě moc, to se musí navyšovat postupně. V tomto případě není normální doktor když toto řekne. Ale já se ani nedivím, doktor dcery mi zase řekl, že není možné, aby při vysazování AD měla nevolnosti a zhoršení úzkostí a přitom se to taky všude píše. Doktorům už moc nevěřím

• Citovat
  • Upravit
9079
9.3.26 17:52
@Anonymní píše: Více

Jj, ja vim. Max davka je 800 mg denne, ale v Bohnicich v roce 2010 jim to asi bylo uplne jedno a taky ja na tom byla hrozne a dali mi 1000 mg denne. Ale zas 25 mg bych ani asi necitila. I kdyz samozrejme je lepsi zacinat na malych davkach. Tak drzim palce, at po nem spis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.3.26 19:41
@Anonymní píše: Více

No, ono u me totiž nešlo o deprese, ale o silenou nespavost. Po Covidu. Proto mi dali rovnou 30, abych se prý v první řadě vyspala a pak že prý bychom davku snížily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
9.3.26 20:21

A konzultovala jsi nějaké spánkové centrum? Odkud jsi? Třeba NÚDZ Klecany nabízí studii pro nespavce a i za to platí: https://www.nudz.cz/…-svuj-spanek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.3.26 20:38
@Lollitka píše: Více

Klecany mam 40km, zkusím. Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
9.3.26 20:40

Nebo ještě centrum spánkové medicíny je v Berouně v CDR. Ale tam nevím, jestli mají už studie, funguje od června nějak, ale také dělají KBT nespavosti. Já tam před měsícem 2 noci spala u nich jako vyšetření a čekám na výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová