Mít či nemít druhé dítko?

Anonymní
16.10.14 13:26

Mít či nemít druhé dítko?

Dobrý den, omlouvám se za anonym ale je to pro mě choulostivé téma. Jak název napovídá mít či nemít? Vím že většina z vás mi řekne že je to jen moje věc jak se rozhodnu ale já vážně nevím jak se rozhodnout.
Jde o to že s manželem máme 20měsíční holčičku a tak nějak se došlo na téma druhé dítě. To by nebyl problém s manželem bychom chtěli druhé dítko, ale problém je ve financích a místě. Máme malý domeček se zahradou a teď nám to prostorově vyhovuje, malá má dost místa na hraní atd. Jenže jak by bylo druhé mimi tak nevím jak bychom se potlačili. Kupovat nový-větší dům nepřichází do úvahu a ani nějaká přístavba či přestavba.
Moje otázka tedy je: Mít druhé dítko na úkor prostoru a financí?
P. S.nežijeme v žádné vile či luxusu
Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
16.10.14 13:29

Nemít, rozvést se a nechat si trvalou. A alou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
16.10.14 13:30

Tak spíš to zní, že chceš slyšet, že ne :-) Jedináček je jedináček. My čekáme druhé a taky nemáme luxus, ale dvě děti jsme prostě chtěli. Aby měla malá sourozence, parťáka.
Asi bych zvážila všechna pro a proti :) :hug: Dobrý je zvážit i věk :) tak ať to dopadne jakkoliv hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1251
16.10.14 13:32

Za mě, druhé bych si pořídila, místem a financemi uskromnila. Znám rodinu co vychovala 4 děti v 2+1 a jak se jim všechny povedly (a hlavně v 18 vypadly z domu a osamostatnily se a neseděly u maminky do 30 :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
16.10.14 13:33

Nelíbí se mi, že si lidi nepořizují děti kvůli penězům…záleží na tom jestli byste byli na hraně a nebo se jen museli uskromnit ale podle mě pak všechno zařídí okolnosti…sice nepojedete na dovolenou, nebudete mít na kaviár a šáno ale budete mít radost z dětí…určitě by to nějak šlo, jen záleží na vás jak si to doma zorganizujete ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.10.14 13:33

Tak prostor bych neřešila..a na úkor financí..to je dost široký pojem. pokud vám po zaplacení bytu zbývá 10000, šla bych do toho, pokud 4000, to asi ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4541
16.10.14 13:34

Tak ono záleží na prioritách. Když někdo dítě opravdu chce, rád se „potlačí“ a neřeší, že bude mít starší méně místa na hraní :nevim: Finance jsou jiná věc, to už si musíte spočítat, zda jste schopni vyjít i s 2. prckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
16.10.14 13:35

Také máme malý domeček a když se vejde jedno dítko, vejdou se i dvě, snad nepotřebují každé svůj hrací prostor ne? Mě to přišlo s jedním takové nějak neúplné a malej má teď parťáka :palec: Je to sice zatím mimi, ale nádherně na sebe reagují a je super vidět, jak se mají rádi :palec: Vždy jsem z toho na měkko, protože já to nikdy nezažila :( Navíc náklady už nejsou takové, člověk už ví přesně co potřebuje a co ne, navíc má dost po starším. Až budou větší, bude to horší, ale to už budu snad zase pracovat :palec: Jestli jsi takhle spokojená, tak druhé dítko není povinnost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.10.14 13:37

Záleží na tom, co je malý domek ;) Jak to teď máte rozložené, že vám to vyhovuje a kde by vám mimino překáželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
16.10.14 13:41

Dokážete druhé uživit? Pokud se budete muset jen trochu uskromnit a odpustit si párkrát večeři v restauraci, zbytečné oblečení atp, tak bych do toho šla. Dítě je k nezaplacení a stojí za to si odpustit něco navíc, co k životu nepotřebujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
16.10.14 13:42

Záleží co konkrétně znamená problém ve financích :nevim: jako pokud vycházíte tak, tak-nešla bych do toho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
16.10.14 13:43

@JayLee to byl vtip nebo to myslíš fakt vážně?
Jsem dneska nějaká natvrdlá, asi…Vyrostla jsem jako jedináček ve velikánském pokojíčku s plno panenkama, ale pořád mi bylo strašně smutno a po rodičích jsem chtěla sourozence, teď mám dva kluky v pidipokojíčku v bytě 2+1 a jsme všichni šťastní :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
16.10.14 13:44
@cverunka píše:
Tak ono záleží na prioritách. Když někdo dítě opravdu chce, rád se „potlačí“ a neřeší, že bude mít starší méně místa na hraní :nevim: Finance jsou jiná věc, to už si musíte spočítat, zda jste schopni vyjít i s 2. prckem.

To už tu jednou taky bylo. Řešilo se, jestli je lepší jedináčkovi dopřát značkové oblečení, mobily, tablety, dovolené, nebo sourozence.. Jak jsi psala, je to o prioritách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
16.10.14 13:53

Pokud máte dobré vztahy s manželem a druhé dítko uživíte, tak nevidím důvod, proč nemít. Nikdy nebudete litovat toho, že druhého prcka máte, maximálně toho, že ho nemáte (za X let). Spousta rodin žije šťastně v bytě, věřím, že váš malý domeček nebude menší než klasický 3pokojový byt a navíc máte zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
16.10.14 13:56

Vyrostla jsem v bytě 2+1 se dvěma ségrama. Jako dítěti mi to nikdy nepřišlo divný. Rodiče prostě chtěli větší rodinu. Ségry mám moc ráda a skvěle si od dětství rozumíme. Za pokoj navíc bych je teda nevyměnila ;) s manželem jsme teď v malym bytě s jedním dítkem, ale oba chceme mít 3 děti, takže se do budoucna přestěhujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí