Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Nomad?
Přidejte zkušenost s Jané NomadMedicko, hele, pokud kupujes Jane…
Osobne bych usetrila na hluboke korbe. Mame jane powertwin - tandem - a Pepi vlastne jezdi ve sportaku od narozeni… My ji dali tvrdou podlozku, ale videla jsem i vlozenou tasku na mimi - a v pohode. Stejne s korbou jezdis jen par mesicu. Na sedajde bych nesetrila… Navic je sedajda levnejsi nez korba.
L.
Nacvakávací sedačku na podvozek užiješ při jakémkoliv nakupování,jsi pak nezávislá a z vlastní zkušenosti to využívám velice často-mimčo mám prosincové.Existují fusaky do autosedaček.A zvládám tak spoustu věcí přes den bez manžela,jen nacvakneš a jedeš.Miminko spinká a je spokojené.Protože,jak už tu bylo uvedeno,po jízdě autem spí téměř vždy.
Medicko, ja bych rozhodne koupila celou trojkombinaci, prece mimi nebudes vozit pouze v autosedacce, chudak zada
. Na nakupy sedacka, na prochazky korbicka.
Ta at dobre vyberes.
Medicka ja som rozhodne za bezpecne vajicko.
Tie kvalitnejsie su napr. Maxi-cosi a Romer.
Skor by som volila kocik Quinny, alebo Mutsy na ktore sa da na:,–(it autosedacka Maxi Cosi na podovozok. Kvalitou su podobne Jane. Ak uz ovsem ten kocik nemate, potom to povazuj za bezpredmetne ![]()
My sme tak chodili s romerom (dokupovali sme podovozok k sedacke a uplna spokojnost.
Staci si pozriet testy autosedaciek napr. na http://www.oeamtc.at/…/gesamt.html
v historii su aj starsie roky.
Jane tam nedopada bohvie ako a ja tejto znacke co sa tyka autosedaciek moc neverim. Aj ked vysoku stolicku mam od nich ![]()
Ono vela veci sa moze, ale neznamena to to najlepsie pre dieta.
Nam zalezalo na tom, aby sme si v pripade nehody nemuseli hovorit, ze sme mohli urobit viac. Vajicko dobrej znacky ti vydrzi aj na dalsie mimi, alebo sa da celkom slusne predat. Ono v aute ide skutocne o zivot ![]()
Nas romer (vajicko) je urceny do 13kg cca 15m veku.
Syn je drobnejsi a do roka a pol by v nom vydrzal, ale v roku siel do Maxi Cosi Priori pretoze sa lahsie upevnuje a lepsie z nej videl von.
Ani v jednej sedacke nam neplakaval, ale bol spokojny.
Kamaratka mala podedeny Cam (starsi) a maly im reval. Ked ho vymenili za Romera, tak zrazu maly cestovanie miluje.
Ale je to samozrejme na vas, ako sa rozhodnete.
U nas bola sedacka priorita a do tej sme zainvestovali. Kocik a vecicky sme mali zvasca starsie a z druhej ruky.
Ten nas Romer urcite vydrzi do roka aj pre vascie babo. Aj ja poznam ludi, co pouzivali vecsiu sedacku od 6-9m. Ale to boli obvykle tie lacnejsie sedacky ako chicco (tiez dost zle hodnotene vajicko) no a vadilo im, ze detom presahovali nohy. Co vobec nevadi a presahuju aj na vascej sedacke. Najbezpecnejsie a idealne je, ked dieta jazdi v protismere jazdy do roka, dovtedy nema dostatocne pevne krcne svalstvo.
Ja by som nikdy nedala 6m dieta do sedacky 9-18kg. Tam totiz musi splnat OBE podmienky jedna je mat aspon 9kg, to moj syn este v roku napr. nemal a druha, ze musi sam sediet a to maloktore 6m dieta zvlada. Takze to povazujem za hazard. V tom pripade ak by mi dieta naozaj vyrastlo v 6m , by som radsej kupila 0-18kg, ta moze byt do 18kg rovnako ako kategoria 9-18kg.
Ale pisem za seba, a chapem, ze to moze kazdy vidiet inak.
Snad som aspon trocha pomohla
Peta H polohovatelne je najviac z 9-18kg nase Maxi Cosi priori a podmienka, ze musi same sediet tam je tiez. Hlavne ide o to, ze sa dava len po smere jazdy a to nie je bohvie co pre 6m dieta.
Tiez ked uz by som setrila na tej korbicke, jednak je mala a dieta sa tam dlho nezmesti a ak sa da dat sportova korba do lahu a nie je moc otvorena, tak suhlasim v tom s lesinou. Maly jazdil v pololahu v sportaku od 5m, ale on v 6m sa sam po:,–(il.
A hlavne to bolo v lete (tiez som mala mimi na zimu) Autosedackovy fusak je super vec a system sedacka na podovozok sme vyuzili asi najviac a to hlavne na nakupoch, on v aute zaspal, tak sme ho len pricvakli na podvozok.
Ja neviem Jane je dobry kocik, nechcem ti do toho moc kecat, ale vsetky kamosky co poznam, tak vyuzili celu kombinaciu tak pol roka a potom tak mesiac-dva sa povozili v sportovej sedacke, zistili, ze je to dost tazke (viem, ze Jane je lahsie) ale aj tak to potom menili za nejake ultralahke sportove golfky. Kamoska teraz konkretne Jane menila za quinny zapp. Maly mal vtedy 16m.
My sme volili kombinaciu pozicny hlboky a sportak sme kupili novy a lahucky 5,9kg sedacku novu a radsej sme priplatili za kvalitu.
Ale to su len take moje postrehy, ked tak ich ignoruj ![]()
Ahoj,
taky vlastníme kočárek Jané Winter a máme ho s korbičkou a autosedačkou. Korbičku jsme používali v autě docela často ze začátku, ale když byl Alešek starší, tak jsme víc používali autosedačku Rebel.
Já jsem byla spokojená, že jsme měli oboje. Když jsme třeba jeli jen nakoupit, tak jsme brali jen autoseadčku, kterou jsme buď na:,–(ili na podvozek nebo ji dali do košíku. Taky se dítě v autosedačce líp nese než v té korbě (přeci jen je autosedačka lehčí než korbička - třeba když jsme jezdili na plavání a nebo na návštěvy). Pokud jsme ale jeli s celým kočárkem, tak jsme brali jen korbičku. Kromě dovolené, jeli jsme v Aleškovo 5m do Chorvatska a tam se nám do auta hodilo oboje.
Aleš taky nechtěl moc spát přes den v postýlce, tak spinkal v autosedačce (aby aspoň něco ze začátku naspal). Je super, že je i jako houpačka - když se začal budit, stačilo zahoupat a spinkal dál.
Navíc je na delší cesty lepší, když jede v autosedačce a někdo sedí vedle něj, protože když se dítko vzbudí, tak ho to v té korbičce na zádech nebaví. Zatímco v autosedačce si s ním můžeš víc hrát. Ale to platí asi až u staršího dítěte.
Je fakt, že ta diskuze možná byla moje, když jsem po půl roce Áji řešila, že se do autosedačky už nevejde. Byl spíše větší dítko a na zimu to bylo už těžší (Ája se narodil v dubnu). Takže v zimní bundě to bylo naknap. Jenže po tom půl roce se váha zastavila a 9kg nakonec měl až těsně před rokem. Takže se nám autosedačka hodila. Pokud budeš mít mimčo na podzim, tak se ti tam přes zimu vejde a i na jaře a v létě, protože to už sice bude větší, ale zase míň oblečené..
Na tvém místě bych autosedačku koupila (fakt se hodí), ale jestli za ní nechceš moc utrácet - zkus ji koupit na inzerát. Určo nějakou seženeš
.
Jo a my jsme docela kombinaci - podvozek + autosedačka využili (dokonce jsem si teď ke golfkám Jané Carrera přikoupila i adaptéry na autosedačku a korbičku a už se těším na druhé dítko
).
Ale pokud myslíš, že autosedačku fakt nevyužiješ, tak ji nekupuj a určo to zvládneš i bez ní ![]()
Ahoj znova
.
Naozaj vidíš sama z priebehu diskusie, že sa nemusíš báť, že by sa mimi v polroku nevošlo do vajíčka. To, čo napísala Zuzka, že sa tam malý nevošiel v zimnej bunde, to je práve detail, na ktorý upozorňujú všetky články o bezpečnom prevoze detí - deti by nikdy nemali byť v sedačke naobliekané v bundách, kombinézach a podobne.
Tiež nie je pravda, že keď je sedačka polohovacia, dieťa nemusí vedieť samo sedieť. Ide tam totiž o pevnosť svalstva ako takého, písala o tom tuším Gothic. Preto by malo byť dieťa čo najdhšie v sedačke proti smeru jazdy, lebo svaly držiace hlavičku nie sú dosť silné.
Ak potrebuješ ušetriť, tak naozaj radšej urob, čo navrhuje Lesina a kúp radšej autosedačku a namiesto korby len vložnú tašku, tá sa dá kúpiť len univerzál, neznačková, a je podstatne lacnejšia. Autosedačku určite nakoniec potrebovať budeš, záleží na dieťati, samozrejme, ale je málo pravdepodobné, že takmer do roka bude ochotné ležať na chrbte v korbičke, pevne pripútané.
Výhody nacvaknutia autosedačky na podvozok tu už boli krásne vymenované, my sme to teda využili až-až.
A verím, že kočíky Jané sú skvelé aj krásne aj ľahučké, ale naozaj má Gothic pravdu v tom, že v testoch ich autosedačky nijako skvele nedopadajú. Ale to už je zase iná kapitola a iná debata, rozhodne radšej sedačku Jané ako nejakú starú a no-name.
Veľa šťastia pri výbere.
Jeste s tim setrenim na vybave me napadlo, ze Pepulka az do ted jedla v autosedajde a Jane Rebel je bezva na cisteni (snadno ji svleknes a bez problemu se da vyprat) - no a ted se pomalu stehuje do jidelni zidlicky z IKEA (tusim 299,–). Vlastne skoro pul roku jedla v sedajde, bylo to urcite levnejsi nez polohovaci zidlicka. A kdyz jsme jedli my, sedela s nami bezne u stolu - prave v sedajde.
Urcite ji hodne vyuzijes, mnohem, mnohem vic jak samostatnou korbu.
L.
Lesi ja mam tu stolicku Jane a teda bola fakt draha nastastie sme ju dostali od svokrovcov, ale ti poviem, ze teraz sme kupovali tu obycajnu z Ikei.
Je ovela, ovela praktickejsia, ako vsetky tie uzasne drahe super vysoke stolicky. Ja som tomu neverila ale je to fakt.
Dieta sa tam dava ovela lahsie a vyhoda je, ze mi z nej nevie vyliezt tak jednoducho
takze Ikeova stolicka, co som chcela povodne na zahradu a pre pripad, ze pride niekto na navstevu (mame v rodine vela malych deti) tak som sa pristihla, ze do nej maleho davam ovela castejsie a z Jane uz spravim stolik a stolicku (pre to som ju aj chcela, da sa rozlozit, ako tie drevene) aj ked teda stolik sluzi na vylezanie a v stolicke sa mu moc pohodlne nesedi. A to som myslela, ze si tam bude napr. kreslit.
Ha ha tazka optimistka
![]()
To len tak mimo a okrajovo, ze ta stolicka (ikea) je fakt super ![]()
Lulu som rada, ze to niekto vidi podobne ![]()
Ta taska do kocika je dobra vec, my sme ju pouzivali ako fusak este tuto zimu, stala asi 900sk. dal sa v nej prenasat, mala vystuzeny chrbatik, takze v nej mohol v pripade nudze (ze zaspal v kociku) a po prelozeni dospat.
Ahojky Medičko ,
Jen pro zajímavost a inspiraci........
zkus mrknout na stránky-www.caryfuk.cz a najdi si tam kočárek QUINNY MOON 6 -je to novinka,šestikolka(kolečka ve předu se dají zaaretovat),dá se na:,–(it autosedačka MAXI COSI a vše ostatní si tam pročteš ![]()
Má ho moje švagrová,je s ním nad míru spokojená a mimčo má teď týden staré a právě na to využívá tu nacvaklou autosedačku-je to hrozná výhoda v letních měsících!V zimě to užiješ jen na ty nákupy a do auta ![]()
Mrkni a třeba zvážíš tenhle typ
Přeju dobrou volbu
![]()
Medicko, mas to tazke, co ? Ako tak citam, kazda mame svoje skusenosti. Tak ja ti este pridam ![]()
Ja osobne by som kupila aj korbicku, aj autosedacku. Mam Quinny Buzz, lozko Dreami a kompatibilnu autosedacku MC Cabrio. Oboje vyuzivame maximalne. V korbicke v aute je pohodlne mimi vozit zo zaciatku, ked stale spinka (u nas to teda neslo vobec, Dreami na to nie je urcene, ale zvazujem tvoj pripad), ale neskor si to uz neviem predstavit. Nasa Vivi ma este len tri mesiace, ale pri jazde v aute uz pospi len malo - inak vnima okolie (samozrejme nemyslim tym, ze kuka z okna napriklad
) ale hra sa s hrackami, na rucke z autosedacky ma vselico zavesene a tak. Ohromne ju to bavi a vydrzi dlho, po leziacky v korbicke by hucala ako tur.
Autosedacku vyuzivame aj na kratsie nakupy, kratsie navstevy k znamym, navstevy lekara a pod. Nacvaknem na podvozok a ficim, neviem si to ani predstavit, ze trepem celu korbicku.
Korbicku vsak vyuzivam taktiez maximalne. Na dlhe prechadzky, na celodenne vylety a pod. No a uplne maximalne doma. Mala je v nej naucena spat, resp. zaspavat - staci ju tam polozit, parkrat „povozit“ hore dole a spi ako drevo. Nikdy som neuspavala tak, ze som ju vlacila na rukach alebo hopsala do umoru na fitlopte a pod.
Je fakt, ze kazde dieta je ine a preto je tazko radit, co bude najlepsie pre to tvoje - ale za seba z mojej skusenosti hovorim - u nas aj korbicka aj autosedacka 100 bodov !
Tak dobre vyber
Díky všem, jste skvělé
Tak jsem se rozhodla, že nebudu asi nic řešit a koupím trojkombinaci… Mně nenapadlo, že na nákupy využívate autosedačku nacvaklou na podvozek…To víte, já doteď nad tím nepřemýšlela… ![]()