Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
prosím o radu… Uvažujeme o koupi autosedačky, která se pomocí adaptérů nacvakne na podvozek kočárku. Já doma již zděděnou autosedačku mám, ta ovšem není kompaktibilní právě k našemu kočárku. Museli bychom koupit autosedačku Maxi-Cosi, která ovšem není z nejlevnějších.
Využily jste dostatečně autosedačku na podvozku kočárku, nebo je to jen lákadlo, které použijete max. párkrát? Jde mi o to, zda investovat do nové autosedačky, vyplatí se to?
Ahojky,
měla jsem autosedačku Chicco a adaptér s podvozkem (Inglesina), na prvního chlapečka jsem to využila asi tak 3×, u druhého jsem ten podvozek už neměla a vůbec mi to nechybělo. Pokud nemáš autosedačku kompatibilní s kočárkem, tak bych do nové rozhodně neinvestovala.
Ještě dodám, že autosedačku na kočárku jsem použila jednou do města a pak možná dvakrát někam na nákup, ale podle mě je jednodušší po:,–(it sedačku do košíku a veze se to stejně
.
Smokie
ahoj,
máme kočárek X-Lander a kupovali jsme k němu adaptéry a sedačku maxi-cosi a využívám to maximálně jak to jde. mě to strašně vyhovuje ale je fakt, že s malým dost jezdíme autem. vozím ho tak i na plavání protože mi vyhovuje moct ho dát do sedačky a moct si v klidu odskočit na záchod … a jiné. využili jsme to fakt hodně a musím říct, že mi to hodně ulehčilo. doékonce ještě stále jezdíme s korbičkou i když už malý sedí a moh by mít sporťák jen abych měla tuto možnost dát sedačku na podvozek, to bohužel se sporťákem u našeho kočárku končí
a tak si užívám už nejspíš posledních pár dní protože prcek už s korbičky fakt vyrůstá
takže já vřele doporučuji ![]()
![]()
tina
Ahoj,
mam Buzz a MC Cabrio a fantasticke - vyuzivam to furt a neviem si to bez toho ani predstavit. K lekarke, na kratsie a mensie nakupy - takmer dennodenne. Je fakt, ze hodne jazdime autom… staci hodit skladny podvozok do kufra a je to.
Takze za mna jednoznacne ano! ![]()
Já jsem autosedačku na kočárku využívala docela dost. Hlavně mi to vyšlo krásně na léto a to v ní Vojtíkovi bylo mnohem příjemněji než v hluboké korbě. Bohužel mi z ní v 6-ti měsících vyrostl ![]()
Ahoj,
pokud jezdíš hodně autem, tak Ti autosedačku nacvakávací na podvozek můžu jen doporučit ![]()
My jsme ji využívali opravdu hodně. Dvakrát týdně jsme tak jezdili do plavání a do cvičení, pak taky na nákupy a kratší výlety. Je to strašně pohodlné
prostě jen z auta vytáhneš autosedačku i s mimčem, nacvakneš a jedeš. Je to velká výhoda, když Ti dítě usne, nemusíš ho budit přendáváním do kočárku apod.
Ani jsme se s ní nechtěli rozloučit
, hodně dlouho jsem odkládala přechod na sporťák, protože pak už to nejde nacvaknout … a tak jsme čekali až z ní malý vyrostl, což bylo v cca 9 měsících ![]()
Petta
Ja taky musim moznost volby autosedacky na podvozek kocarku jenom doporucit. Neni to sice na celodenni jezdeni, ale na drobne vyjizdky jako je nakup nebo navsteva lekare, ci plavani je to prakticka a idealni vec, ktera hodne ulehci praci a manipulaci s miminkem.
Jinak ja nacvakavala MaxiCosi autosedacku na celkem robustni podvozek trojkolky. Ted mame golfky Quinny ZAPP, ktere se daji pouzit i jako podvozek pod autosedacky MaxiCosi tak se pri druhem mimi tesim na pojezdenicko s autosedackou. Takze ja jsem rozhodne pro!
Souhlasím s Pettou. u druhýho plánuju autosedačka+podvozek i na chození u nás do samošky. S normálním kočárem mě tam nepustí a venku ho nenechám, to samý do hypermárketů.
Pokud jde o zděděnou sedačku.......nezapome'ňte že životnost sedačky je 5-6 let. YA navíc bych koupila opravdu kvalitní a tou Maxi cosi je. Nejdůležitější je přece bezpečí dítěte…navíc Cabrio jdse na:,–(it na většinu kočárků (Quinny, maxi-cosi, Mutsy, Traxx, atd.)
Nevím jakou značku té zděděné sedačky máš,ani jak je stará.....kdybys chtěla koupit novou MC Cabrio, tak napiš, vím kde je sehnat levněji…
kupovala jsem tam Zappa a až se malej odvozí, schovám ho právě jako podvozek ![]()
Tak to vypadá, že jsem jediná, komu to příliš nevyhovovalo
. Možná to bylo i tím, že jsem měla každý kočár jiný (hluboký i podvozek pod sedačku). Asi kdybych měla nějaký šikovný komplet, tak bych to využívala mnohem víc
.
Ahoj, tak je asi opravdu rozhodující, jak moc se jezdí s autem. Já vzhledem k tomu, že bydlim na vesnici, jezdim autem téměř každý den. Tudíž nacvakávací sedačka na podvozek je pro mě super věc. Mam to vyřešený tak, že u jedný babičky mam hlubokou nástavbu, u druhý sportovní(v obou může mímo ležet i sedět) a sama přejíždím s autosedačkou a podvozkem, abych nemusela tahat tolik věcí. Když potřebuju oběhnout úřady nebo obchody, jen nacvaknu autosedačku a frčim.
Ahoj, ja si bez autosedacky na podvozek u kocarku nedokazu predstavit zivot
![]()
Mam Mutsy a autosedacku Maxi Cosi, jsem naprosto spokojena. Hodne jezdime autem, na nakupy, do marketu… Na mensi pochuzky, kdyz je vedro, davam Stellu do autosedacky a jedem.
Kdybych se mela znovu rozhodovat, urcite bych si to poridila, na 100 %.
N a Stella
Ahoj,
preletla jsem jen diskuzi, a docela koukam, kolik mamin pouziva sedacku misto klasicke korbicky, vite, ze ortopedi doporucuji mit dite v takoveto poloze max. 1 hodinu denne…
samozrejme, ze v aute se tomu nevyhneme, ale na vychazky bych ji nepouzivala, my ji pouzili parkrat hlavne na nakup, jinak moc ne
No tak teda nevím, jestli jenom hodinu denně, tak to my jsem v autě víc než hodinu denně… takže to je dost nepraktické.
U Kuby jsem měla kočárek a na něm autosedajdy a používali jsme to fakt hodně a žádné problémy se zády nemá… Tím, že je mimčo v klubíčku, tak je v sedajdě spokojené.
Pro mimčo mám vybraný Buzz a MC Cabrio a už se těším, jak se sedajdou budeme jezdit.. je to super pohodlné a praktické, takže jenom doporučuju.
Zuzka
Ashley - odkud mas informaci, ze zivotnost sedacky je pet az sest let? A z jakeho duvodu? Opravdu me to zajima.
Lesina
vis, zuzanog, ale problemy s pateri se neobjevuji prece hned, ale az v dobe nejvetsiho rustu - preskolni vek a puberta.
Ale je samozrejme kazdeho vec, jak dlouho vozi svoje decko v sedacce