Místo autosedačky korbička Jane?

21.5.06 12:37

Místo autosedačky korbička Jane?

Milé těhulky,

chci se vás zeptat…Nedá se místo autosedačky používat korbička Jané , když se dá upevňovat do auta?

Budeme kupovat kočárek Jané Nomad a chtěli jsme ho jako trojkombinaci(korbička, sporťak a Rebel autosedačka 0-13kg)

Tady je ale par diskuzi, které dokazují, že se do sedačky mimi vejde do 6.mněsíce a pak nic :( :?: :( ( https://www.emimino.cz/modules.php?… )
Navíc, kydž si představím, že někam pojedem autem(máme malou Peugeot 206), tak budeme muset tu korbičku stejně vezt s sebou..A to zabíra místo :x

Tak mně napadlo, pokud se korbička Jané dá upevnít přímo do auta jako sedačka, nemůžu ji používat a pak rovnou přejit na tu větší (9-28kg)

Ale je upevněna bočně… Je to bezpečné??? :?: :?: 

Děkuju vám všem za rady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Jané Nomad?

Přidejte zkušenost s Jané Nomad
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26923
21.5.06 12:45

Můj názor je takový, že do auta lze používat jen autosedačky, které jsou k tomuto určené a splňují normy stanovené EU. Ale raději bych se na tvém místě podívala do vyhlášky o provozu na pozemních komunikacích (nebo jiného právního předpisu, který tuto problematiku řeší), kde bude určitě napsáno, co se považuje za autosedačku. Od 1.7. byste jinak mohli mít při silniční kontrole i problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.5.06 12:47

Ahoj,

já bych takto dítě nevozila. Pochybuju, že mu korbička může zajistit takovou ochranu jako dobrá autosedačka. Další věc je, že mimi dlouho nebaví ležet na zádech. V autosedačce toho víc uvidí. My jezdíme několikrát týdně a jednou do měsíce 500 Km, takže jsme s koupí autosedačky neváhali.

Lasička a Matýsek 17 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
21.5.06 13:09

ahoj,

korbička Jané splňuje atesty na bezpečnost pro převážení kojenců v autě do hmotnosti 10 kilo. Upevněna je z boku bezpečnostními pásy takže je stabilní a po sedadle „necestuje“, mimčo má vevnitř vlastní bezpečnostní pás pro zabezpečení uvnitř korbičky.

naše malá jezdila v korbičce cca do šestého měsíce, pak z ní vyrostla a musela stejně do „vajíčka“. Že nebude vidět ven prckovi vadit nebude, zaprvé nebude vědět o co přichází :-) a za druhé z vajíčka toho malé mimčo taky moc nenakouká.Musíš si dát záležet aby jsi ji vždy pečlivě připásala jak vnitřním tak i vnějšími pásy. Výhodou je, že ji nemusíš budit když vystupuješ.

nejsem si ale jistá, jestli od července nebudou problémy. I když je na korbičce uveden atest, že splňuje požadavky na autosedačku do 10 kilo, český policajt je stvoření divné a člověk nikdy neví jak si bude zákon vykládat. Rozhodně se malé ale v korbičce cestovalo pohodlně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
21.5.06 13:21

Ahoj,
ak je to korbička homologovaná ako detský zádržný systém do auta (tiež takú vlastníme, aj keď sme používali len autosedačku), tak ju používať môžete. Tieto vaničky sú z iného materiálu, pevnejšie a ťažšie, majú aj certifikát. ALE - potrebuješ k nej dokúpiť bezpečnostnú :,-(u na pripútanie dieťaťa priamo v korbičke a tú potom pripútaš normálnymi pásmi v aute.
Neviem, kde si prišla na to, že autosedačka-vajíčko vydrží len do 6 mesiacov, počítaj určite aspoň do deviatich, ideálne je do roka, ale väčšina sedačiek je menších. Podstatné je, aby dieťa pri prechode do väčšej autosedačky vážilo 9kg a vedelo sedieť. To, že je vajíčko už malé, poznáš podľa toho, že nad hlavičkou nemá aspoň 5cm voľného okraja.
Práve pri prevážaní dieťaťa vo vaničke je problém, že je to len na pár mesiacov, dovtedy, kým bude drobec ochotný pri prevoze ležať na chrbte. Takže počítaj maximálne pár mesiacov a potom budeš aj tak potrebovať autosedačku. Je možnosť potom kúpiť takú medzikategóriu 0-18kg, ale ono je to vždy trochu na úkor bezpečnosti, keď chceš mať niečo 2v1.
Takže záver je taký, že používať môžeš, ale jedine s bezpečnostnou :,-(ou na to určenou a je to na krátku dobu. Takže si môžete prípadne rozložiť investície na neskôr, aby to tak finančne nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.06 13:34

Všem moc děkuju…

Lulu : To, že se dítě nevejde jsem se dočetla právě tady na diskuzích, prý se do ni nevejde ramínkama a je tam moc napresované.

Dypacek: díky, moc užtečné info :idea: :D

My budeme s malým jezdit sice často, ale krátke vzdálenosti (cca do 40km a jednou za čas tak 150km)

Jen se ještě chci zeptat, do kdy si myslíte, že mimi bude v korbičce ležet?
Když jsou ty větší sedačky od 9kg-výš, tak by to fakt nešlo přejit rovnou z korby do téhle sedačky?

Díky moc :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
21.5.06 16:10

Ahoj,

taky jezdíme v korbičce a na delší cesty jsme vždycky radši brali korbičku. Malá stejně většinu času prospala, tak myslím že to je pohodlnější. Zatím v ní pořád jezdí, normálně leží a v pohodě se vejde. Hlavně já jezdím každý den a jsem ráda, když ji doma naložím a ve městě jen na:,–(ím a jedem, žádné přendávání.
A myslím, že některé sedačky od 9-ti kg jsou polohovatelné, takže dítě ještě nemusí samo sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.06 16:14

Petro ,

díky moc, tos mně potěšila :lol:
Mám tedy problem vyřešen a koupím místo trojkombinace jen dvojkombinaci

Ještě jednou dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.5.06 17:34

Pepi nam z Jane rebel vyrostla az ted - v patek jela prvne ve vetsi dedacce. Je celkem velika (10 kg) a rozhodne v ni nebyla stisnena.
Osobne bych se asi s korbickou bala… Ale je fakt, ze jednak jezdime fakt hodne a jednak by se nam vedle starsiho ditka v sedacce a psa uprostred proste nevesla.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.06 17:36

Lesino,

a užila jsi autosedačku nacvaknutou na kočárek? Já totiž nemám představu, na co bych ji užívala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
21.5.06 17:41

Ahojky:-)

Na první mimi jsem měla kočárek na který se připínala Maxi Cosi.
Teď mám Jane a na druhé dítko, co čekám dokoupím korbu. Sedačku ani náhodou. S Maxi Cosi se nedá srovnat. Nechci se ale vzdát možnosti přidělat sedačku na podvozek a střídat jej jí s korbou. Tož vyvíjím adaptéry Maxi Cosi/Jane:-)
Jinak Anika nebyla žádné minimiminko a v MaxiCosi sedačce byla přes rok.
Albi+Anika+bříško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
21.5.06 17:44

ahoj,
nam se do te sedacky dcera vejde i ted - 72 cm, 8,2kg. Ale jinak je v ramenou uzka a nabalena by se tam nevesla.
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.06 17:45

Myslíš tedy že využiju možnost nacvakávat sedačku n kočárek ikdyž budu mít zimní mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.5.06 17:53

Medicko, zimni mimi uzije nacvakavaci sedacku v lete, ne? Vzdyt v ni bude jezdit skoro rok!!!!!! Nehlede na to, ze se da koupit uzasna zimni vychytavka - moment… pohledam…

http://www.vltava2000.cz/…100_3459.jpg

Uzasna blbinka, pokud budeme mit nekdy Toncu, tak presne tohle ji poridim :) V aute sundas a je to…

A autosedajda na kocar je bezva v tom, ze spici mimi nemusis budit, prdnes ho v sedajde na kocar a jedes… A to si pis, ze auto je nej uspavadlo.

Me se moc nelibi ty korby prave protoze tam dite lezi - v pripade narazu je sice pripoutane, ale nezda se mi, ze by neco ten naraz tlumilo jako autosedajda 0+, spis by se tam pekne pomuchlalo, ne? Ale to je muj laicky nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.06 18:04

Lesino ,
díky…právě že nechci šetřit na tom nepravým místě… :?

Proto jsem se o to začala zajímat,protože se mi zdá, že když to mimi narazí na stranu korbičky tak to není bezpečný, ale má to všechny atesty…To by snad nemohlo mít, kdyby to nebylo bezpečný?

Ty bys tedy bal pro trojkombinaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario