Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A nemohla by si mu normálně říkat můj syn, místo hledání nějakého slova, které patří do předminulého století a sloužilo především k rasistické segregaci? Říká to jeidnné - ty nejsi jako my, ty nejsi dost bílý, ty nemáš dost čistou krev. Což je naprostá volovina a jedině to ubližuje.
@Midaku píše:
Czech mexičan, to je úlet…(myslím ten psaný projev, ne fakt, že máš dítě s cizincem). Řekla bych, že pro míšence Češky a Američana s kořeny v Mexiku žádný speciální název nebude. Takových názvů by muselo být…
používáme ten název s přítelem v pohodě.
Latinos - bez ohledu na to odkud je otec, matka a kolik procent mají jihoamerické krve.
@BohdankaL jakej název? Čechomexičan je v pohodě, psáno buď celé český nebo celé anglicky. Ale to ostatní, na co ses ptala, to by stejně půlka lidí netušila, o co jde. Myslím, že nemusíš hledat názvy, je to prostě vas syn, má tatínka z J Am. To bohatě stačí.
@BohdankaL Moje dcera je taky mix, po mě polovina česká, otec je půl, čtvrt a čtvrt jiná národnost. Nikdy mě nenapadlo hledat speciální názvy a ani jsem je nikdy nepotřebovala a to už je dcera na světě 22let. ![]()
@Alušáček píše:
@BohdankaL Moje dcera je taky mix, po mě polovina česká, otec je půl, čtvrt a čtvrt jiná národnost. Nikdy mě nenapadlo hledat speciální názvy a ani jsem je nikdy nepotřebovala a to už je dcera na světě 22let.
ano, já jsem speciální název hledala, protože mě to zajímalo.
Jen poznámka - odkdy je Mexiko v Jižní Americe? Z kulturního hlediska chápu, proč ho tam lidi řadí, ale zeměpisně ne.
Jinak dítě je dítě, nějaká specifikace míšenců je už dost mimo. Dneska se míchají lidi z celého světa, je to jedno.
@annali píše:
Jen poznámka - odkdy je Mexiko v Jižní Americe? Z kulturního hlediska chápu, proč ho tam lidi řadí, ale zeměpisně ne.Jinak dítě je dítě, nějaká specifikace míšenců je už dost mimo. Dneska se míchají lidi z celého světa, je to jedno.
mně to jedno není. Vždy jsem se zajímala jaký je můj původ a jaké kultury se v naší rodině propojují. Takže se zajímám ![]()
@BohdankaL píše:
mně to jedno není. Vždy jsem se zajímala jaký je můj původ a jaké kultury se v naší rodině propojují. Takže se zajímám
Jasně, zájem o vlastní původ není nic špatného. Taky jsem si svého času nechala udělat test původu. Jen prostě podle mě už neplatí, že každá „směska“ musí mít svůj vlastní název. To by takových termínů musela být miliarda a nikdo by se v nich pak už stejně nevyznal.
@annali píše:
Jasně, zájem o vlastní původ není nic špatného. Taky jsem si svého času nechala udělat test původu. Jen prostě podle mě už neplatí, že každá „směska“ musí mít svůj vlastní název. To by takových termínů musela být miliarda a nikdo by se v nich pak už stejně nevyznal.
Jen pro zajímavost mě to napadlo ve chvíli, kdy mi kamarád napsal, že mám latino baby, nebo half latino
tak nevím.
@BohdankaL píše:
Jen pro zajímavost mě to napadlo ve chvíli, kdy mi kamarád napsal, že mám latino baby, nebo half latinotak nevím.
No tak když otec je Latinoameričan, syn bude Latino taky, o tom žádná. ![]()