Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já se jmenuju Michaela a nějak si nedovedu představit, že bych byla oficiálně Míša.
I když mi tak každý říká… Ale pak se představovat třeba na pohovoru do zaměstnání „Dobrý den, já jsem Míša… a tak dále“… to nééé
Jo a také nemám zrovna nejkratší příjmení (čtyři slabiky) ![]()
Ahoj, mám jenom informativní dotaz. Co si myslíte o jméně Mikela (čteno Mikéla)? Zatím se na další dítě akutně nechystáme, jen plánujeme. A na jméno tohle jsme nedávno narazili. Mělo by se dát použít, jelikož jsem koukala že v čr se už narodila nějaká holčička Mikela Alexandra. Dříve jsem znala jen Mikeila, Mikaila a to se mi tolik nelíbilo právě kvůli tomu „ej“, „aj“.
Prosím o zachování anonymity, chodí sem známí a my jména tutláme od prvních nápadů až do poslední chvíle, děkuji.
Asi bych se s tímhle jménem připravila na to, že ho budeš každému několikrát opakovat, protože si budou myslet, že se přeslechli. Taky by je to mohlo táhnout říkat - mikejlo (tohle jméno znám, narozdíl od Mikely). Jinak je to originální. ![]()
Tutlání jmen schvaluji, není nic horšího, než když se okolí montuje do věcí, do kterých jim nic není ![]()
Co se týká jména Mikela, tak to se mi moc líbí, vidím to poprvé
. A pokud se hodí k příjmení, netluče to do uší, tak proč ne ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám jenom informativní dotaz. Co si myslíte o jméně Mikela (čteno Mikéla)? Zatím se na další dítě akutně nechystáme, jen plánujeme. A na jméno tohle jsme nedávno narazili. Mělo by se dát použít, jelikož jsem koukala že v čr se už narodila nějaká holčička Mikela Alexandra. Dříve jsem znala jen Mikeila, Mikaila a to se mi tolik nelíbilo právě kvůli tomu „ej“, „aj“.
Prosím o zachování anonymity, chodí sem známí a my jména tutláme od prvních nápadů až do poslední chvíle, děkuji.
Já přemýšlím, jak by jste malé říkali zdrobněle? Já se jmenuji Michaela a v cizině mi občas právě říkali Mikélo… ![]()
Mě to tedy připomíná nějaký nepříjemný výrůstek Mikéla, hydrokéla…
Sorry ale když už, tak ať je to Mikaila i tak bude mít s tím jménem složitý život ![]()
Neumím si představit zdrobněliny, všechny mi zní tvrdě nebo jako pro kluka, takže za mě ne, nelíbí. Právě to „ej“ a „aj“ v jiných verzích z toho pro mě dělá ženské jméno (třeba tvar Keilí, Kailo si umím představit).
@Anonymní píše:
znam jen doktorku Quinovou, ktera je normalne Michaela, ctou to „mikejla“ ![]()
Mikela mi zni indiansky, nevim proc - jako Akela, ale to je zase vlk z Maugliho, tedy Ind.
jmeno me nijak nestve, pripada mi libozvucne a hezke pro holcicku, zadna diakritika, fandim neobvyklym jmenum, do toho.
@lleennttiillkkaa píše:
Mě to tedy připomíná nějaký nepříjemný výrůstek Mikéla, hydrokéla…
Sorry ale když už, tak ať je to Mikaila i tak bude mít s tím jménem složitý život
Souhlas. Já bych se držela nějakého „normálního“ pravopisu - Miky můžete Michaele říkat klidně taky, a nebude přitom muset všude třikrát vysvětlovat, že není Michaela, ani Mikaila, ale Mikela…
Michaela, Míša je jméno pro holčičku, jednou bude dospělá paní. ![]()
Tak záleží, kde žijete či budete žít. Pokud v ČR, nevyhnete se věčnému vysvětlování, jak se čte a píše
. Jinak na mě to taky působí jako medicínský název nějakého útvaru
. Ale já jsem relativní konzerva, takže když už, dala bych klasickou Michaelu
.
Fandím méně obvyklým jménům, ale tohle mi přijde divný, nelíbí se mi. Nebaví mě pořád vysvětlovat, jak se píše příjmení, ještě abych to dělala u jména.
Já jsem Michaela, ale žila jsme dlouho v zahraničí a tam mi všichni říkali právě Mikélo a řeknu ti teda nic moc ![]()
@michaela1808 Mně to taky nebylo moc po chuti, ale co mi vadí v Česku víc, když mi někdo říká Michalo
![]()
@Malcmi píše:
@michaela1808 Mně to taky nebylo moc po chuti, ale co mi vadí v Česku víc, když mi někdo říká Michalo![]()
![]()
souhlasím, to nesnáším, tak mi vždy říkala na gymplu obávaná matikářka ![]()