Míša nebo Michaela - jméno pro holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6350
5.3.14 13:33

Máme Michaelu, příjmení čtyřslabičné (9 písmen), má to dlouhé, ale Míšu bych nedala i když jí téměř jinak neřekneme ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
5.3.14 13:36

Dejte ji normální hezké Michaela a je to :).Míšo jí přeci budete říkat tak jako tak, ale v rodném listě, občance, pase se to fakt nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
5.3.14 13:39

Michaela bych dala (sama jsem) Michala mi přijde tvrdé a Míša opravdu domácké…když si představím, že z ní bude vážená osoba, tak si myslím tím jménem trochu ztratí na serióznosti :) psát se to naučí a říkat si může nechat jak chce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
5.3.14 13:39
@Anonymní píše:
Ahoj, takový rychlý průzkum… Konečně jsme vybrali jméno pro holku - Míša. Protože bude mít dlouhé příjmení (pět slabik), napadlo nás zkusit prosadit na matrice jen zkrácené „Míša“, ne Michaela /Michala, jak je to běžné. Teď se ale dohadujeme, jestli to není až moc domácké, zdrobnělé, soukromé. Např. pokud by chtěla jednou kandidovat na prezidentku, aby ji lidi brali vážně. :mrgreen: Nějak si nedovedu představit třeba soudkyni nebo policistku Míšu :mrgreen: Budu ráda za vaše názory! Zejména pokud se vyjádří Michaely a Michaly, které mají vlastní zkušenost.
prosím o zachování anonymity…děkuji

tak nám se narodí také MICHAELA… no a co že bude mít dlouhé jméno?? rozhodně je napalici dát ji do rodnýho listu „MÍŠA“ to by mě ani nenapadlo :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
5.3.14 13:42

Souhlas s většinou-Míšu bych fakt nedala, Michaela je moc hezký jméno, žádná davovka a s příjmením na pět slabik ještě žádná hrůza-já chodila do školy s holkou, co měla příjmení šestislabičné a byla Michaela taky :)

Michalu bych spíš nedala, většina lidí je zvyklá na Michaelu a budou ji bohužel soustavně přejmenovávat. I s Michalou jsem chodila a často se musela připomínat, že není Michaela, opravovat papíry a tak. Ale i ta Michala určitě tisíckrát lepší než Míša, to opravdu nee. Můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
5.3.14 13:44

A hlavně může se vdát a mít ještě delší příjmení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
5.3.14 13:48

@ametyst jj přesně tak…vím, že výběr jména je asi důležitý…ale pak přijde nějaký frajer a vezme si jí a bude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
5.3.14 14:10
@Natálka26 píše:
Já bych zdrobnělinu nedávala, já je obecně nemám ráda, líbí se mi jména vcelku bez zdrobnělin takže - Michaela - nesnáším Míša, Josef - nesnáším Pepa, Daniela - nesnáším Danča, Gabriela - nesnáším Gabča… a takhle bych mohla pokračovat, prostě mám ráda ty jména tak jak jsou ne zdrobněliny a zkomoleniny :-) Neberte to nijak zle jen se mi to nelíbí :)
.. píše někdo s nickem Natálka:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
5.3.14 14:13
@hofka píše: .. píše někdo s nickem Natálka:-)
:P :P :P :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
5.3.14 14:17

@hofka
Natalie mi neprošla, že už tu někdo takový nick má. Bohužel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
5.3.14 14:17

Taky jsem proti Míše. Je to zvláštní, ale u holky je hezčí ta Michaela než Michala. My teď čekáme kluka a bude se jmenovat Michal, ten mi ke klukovi sedí víc než Michael.
Manžel je Michal a nikdy s tím neměl problém, v životě se ho nikdo nezeptal jak je psaný, prostě Michal. Kolega v práci je Michael a všichni mu říkají Míšo, Michale a on opravuje že je Michael, to mi přijde divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
5.3.14 14:18

Ahoj jmenuji se Michaela :) všude mi říkají míšo. když slyšim michalo tak se mi ježí chlupi zlostí :D naopak když mi někteří např. učitelé říkali slečno Michaelo raky jsem z toho nebyla nadšená :D klidně bych se jmenovala Míša :) i když by to vypadalo třeba zvláštně..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
5.3.14 14:24
@lennel píše:
Taky jsem proti Míše. Je to zvláštní, ale u holky je hezčí ta Michaela než Michala. My teď čekáme kluka a bude se jmenovat Michal, ten mi ke klukovi sedí víc než Michael.
Manžel je Michal a nikdy s tím neměl problém, v životě se ho nikdo nezeptal jak je psaný, prostě Michal. Kolega v práci je Michael a všichni mu říkají Míšo, Michale a on opravuje že je Michael, to mi přijde divný.

to mě taky. a manžel je také MICHAL ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3755
5.3.14 14:26

Je to hezké pro malé dítě- MÍŠA…ALE jako dospělá mít v OP napsáno „Míša“ je prostě divný…a MICHALA SE MI TAKÉ NELÍBÍ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
5.3.14 14:27

Míša neeee… představ si, že je Ti 40 let, seš nějaká uznávaná advokátka a musíš se představovat jako Míša?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze