Místo ketu mám polyp

382
8.12.21 11:51

Místo ketu mám polyp

Dobrý den,
prosím ty, kdo mají zkušenosti s POLYPY - zda to byl velkej problém a zda otěhotněly.
Těšila jsem se na _pátý_ předvánoční ket.
Avšak lékař mi řekl při ultrazvuku, že ket nebude, že tam vidí polypy.
Takže jdu na uspání, hysteroskopii a odstranění.. Že prý mám pak vyšší šance..
Nikdy jsem to neměla, mám teď už 35 let. Jestli to není těma Ovitrellema, utrogestanama, co furt musím brát.
Myslíte, že ty polypy jsou velkej průser?
Dr. byl takovej uspěchanej a já jsem byla tak vykulená, že jsem se ani nezeptala..
Před 2 lety jsem měla laparoskopii, vždycky bez polypů.
Achjo, už se snažíme 4 roky, už nemůžu..
Ale tak jsem ráda, že se tam koukne a třeba to bude lepší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4739
8.12.21 14:16

Polypy som mala. Bola som na odstraneni. Asi po 5 mesiacoch sa mi vratili. Vtedy dr. rekl ze mi dava pol roka na otehotneni a potom k nam bude pristupovat ako k „neplodnym“. No, skratim to. Otehotnela som este ten vecer (cyklus aby ma niekto nechytal za slova) :mrgreen: Dieta donosene. Ale ano, polypy mozu delat problem hak s otehotnenim, tak uhnizdenim, prip. udrzanim plodu v ranom stadiu. Nastastie toho nemozem osobne potvrdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.21 15:24

@Veronika1886
Stalo se mi úplně to samé. Polyp je nutné odstranit, mě řekli, že ho mám tak, že s ním neotěhotním. Vždycky snižují šanci, takže bych určitě s polypem na KET nešla. Té operace se neboj, nic to není. Přišla jsem jen o dva cykly, ten, ve kterém operace byla, a pak jeden na zotavení (ale pocitově jsem tři dny po propuštění nevěděla, že mi něco dělali). Je mi taky 35, s otěhotněním pořád bojuju, ale tohle je rok a půl a polyp už se mi znovu žádný neudělal, měla jsem v životě jen ten jeden. Hormony se cpu pořád a už žádný další problém nemám. Takže se to vracet nemusí.

• Citovat
  • Upravit
1102
16.1.22 11:11

Ahojky holky

Je mi 35 let a nikdy jsem po stimulaci polyp neměla.. :nevim: :think:

Chtěla bych se zeptat začala jsem teď v lednu 3.1.2022 stimulovat na 3.IVF Pergoverisem 325 jednotek mela jsem zvýšené dávky a našla mi teď v pondělí doktorka polyp :,( :zed: :pocitac:, v pátek jsem ho tam neměla a to jsem mela jít na odběr vajíček tento pátek a pak na embryotransfer, ten se bohužel nebude konat kvůli tomu polypu..
Vajíčka se v pátek odebrala ale pouze 4 a oplodnili se jen dvě a teď čekám do středy nebo čtvrtka kdy by se měli mrazit..

Prý se musí počkat jestli odejde polyp s MS jinak bych musela někam do nemocnice na histeroskopii a odstranit ho.. :,( :think:

Takže mě bude pak čekat až KET :zed: :,(

Jsem z toho dost zklamaná a bojím se..
A hlavně se mi moc nechce být v nemocnicích když je ten covid.. :zed:

Děkuji Všem za případné odpovědi jestli jste měli taky při stimulaci polyp..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
16.1.22 11:49

@Slunicko2222
Ahooooj.
Mně je taky 35 let, já tedy stimulovala v červnu 2021 a vzniklo nám 6 embryí. Šlo to jeden za druhým, po třetím neuspechu jsem změnila car.
Tam mi dali 4. a opět nic. Vždycky mi sliznici vychvalovali a teď při utz na ket viděl nehomogenní sliznici s polypem a hned řekli místo ketu hysteroskopie. Nic to není, uspí tě a kouknou dovnitř - před transferem je to dobrý, uvidí případný problémy a hned je můžou odstranit! Žádný polyp jsem nakonec neměla, ale pročistil dělohu, odstranil starou sliznici. Hned další měsíc v lednu ket. A ejhle, od včerejška se na mě smějí dvě dálnice!!! :dance: :dance:
Jinak ten polyp je prej celkem běžná věc, akorát může bránit zahnizdeni a tak ho jednoduchym zakrokem odstrani.
Kety jsou navíc úspěšnější než ety, takže se toho neboj a 4 embrya jsou taky bezva…
Držím palce a jdi do té hysteroskopie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
16.1.22 12:00

@Veronika1886

Já mám zatím jen 2 embrya oplozene a to nevím jestli vydrží do středy nebo ctvrku na zamrazeni takže ještě nemám vyhráno..

KET jsem měla taky po 2.IVF odstup 3.mesice.

Když nevyšlo ani jedno IVF a ani KET tak mě poslala na imunilogii do Brna a hysteroskopii mě dělali v jejich caru ve Zlíně a nic se nenašlo.. :nevim: :think:

Teď v lednu jsem šla na 3.IVF a hned polyp nechápu asi tím ze mě zvedla ty dávky Pergoveris u 2.IVF jsem měla 300 jednotek teď 325 jednotek

Takže nevím kde už je problém ze nevyšlo ani IVF ani KET.. :,( :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
16.1.22 12:15

@Slunicko2222
Aha, já to přehlídla, že zatím máš 2.
Víš co, dle mě, problém je prostě v kvalitě embryí.
Třeba kdyby ti vzniklo 8 embryí, po genetice by došli na to, že vhodná k transferu jsou třeba jen dvě nebo jedno…
Prostě u transferu bez genetiky je jen 30% šance, že se chytí!! A to je dost málo. A s genetikou 70 %. Některé ženy jsou stastlivci a vyjde to napoprvé napodruhé. Ale některý holt musej zkoušet dýl, než najdou to správný, zdravý a silný..
Ten Pergoveris vůbec neznám… Ale určitě ty hormonální změny můžou tohle způsobit, ale to není neřešitelný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
16.1.22 12:23

@Veronika1886

Já genetiku nechtěla hlavně když jich máme tak málo a nemáme ani jeden problém..

Už abych to měla za sebou dnes mě nějak poboliva břicho asi ještě od pátku nebo nevím a mám ho nafouklé..

A ty jsi byla teď na KETU? A jal se citis kolilaty jsi den?

A děláš něco pro to aby se embryo udrželo?
A měla jsi to embryoglue?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
16.1.22 12:35
@Slunicko2222 píše:
@Veronika1886

Já genetiku nechtěla hlavně když jich máme tak málo a nemáme ani jeden problém..

Už abych to měla za sebou dnes mě nějak poboliva břicho asi ještě od pátku nebo nevím a mám ho nafouklé..

A ty jsi byla teď na KETU? A jal se citis kolilaty jsi den?

A děláš něco pro to aby se embryo udrželo?
A měla jsi to embryoglue?

@Slunicko2222

Mně právě taky genetiku nikdy nedělali. Já měla 2 x IVF, při prvním jen 1 embryo, to se neuchytilo. U 2. IVF už 6 embryí.

Teď mám v sobě šestý vklad a jedno embryo ještě zamrazene.

Poprvé jsem našla předevčírem pozitivní test, dělala jsem 8. den po ket a bylo to tam. Dnes mám 9. den po ket a je dvakrát silnější :)

Jinak zpočátku (při prvních pokusech) jsem docela odpočívala, neměla sex, ale pak už jsem na to kašlala, když jsem se dozvěděla, že to prostě neovlivníš, jde jen o kvalitu embrya, nic víc..

Žádný embryoglue (dřív jsem to měla, ale v novém caru ani nevěděli co to je), půldenní vycházky se psy, sex hned druhej den po transferu, dokonce i horká vana a druhá čárka vykoukla :) jinak necítím vůbec ale vůbec nic, takový úplně jemný tlak v děloze, ale to je všechno.

To nafouknutí máš z té stimulace, doporučuji hodně hovězího vývaru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
16.1.22 13:43

@Veronika1886

Takže tohle embryo co más je teda taky bez genetiky?

Aha já měla zakázané koupání pouze sprcha a i se to psalo ve zprávě :think:

Sex vůbec by mě to ani nenapadlo měla jsem strach abych tomu neublížila a ani chuť jsem na to neměla..

Já jinak ležela asi jen 2dny po vložení embrya jinak jsem chodila normálně ven se psy a serou a její 1,5 roční holčičkou a bylo mě dobre jen při obou IVF přišla 9 den MS a při KET nepřišla vůbec asi díky amelgenu až test z krve ukázal ze nejsem těhotná takže se embryo neuchytilo :zed: :pocitac:

Já jedine co užívám je femibion..

Jinak tobě moc držím palecky at se to podaří dotáhnout až do konce! :dance: :srdce: :kytka: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
16.1.22 14:32
@Slunicko2222 píše:
@Veronika1886

Takže tohle embryo co más je teda taky bez genetiky?

Aha já měla zakázané koupání pouze sprcha a i se to psalo ve zprávě :think:

Sex vůbec by mě to ani nenapadlo měla jsem strach abych tomu neublížila a ani chuť jsem na to neměla..

Já jinak ležela asi jen 2dny po vložení embrya jinak jsem chodila normálně ven se psy a serou a její 1,5 roční holčičkou a bylo mě dobre jen při obou IVF přišla 9 den MS a při KET nepřišla vůbec asi díky amelgenu až test z krve ukázal ze nejsem těhotná takže se embryo neuchytilo :zed: :pocitac:

Já jedine co užívám je femibion..

Jinak tobě moc držím palecky at se to podaří dotáhnout až do konce! :dance: :srdce: :kytka: :*

Jo, bez genetiky. Chtěla jsem tím říct to, že to si myslím, byl kámen úrazu, že se to furt nechytalo… A jedno bylo zdravý… Teda že se zatím chytlo ale kdoví jak to dopadne…

Já taky ty první transfery týden bez, ale někde jsem četla, že prý i ten sex je dobrej, na prokrvení a pocit, že je vše v pořádku a embryo se líp zahnizdi :) je to prostě jedno co děláš, stejně to neovlivnis.. To mi i potvrdil lékař.
Ja když brala amelgen taky nepřišla, to je hodně silný lek. Když jsem ale měla 12. den bílo, tak jsem vysadila. Má se až 14., ale jak 12. nic není tak to prostě nevyšlo…

Moc díky, tobě také mnoho úspěchů, ať se Embrouši zdárně vyvyji a ať to klapne!!! :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
16.1.22 14:37

@Veronika1886

Já jsem si testy nikdy nedelala vždy jsem čekala do MS která buď přijde nebo ne..
Takže výsledky jsem měla vždy až z krve..

Já se pak určitě ozvu jak to všechno dopadlo sleduji i vasi diskuzi KET leden 2022 všimla jsem si ze jsi tam psala ;)

Ja si taky myslím a každé tělo je jiné tak uvidíme jak to všechno dopadne.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí