Míšené děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
14.5.22 18:30

A nemohla by si mu normálně říkat můj syn, místo hledání nějakého slova, které patří do předminulého století a sloužilo především k rasistické segregaci? Říká to jeidnné - ty nejsi jako my, ty nejsi dost bílý, ty nemáš dost čistou krev. Což je naprostá volovina a jedině to ubližuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.5.22 18:33
@Midaku píše:
Czech mexičan, to je úlet…(myslím ten psaný projev, ne fakt, že máš dítě s cizincem). Řekla bych, že pro míšence Češky a Američana s kořeny v Mexiku žádný speciální název nebude. Takových názvů by muselo být…

používáme ten název s přítelem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21145
14.5.22 18:48

Latinos - bez ohledu na to odkud je otec, matka a kolik procent mají jihoamerické krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
14.5.22 18:49

@BohdankaL jakej název? Čechomexičan je v pohodě, psáno buď celé český nebo celé anglicky. Ale to ostatní, na co ses ptala, to by stejně půlka lidí netušila, o co jde. Myslím, že nemusíš hledat názvy, je to prostě vas syn, má tatínka z J Am. To bohatě stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15320
14.5.22 19:01

@BohdankaL Moje dcera je taky mix, po mě polovina česká, otec je půl, čtvrt a čtvrt jiná národnost. Nikdy mě nenapadlo hledat speciální názvy a ani jsem je nikdy nepotřebovala a to už je dcera na světě 22let. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.5.22 19:24
@Alušáček píše:
@BohdankaL Moje dcera je taky mix, po mě polovina česká, otec je půl, čtvrt a čtvrt jiná národnost. Nikdy mě nenapadlo hledat speciální názvy a ani jsem je nikdy nepotřebovala a to už je dcera na světě 22let. :D

ano, já jsem speciální název hledala, protože mě to zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2392
14.5.22 19:50

Jen poznámka - odkdy je Mexiko v Jižní Americe? Z kulturního hlediska chápu, proč ho tam lidi řadí, ale zeměpisně ne.

Jinak dítě je dítě, nějaká specifikace míšenců je už dost mimo. Dneska se míchají lidi z celého světa, je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.5.22 19:53
@annali píše:
Jen poznámka - odkdy je Mexiko v Jižní Americe? Z kulturního hlediska chápu, proč ho tam lidi řadí, ale zeměpisně ne.Jinak dítě je dítě, nějaká specifikace míšenců je už dost mimo. Dneska se míchají lidi z celého světa, je to jedno.

mně to jedno není. Vždy jsem se zajímala jaký je můj původ a jaké kultury se v naší rodině propojují. Takže se zajímám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2392
14.5.22 20:00
@BohdankaL píše:
mně to jedno není. Vždy jsem se zajímala jaký je můj původ a jaké kultury se v naší rodině propojují. Takže se zajímám :srdce:

Jasně, zájem o vlastní původ není nic špatného. Taky jsem si svého času nechala udělat test původu. Jen prostě podle mě už neplatí, že každá „směska“ musí mít svůj vlastní název. To by takových termínů musela být miliarda a nikdo by se v nich pak už stejně nevyznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
14.5.22 20:05
@annali píše:
Jasně, zájem o vlastní původ není nic špatného. Taky jsem si svého času nechala udělat test původu. Jen prostě podle mě už neplatí, že každá „směska“ musí mít svůj vlastní název. To by takových termínů musela být miliarda a nikdo by se v nich pak už stejně nevyznal.

Jen pro zajímavost mě to napadlo ve chvíli, kdy mi kamarád napsal, že mám latino baby, nebo half latino :D tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2392
14.5.22 20:12
@BohdankaL píše:
Jen pro zajímavost mě to napadlo ve chvíli, kdy mi kamarád napsal, že mám latino baby, nebo half latino :D tak nevím.

No tak když otec je Latinoameričan, syn bude Latino taky, o tom žádná. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky