Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je to divný až škaredý (mít to jako ofic. formu, ne jako zdrobnělina k Michaele). Nelíbí se mi to, vůbec.
Ano příjde mi to hloupé.. Nicméně nějací/nějaké jsou http://www.kdejsme.cz/…A1a/hustota/
Nejsem Michala, ale přijde mi to stejně trhlé jako bych měla v RL Verča. Kdo by se chtěl jmenovat Marťa, Míša, Barča, Káča…? Ani ty ne zakladatelko viď? ![]()
U nás je to favorit (pokud mi chlap nekecá). Jméno vybírá on. Michael znam několik, to jméno mi nevadí
Jinak ale u nás bude klasická forma - už jen z toho titulu, že až jí bude 50, tak Míša bude znít blbě ![]()
@evill píše:
Nejsem Michala, ale přijde mi to stejně trhlé jako bych měla v RL Verča. Kdo by se chtěl jmenovat Marťa, Míša, Barča, Káča…? Ani ty ne zakladatelko viď?
jedna paní, co je často v TV se jmenuje Petruška
jsem myslela, že mají chybu, ale ne.. co na tom, že je předůchodový věk.. přijde mi to uhozené.
Míša je hrozný, to radši nedávejte.
Zvláštní mi přijde i Michala, i když v okolí jedna je.Dala bych klasiku-Michaelu.
To je fakt pitomé, Míša. Zdrobněliny jsou zdrobněliny, nepatří do rodných listů. Nechápu to už vůbec vzhledem k tomu, že chápeš, že jednou to děcko bude dospělé a že to fakt zní dementně.
Normálně Michaela, já mám také velmi dlouhé jméno a nevidím v tom žádnou komplikaci, jen mi občas nestačí kolonky ![]()
@martina.se píše:
jedna paní, co je často v TV se jmenuje Petruškajsem myslela, že mají chybu, ale ne.. co na tom, že je předůchodový věk.. přijde mi to uhozené.
Naše příbuzná je Danuška, když jsem to četla nevěřila jsem, až mi to mamka potvrdila, myslela jsem, že je Dana ![]()
Moje dětská zubařka byla Michalka
Anonymní je to blbý
Asi to sama cítíš, když se nechceš podepsat ![]()
Zakladatelko, umíš si představit, že třeba jednou bude Ing. Míša Nováková? Nebo MUDr. Míša Nováková? To vypadá dost divně a i takhle by měli rodiče přemýšlet, když vybírají jméno pro dítě ![]()
Ale když to tak cítíte, dejte Míšu, to je zase věc názoru…
Jako malá jsem se jmenovala Michaela Nováková, což není zrovna nejkratší, ale nidky, opravdu nikdy jsem s tím neměla žádné problémy. Takža za mě tedy rozhodně ne tu zkrácenou volbu. Se jí všichni budou ptát jestli je Michala nebo Michaela a ona řekne, ne já jsem Míša?? Divný
@martina.se píše:
jedna paní, co je často v TV se jmenuje Petruškajsem myslela, že mají chybu, ale ne.. co na tom, že je předůchodový věk.. přijde mi to uhozené.
Petruška Šustrová ![]()
A co taková Vědunka Lunardi… ![]()
Ivanka Devátá mi ale divné nepřijde, zvláštní ![]()
Ahoj, takový rychlý průzkum… Konečně jsme vybrali jméno pro holku - Míša. Protože bude mít dlouhé příjmení (pět slabik), napadlo nás zkusit prosadit na matrice jen zkrácené „Míša“, ne Michaela /Michala, jak je to běžné. Teď se ale dohadujeme, jestli to není až moc domácké, zdrobnělé, soukromé. Např. pokud by chtěla jednou kandidovat na prezidentku, aby ji lidi brali vážně.
Nějak si nedovedu představit třeba soudkyni nebo policistku Míšu
Budu ráda za vaše názory! Zejména pokud se vyjádří Michaely a Michaly, které mají vlastní zkušenost.
prosím o zachování anonymity…děkuji