Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@evill píše:
Však s věkem právě zase přichází ty zdrobněliny. Babičkám už se taky přece říká babička Evička, babička Ilonka
jasný, ale nemají to v OP. I když babičce tedy neříkáme Maruško, ale babi ![]()
@evill píše:
Však s věkem právě zase přichází ty zdrobněliny. Babičkám už se taky přece říká babička Evička, babička Ilonka
Asi jak kde, to si neumím představit, ani nevím, jak bych jejich jména měla zdrobňovat (Tamara a Vilma) ![]()
@martina.se píše:
jasný, ale nemají to v OP. I když babičce tedy neříkáme Maruško, ale babi
Však jo, já jen reagovala na to, že jsi psala, že zdrobněle se jim může říkat do určitého věku. A já doplňuji, že od určitého věku zase
. My říkáme na rozlišení, o které babi mluvíme. Jí přímo oslovujeme samo taky babi. Stejně jako mamku neoslovuji mami Lenko ![]()
@KPKristy píše:
No vidíš, a kdyby to byla Dana, určitě by jí lidi říkali Danuško
Možný to je ![]()
@evill píše:
Však jo, já jen reagovala na to, že jsi psala, že zdrobněle se jim může říkat do určitého věku. A já doplňuji, že od určitého věku zase. My říkáme na rozlišení, o které babi mluvíme. Jí přímo oslovujeme samo taky babi. Stejně jako mamku neoslovuji mami Lenko
já mám babi jen jednu, u nás se to neplete
ale jasný, pak se to hodí..
![]()
@Fjodorka píše:
Asi jak kde, to si neumím představit, ani nevím, jak bych jejich jména měla zdrobňovat (Tamara a Vilma)
Přeci Tamarka a Vilmička, ale nevím jestli by babičky měli radost ![]()
Me treba mamka obcas rekne Petrusko, ale jmenovat se tak doopravdy-jakoze to mit ofiko v RL, rikat mi tak vsichni, tak je mi trapne.. ve skole kdyz me vyvolavali k tabuli a volali by na me Petrusko, tak se propadam hanbou… byt Petruska za 30 let
![]()
Já se Michala jmenuji (to nedoporučuji, protože na každém úřadě musíte hned hlásit „bez E“ jinak jste automaticky Michaela a šmitec)
Míša bych rozhodně zapsat nenechala - ještě tak pro dvouleté dítě, ale pak? Jinak příjmení za svobodna jsem taky měla dlouhé a problém v tom nebyl ![]()
@Fjodorka píše:
Asi jak kde, to si neumím představit, ani nevím, jak bych jejich jména měla zdrobňovat (Tamara a Vilma)
No tak to je jasné, babi Tami (tu máme od muže také )
. Babička Vilma je jasná taktéž ![]()
Ahoj, mě se líbí víc Michaela, můžeš jí říkat Míšo, Miško, Mišulko atd a až bude dospělá ženská tak někde určitě bude lepší když se bude představovat, jako Michaela
Já jsem Michaela - a krátkou Míšu bych nedala. Příjde mi to takové „vesnické“ jako Mařko a tak
- nic proti vesnici - sama na vsi bydlím
A není ta zdrobnělina důstojná v dokladech a jiných aktech. Jméno by nemělo budit posměch…já třeba znám Jasněnku Kovářovou - je to provozní ředitelka velkého koncernu a ženská jako tank. Jméno si nechala přepsat na Jasněnu
Pak taky znám Horymíra Šemíka a Světlu Hoření…ale ta poslední příjmení vyvdala…
inu řiď se dle svého rozumu a citu
Jsem Michaela a Míšou bych být v OP nechtěla
. Moji nejbližší mi říkají Míšo, Miško i Michalko, ale nedokážu si v pozdějším věku představit, že mám na dveřích kanceláře Míša. Vlastně už ani teď ne. Doma to nevadí, ale takhle fakt ne. Michaela se mi líbí, Michala už třeba ne, to mi zní tvrdě a většinou mě tak oslovovali, když se na mě zlobili ![]()
Míšu bych taky nevolila příjde mi to jako pejsek Míša kulička
Nehledě na to, že se stejně najdou lidi. kteří jí budou říkat Michalo. Třeba když bude zlobit.
No jsem Michaela a jsem se svým jménem moc spokojená, ale v RL bych Míša fakt mít nechtěla ![]()