Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Jana206 No v mém okolí jsou tuším tři nebo čtyři malé Haničky, takže zas tak out to teda není ![]()
@Slečna Ferka V našem okolí pouze jedna, o které jsem věděla, než se malá narodila
Teď půjde do školy. A tady na emimi vím o dvou uživatelkách, které mají taky Haničku. Nejde o to, že by se to vůbec nevyskytlo, ale toto jméno se pravděpodobně masově nerozšíří. Myslím, že v dnešní době už nebude tak oblíbené, aby bylo „přehaničkováno“.
Když jsme byli např. na kontrole kyčlí nebo na Vítání občánků, tak vyčnívala mezi těmi Laurinkami, Sandrami, Vaneskami, Elenkami..Hodně lidí „chválilo“,že se to ještě dává
Bydlíme ve větším městě, takže je s čím srovnávat. Celé těhotenství jsem sledovala nově narozené děti(každý měsíc přivítané nové občánky),Hanička se tam v době tohoto mého těhotenství vůbec neobjevila.Na hřišti jsme Haničku snad ještě nepotkali, a to jsem ten typ, který chodí s dětmi na veřejné hřiště rád, když počasí dovolí, tak denně.
@Jana206 Jani Hanu jsme měli taky ve výběru jmen, jen jsem se pak dozvěděla, že se tak jmenovala,,teta,,(sestra tchána), která zemřela v dětském věku, takže jsem ho vyškrtla. Jinak je to jméno moc hezké
Znám Kateřinu, půjde do třetí třídy. Rodiče si od malinka nepřejí, aby se jí říkalo „Kačko“,říkají jí Kateřino, Kateřinko, Káťo apod.,stejně tak babičky i ostatní příbuzní. Kačko jí sem tam řekne někdo ve škole nebo mezi kamarády, ale ona sama si to nepřeje, protože ji k tomu rodiče od mala vedli, toto nesnáší a říká, že jí nedali tak krásné a vznešené jméno, aby ji zaměňovali s kačkou, která plave v rybníce nebo plastová ve vaně. To říká i její babička.
Chápu je, taky se mi moc nelíbí, když se některé Kateřině říká Kačko, ale mě se toto jméno nijak extra nelíbilo nikdy, takže jsem to neřešila.
tak to mě se taky libí víc jména, která nemá každej druhej. Je fakt, že já bych to asi nedala ale mě se nelíbí pravě jména Jana, Dana atd. Ale jinak zavidím holčičku jak já bych si ji přála ![]()
Prosím, mám podobný problém, ale u chlapce. Michal nebo Michael?
@kajmi Dyk už Michaela máš, ne?
Jinak já bych se rozhodovala asi dle příjmení. Víc se mi líbí Michael, ale nemusí se to hodit ke všemu.
@Slečna Ferka mám, ale zítra měním synovi příjmení a chlap mě přemlouvá abych mu změnila i jméno na Michal
@kajmi Tak to bych teda nedělala. Pokud už se tak nějakou dobu jmenuje, tak bych do toho nesahala. A jakej má chlap důvod? A on ho neměl před těmi dvěma lety?
@Slečna Ferka syn není jeho. Je s námi od jeho 8 měsíců. Michael se mu prý nelíbí a navíc má jméno po biologickem otci. Já váhám, protože i oběma rodinám se nelíbí a jak jsem teď těhotná, tak mám teď nálady ze sama nevím co chci ![]()
@kajmi píše:
@Slečna Ferka syn není jeho. Je s námi od jeho 8 měsíců. Michael se mu prý nelíbí a navíc má jméno po biologickem otci. Já váhám, protože i oběma rodinám se nelíbí a jak jsem teď těhotná, tak mám teď nálady ze sama nevím co chci
Tak mě se v klučičí variantě víc líbí Michal a pokud jsi pro, klidně bych ho změnila. Je ještě malý a v podstatě je to kosmetická změna.
Jinak v dívčí se mi naopak víc líbí Michaela (Míša v základním tvaru rozhodně ne). Zde znám naopak rodinu, kde dali dceři Michala a později měnili na Michaelu.
Nebuďte blázen, neměňte jméno. Tak krásné Michael, za tak tuctové Michal. Ono stejně mu všichni budou říkat Michale či Mišo, Miško. Ale jestli se někdy rozhodne cestovat nebo žít v cizině tak Vám bude za Michael vděčný. Vykašlete se na všechny, jestli se Vám líbí víc Michael, což předpokládám, když jste ho dala, proč měnit. ![]()