Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
ráda bych se poradila, jaká sedačka je dobrá pro 3-leté dítě. Koupíme určitě nějakou sedačku pro váhu 15-36kg, ale nevím, jakou máme koupit konkrétní. Uvažuji o Maxi Cosi, Römer, Cybex, nebo Jané Indy Plus. Předem díky za vaše zkušenosti a rady.
Eva
PS: Missorko, moc se mi líbí možnost hlasování v diskusích, díky ![]()
Ahojky Evi,
my jsme koupili Jané (ale nevím, jestli plus), ale bez Isofixu. Už to není tak pohodlné, jako byla ta menší váhová kategorie - měli jsme Maxi Cosi. V téhle kolikrát Adámkovi přepadne hlava, ale vozíme s sebou vždy jeho medvídka, takže mu tím hlavu podepřu. Taky když jedeme na delší trasu, tak beru s sebou deku, abych sedačku podsekla a vypodložila, aby aspoň trošku ležel…no nevím, jaké jsou zkušenosti s jinými, ale asi bych tuhle už nepořizovala. Zase na druhou stranu je výhoda, že úchytka na pás má 2 polohy, takže zatím využíváme tu nižší, která se ještě pevně fixuje. Taky sedák je potažený, ale není napevno přidělaný, takže kolikrát se sesmekne a Adámek ho má pod prdelkou shrnutý, takže to není moc pohodlné.
Zatím papa Veronika Adámek a Berunka Ema alias VABE
My budem kupovat MC Rodi, jednoznačně. Pak bych možná dala na druhý místo Cybex, vypadá taky pohodlně, obě se dají polohovat,ale Cybex nemá tolik testů a nepřijde mi tak „měkký“. Romer se mi nelíbí jak barevně, tak designově a je užší. Osttaní značky co se týče bezpečnosti zavrhuju
Omlouvám se těm co je mají ![]()
Ahoj, jakou sedačku byste pořídili pro dítě 3 roky, váha 21kg a výška 104cm? Chtěla bych aby měla Isofix
@Anonymní píše: Více
Nemáš tam překlep?
Jinak my mame Cybex.
To je pěkný buřtík
dcera má takovou váhu při 120cm a 6vletech, mladší má ve 2,5letech 12kg…my teda máme pro tu mladší otočnou nunu do 4 let a jezdí v protisměru. Vy aspoň vybírejtez těch na 5 bod a ne jen na poraní pásem, Graco, zopa, Britax
Ja mam rada sedacky od britaxu, mame uz několikátou a spokojenost. Ale tezko rict jak pro tak velké dítě, moje tříletá jezdila v sedacce 9-18kg, váhu co pises ma muj 7 lety syn, ten uz ma sedacku na tříbodový pas ![]()
Opravdu má 21kg? Nemáš tam překlep? To měla dcera ve druhé třídě.
V jednom autě máme Cybex a v druhém Britax.
Britax je za mě pohodlnější…
Ve třech letech by měla mít autosedačku 9-18kg.. my ji měli do 4,5 let a až pak měli tu 15-36kg, ona se doporučuje od asi od 105-110cm. No ale pro takové malé dítě je pohodlnější více polohovatelná, zapínaní na pětibodový pas. Takže bych koukala na 9-25kg. Např. :
https://www.centrumautosedacek.cz/…9-sport.html
https://www.centrumautosedacek.cz/…4014780.html
Tohle se strasne blbe vybira takto po diskuzi. V tomto veku uz je kazde dite jine. Chce to zajet do obchodu i s dítětem a vyzkouset aby dobre sedela.
se cybexem ani britaxem chybu neudelate ale musi proste sedet. ![]()