Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@svycarka Nejsem typ, co si „užívá“ ležícího řvoucího uzlíčku a pobytu v domácnosti, s nadšením jsem se vracela po 7 měsících do práce. Ale do druhého jsme šli plánovaně na základě v podstatě racionálního kalkulu (můj věk, nechci děti daleko od sebe, i když vím, že by to bylo „pohodlnější“). Zadařilo se tedy nečekaně brzy, takže první dva měsíce jsem propadala panice, zda si při odstupu dětí 22 měsíců mám jít zařídit místo k Chocholouškovi hned nebo až se to narodí. Okolí mě uklidňovalo, že za 7 měsíců bude syn zase úplně někde jinde, a je to fakt - i ty dva měsíce jsou vidět, zase má víc „rozoumku“.
Jako jasně, může se stát, že se to blbě sejde a nafasuji extrémě náročné dítě a k tomu začně skoro dvouleťák provozovat psí kusy (zatím je to slabý čajíček oproto tomu, co prožívají některé maminky se stejně starými dětmi). Ale říkám si, že je to dočasné - těch pár měsíců holt budeme muset nějak přežít, nebudu si hrát na supermatku, navíc vím, že na to nebudu sama. Ty „výhody“ proč mít děti okolo 2 let od sebe i při zvážení rizik prostě převažují. Nicméně kostky jsou stejně vrženy, tak uvidíme, jak to bude za půl roku v reálu. ![]()
Holky ctu vas vsechny jeste jednou
u me roli ani tak prace nehraje- stejne se tady ze svojim vzdelanim neuplatnim a prace ve Fabrice fakt pocka..navic mam vyborneho personalniho sefa, takze navrat do prace nebude Problem. cca bych nastoupila v 6 m ditka. ve svajcu je to tezsi, materska jen 3m, pak bez penez..ale zase muj chlap se postara. koneckoncu se stara kazdy vecer, kdyz jsem na nocni. ja bych mela i 100 deti, ale mam strach, ze se neco pokazi( segra mela tezky porod- maly priduseny a doted to vypada na nejakou MD.sice chlapecek jako takovy sikovny, ale skoro v 5 se neoblece sam, neumi vymalovat obrazek, neobuje botu..prkotiny..ale stejne)…navic zase 20 Kilo navic
tez prkotina..bojim se porodu, pac maly byl prekotnak a skoro jsem si jen pcikla a byl venku. vubec nevim co je rodit treba 10 h
na jednu stranu mi prijde, ze jsem proste stara na to plodit a rodit.maly je uz „vypiplany“.Ale ozyva se mi ta touha na druhe- ne z praktickych, ale citovych duvodu. takze jdu do toho
a to v nedeli- pac dneska slavime dvojite narozeniny, tak si dam s drahym pozdni darek, drzte pesti ![]()
@gina76 píše:
@Lemuska ty jo chtěla bych mit tvůj optimismus..mám podobně staré děti a jsem na pokraji svých sil
Mám to jednodušší v tom, že obě děti jsou fakt zlaté, nicméně zrovna včera jsem taky měla krizi…se starší jsem jela na pohotovost, prcek ječel že nechce být v kočárku, starší jsem nesla v náručí, plakala bolestí a já zpocená až kdesi s nervama aby prcek nevypadl z kočárku jsem pomáhala se zákrokem doktorovi. Večer jsem si pobrečela, v noci byla s mladším vzhůru
Mám pocit, že mě to mateřství zocelilo a když tady občas čtu ty deníčky o nemocných dětech tak ťukám na dřevo, že jsme zdraví!! To víš, že krize jsou všude
Alespoň nám bude mít kdo nosit do domova důchodců mandarinky ![]()
@Lemuska no hlavně aby nám je tam nepřinesly jen proto abY nás ozebracili o zbytek toho důchodu ![]()