Mít čtvrté děťátko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
2.9.18 20:46

@SAJ hele jo, čím starší, tím dražší, právě jsem poslala do oběhu k začátku školního roku 15000 jen za šestiletou, dvanáctiletá nás čeká tenhle týden. Mít to doma 4×, a to v září a v lednu, no to si to hodím. A to je mám na základce a nižším gymplu, o vejšce pak ani nemluvím. O sportu taky raději ani nepíšu. Já bych třeba 4 děti asi neuživila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.9.18 20:46

@mayecka Jako matce čtyř dětí se mi nějak chce zareagovat na tvůj dotaz ;)

Máme doma čtyři děti a máme krásný život. Ale upřímně, plánované byly 3, to čtvrté je bonus navíc. Už při plánovaném třetím jsem řešila, jak to utáhneme finančně, jak další dítě ovlivní chod rodiny, vztahy sourozenců, náš partnerský vztah,…stejně jak ty. A to je ono, moc řešíme dopředu, plánujeme a ono to nakonec vždycky jde. Je to jiné, život se čtyřmi je vážně jiný - v něčem lepší, v něčem horší, záleží na každém, jak se na to chce dívat. Jestli řešit malichernosti anebo si užívat ten ruch velké rodiny ;) My se rozhodli pro to druhé.

Sudý počet dětí se mi při sourozeneckých sporech, hrách a obecně zdá jako výhodný. Finance samozřejmě řešit budete, ale věci se dědí, finančně nestrádáte, vztah funkční, ty bys byla stále mladá maminka, tak se mi chce napsat - proč ne? Ale rozhodnutí je na vás. S čím ale musíte počítat je zmiňované auto, do normálního je všechny nedáte :lol:

Tak to dobře rozlouskněte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.9.18 20:50
@Fofrník píše:
Pokud bys tu touhu měla tak třeba šla. :lol: :lol: :lol: :kytka:

hele měla, měla jsem touhu po třetím, krátce po narození druhé, fakt měla, velkou. Ale manžel naštěstí nepolevil. A to třetí dítě je ještě takové jakože se všichni vlezem do normálního auta, ještě bych pro něj vyšašila pokoj, ale už třetí dítě by bylo znát, natož čtvrté. Vím, že vy jich máte hodně, já si neumím představit, jak to prostě třeba děláte finančně. Jak třeba s těmi dětmi řešíte to, že potřebují asistenci. Zítra jo, jedno dítě první třída, druhé dítě prima, obojí samozřejmě za asistence rodičů, už se dělíme, starší chápe, že půjde jen s tátou, ale je jí líto, že tam nebudu. Mně je líto, že s ní nebudu, manželovi, že neuvidí malou v její první školní den. A to mám prostě dvě. Prostě to nechápu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.9.18 20:55

My mame tri decka po sobe. Nyni maji 10r., 7r., 5r. nejmladsi. Hned po nejmladsim jsem chtela ctvrte (asi silene hormony) porad jsem mela pocit, ze potrebuje k sobe do paru. Doma mame prostor i na ctvrty pokoj. Ale davno to preslo. Vsichni uz jsou samostatne jednotky. Uz bych nechtela zacinat znovu od nuly.
Jako ctvrte jsme si poridili kocoura. Zamerila jsem se na praci, udelat si skolu, vychovat a zabezpecit trojlistek, ktery mame.
Pritel deti vyrabi rad, ale zenit se nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
2.9.18 20:55
@terinka4444 píše:
@SAJ hele jo, čím starší, tím dražší, právě jsem poslala do oběhu k začátku školního roku 15000 jen za šestiletou, dvanáctiletá nás čeká tenhle týden. Mít to doma 4×, a to v září a v lednu, no to si to hodím. A to je mám na základce a nižším gymplu, o vejšce pak ani nemluvím. O sportu taky raději ani nepíšu. Já bych třeba 4 děti asi neuživila.

8o Co vse jsi kupovala? Asi jsem na něco zapomněla, protože já moc neutratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
2.9.18 20:59
@terinka4444 píše:
hele měla, měla jsem touhu po třetím, krátce po narození druhé, fakt měla, velkou. Ale manžel naštěstí nepolevil. A to třetí dítě je ještě takové jakože se všichni vlezem do normálního auta, ještě bych pro něj vyšašila pokoj, ale už třetí dítě by bylo znát, natož čtvrté. Vím, že vy jich máte hodně, já si neumím představit, jak to prostě třeba děláte finančně. Jak třeba s těmi dětmi řešíte to, že potřebují asistenci. Zítra jo, jedno dítě první třída, druhé dítě prima, obojí samozřejmě za asistence rodičů, už se dělíme, starší chápe, že půjde jen s tátou, ale je jí líto, že tam nebudu. Mně je líto, že s ní nebudu, manželovi, že neuvidí malou v její první školní den. A to mám prostě dvě. Prostě to nechápu :mrgreen:

No tak starší (puboši) se o sebe postarají. Prostřední dvojky odvede manželka a já jdu s nejnl. dvojkama do první třídy. Manželka se přesune potom k nám. Konec konců ty třídy budou od sebe tak 20 - 30 metrů. ;) Dá se to v pohodě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
2.9.18 21:38

Je to těžké rozhodování už jen protože nerozhodujeme jen za sebe. Chci ještě jedno i když se toho docela bojím ale taky mám ještě pořád dost času na rozmýšlení. Největší pech bude pokud se rozhodnu jo a budou to dvojčata což byl vždycky můj sen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Upřímně moc děkuji všem za názor jste moc hodne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
2.9.18 22:17

Přeji ať se dobře rozhodnete,už to někdo naznačil,upřímně já bych tolik dětí s ,,přítelem" nechtěla.Už i pro případ,že stát se může leccos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
2.9.18 23:04

Hmmm a kdyby se nedejboze neco stalo, jak by to bylo s duchody? Sirotci by pocitam deti dostaly, ale jako pritelkyne by ani po tolika letech nemela zakladatelka na „vdovsky“ duchod narok, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
2.9.18 23:23

@Afrikana ne jen pokud bychom byli manželé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.9.18 10:07
@Lenka_Hal píše:
Hele, ze teda plevelim…uz je to tolik let,co jsem byla na vysoke a ziju leta jinde. Kolik ted tak muzou byt vydaje na studenta vysoke? Skolne se jeste neplati, ne? Vzdyt moje mama tehdy nemela penize, dala mi proste pridavky a alimenty, takze jsem ji nic nestala. Vse navrch jsem si financovala sama z brigad, vcetne obleceni, ale byla jina doba…jak je to ted??? :think:

V současné době je možné se ubytovat na privátu stále za 2 500 - 3 500. A na VŠ je dnes běžné, že student pracuje. Školné se neplatí, vědecká knihovna za 100 Kč na rok stále funguje. Vysokoškolák je na rozdíl od dítěte někde na druhém stupni ZŠ schopno chodit na brigády, navíc pokud je co k čemu, tak si dokáže najít práci na menší úvazek v oboru. Dnes je i spousta stáží a projektů financovaných z různých fondů. Též nesouhlasím s tím, že dítě na VŠ vyjde na mega apod. Naopak si myslím, že je vhodné děti vést k tomu, aby věděly, co všechno stojí a jen nenatahovaly ruku. Možná plevelím, nicméně jsem taky vš studovala a teď jedno z našich dětí studuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.9.18 12:27
@Fofrník píše:
No tak starší (puboši) se o sebe postarají. Prostřední dvojky odvede manželka a já jdu s nejnl. dvojkama do první třídy. Manželka se přesune potom k nám. Konec konců ty třídy budou od sebe tak 20 - 30 metrů. ;) Dá se to v pohodě. :D

jo, to já to mám přes celé město a prostě jsem to dneska při nejlepší vůli nestihla ani na schůzku s rodiči. Pravda, že vy ještě máte dvojčata, takže logisticky je to jednodušší, než šest různě starých. Ale i tak, já mám co dělat se dvěma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.9.18 12:30
@Tiger-lily píše:
V současné době je možné se ubytovat na privátu stále za 2 500 - 3 500. A na VŠ je dnes běžné, že student pracuje. Školné se neplatí, vědecká knihovna za 100 Kč na rok stále funguje. Vysokoškolák je na rozdíl od dítěte někde na druhém stupni ZŠ schopno chodit na brigády, navíc pokud je co k čemu, tak si dokáže najít práci na menší úvazek v oboru. Dnes je i spousta stáží a projektů financovaných z různých fondů. Též nesouhlasím s tím, že dítě na VŠ vyjde na mega apod. Naopak si myslím, že je vhodné děti vést k tomu, aby věděly, co všechno stojí a jen nenatahovaly ruku. Možná plevelím, nicméně jsem taky vš studovala a teď jedno z našich dětí studuje. :nevim:

Ono záleží asi třeba co jsi studovala, já třeba medicínu a u toho se fakt velmi těžko dělá brigáda a vydělává na živobytí :think: nebyl s námi nikdo, kdo by k tomu studiu musel chodit na brigádu. Brácha třeba dělal dvě vysoké školy současně, ten toho měl taky dost, aby se ještě musel chodit živit po brigádách.
A co co stojí ví už moje 12leté dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
3.9.18 12:44
@terinka4444 píše:
Ono záleží asi třeba co jsi studovala, já třeba medicínu a u toho se fakt velmi těžko dělá brigáda a vydělává na živobytí :think: nebyl s námi nikdo, kdo by k tomu studiu musel chodit na brigádu. Brácha třeba dělal dvě vysoké školy současně, ten toho měl taky dost, aby se ještě musel chodit živit po brigádách.
A co co stojí ví už moje 12leté dítě :nevim:

Tak ja treba mela vedecky obor, zadne leharo, ale resily to vetsi narazove brigady. Ted bude i vic moznosti k praci, asi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
3.9.18 15:02
@terinka4444 píše:
A co co stojí ví už moje 12leté dítě :nevim:

Studovala jsem technický obor. A i v medicínských oborech je spousta příležitostí k výdělku pro studenty. Když jsem studovala, je fakt, že většina spolužáků při studiu nepracovala, nebo jen nějak příležitostně, dnes mi přijde, že je jich čím dál více. Zvlášť, pokud mají práci v oboru, je to podle mě dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí