Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, vím že obdobných diskuzí byly už založeny spousty, ale jednako mi to nedalo ![]()
Dneska jsem byla s dcerkou na roční prohlídce a míry má 11.3kg a 77cm
.Jinak malá už chodí, neli běhá, snaží se jít do schodů za ruku, má 10. zoubků a je to náš miláček, který nejraději používá dva slova: „mámá hááámmmmm“ ![]()
Tak naše malá měla v roku rovněž 77 cm, kilo jen 9.
Kolik měla zubů v té době nevím, ale v 15ti měsících už 16. ![]()
Ahoj, moje první holčička měla v roce 7,70 kg a 73 cm. Takže fakt drobeček.
A zůstalo jí to.
Tak jsem teď zvědavá, jak ji bude dohánět, nebo spíš předhánět sestřička, která měla v půl roce 6,60 kg. ![]()
Kačka má 74 cm a 8000 g.
Chodí s přídrží kolem nábytku - sama ne, nemluví, teda žvatlá a čím dál víc…
Má jedničky dole, jednu nahoře a druhá se klube.
Náš Zdeneček měl v roce 79cm a 13kg
a Chodit teprve začal. Zoubečků měl 8. ![]()
Matyášek má v roce 85cm a 14kg. Kdo se s ním má tahat ?! ![]()
Chodí kolem nábytku. Má 8zubů až několik měsíců a teď se mu klubou stoličky i řezáky najednou
A moc toho zatím nenamluví, bohatě ho zastane ten starší ![]()
Náš nejmladší měl 11,10kg, 81cm a 6 zoubků
A nechodíme
A nejčastěji říká „ne-e“ ![]()
tak náš Martínek měl v roce 78cm a 10kg a dneska je o půl hlavy větší než vrstevníci a věci mu kupuju jak na prvňáka, ze školky je největší
Naše rošťanda má 13 měsíců. V roce měla 8970g a 79cm a už ťapala, teď už lítá
a zoubků měla a má 8
a papula ji snad jede nonstop ![]()
Tak my měli na roce 12.3 kg, 84 cm, 8 zubů (momentálně rostou všechny 4 trojky, čili zuby č. 13-14-15-16
), nemluvil (a nemluví ani teď ve skoro 16 měs.) a popocházel pomaličku kolem nábytku (rozchodil se asi před 14 dny), No jo, ono unést na nožičkách takovou váhu chce napřed nárůst pořádných svalů ![]()
Naše měla v roce 9280g a 74cm.Zoubků 6.Nechodila a ještě nechodí-teď má 15měsíců(9800g a 78cm).kolem nábytku a za ruce běhá,sama si stoupne,sedne,stoupne,sedne… ale že by udělala krok to ne
asi i do školky poleze po čtyřech ![]()
Tak nas Kubik v roce mel 72cm, 9,5 kilo a behal, 8 zubu, nemluvi, ale neco si zvatla, jinak ted v 16m ma 78 cm, 10,5 kilo zubu 10 a rika mami, baba, ne, hap, haf vsemu rozumi, na vse si ukaze…
Malý měl 78 cm a 10,4kg, 10 zubů a už taky běhal, vlasů plno a až teď jsem se odhodlala ho ostříhat. Do schodů se naučil sám, ale dolu už je to na prd, to se postaví a už by šlapal do prázdna. Mluvit se mu nechce, raději si něco žvatlá.