Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To si musite rozhodnout sami. Chci jen podotknout, ze za tohle cloumaní pořídit si další dítě můžou často hormony…mela jsem to po porodech a tak kolem roku ditete, pak to preslo a ted ani nahodou ![]()
Mám tři holky a čekám teď čtvrté a je to kluk. No a to jsem si taky myslela že mě nejsou kluci souzeni.
@kve-tinka jaky si to člověk udělá takový to má. S manželem v ničem nestradame. Kino, večeře, setkání s přáteli … Vše máme a děti nás v tomto neomezují. Není to sice tak často ale za to je to příjemnější. No a děti taky nejsou pořád malí.
@kve-tinka Jak už bylo psáno, jaký si to uděláš, takový to máš. My teď čekáme třetí a ano, budou ze zacatku určitá omezení, ale to bylo s prvním i druhým, s každým miminem. Jak povyroste, lze ho dát hlídat a je to. My s manželem zrovna zítra jdeme do divadla. Příští víkend na noční přechod Palavy. Plánujeme někdy na leden kino. Byli jsme na víkend pryč, chodíme na večeře, do sauny… Cim jsou děti starší tím nadseneji je babičky hlídání a od mimina bych stejně na dlouho nikam nejela.
Tý jo,já to obdivuju,ale nešla bych do toho ani omylem,ale píšu za sebe. Mám 2 děti a stačí úplně bohatě. Synovi bude 11 a dcerce budou 3 roky. Za chvíli se budu vracet do práce a docela mám strach,jak to budu zvládat,když třeba dcerka omarodí. Babičku máme jen jednu a už na tom není zdravotně moc dobře,a tak se hrozím,jak to budou v práci brát,když budu muset na paragraf a třeba se 3 a více dětmi si myslím,že snad ani není možné pracovat,pokud není hlídání.
@chaela @anastazia6 a prave ze zakl.pise ze hlidani zadne. A fakt jsou babicky ochotne hlidat takove stado?
taky hodne zalezi, v kolika zena odrodi to posledni dite. Kdyz ma ctvrte ve 35, tak to mi prijde jeste OK ![]()
@kve-tinka my hlídání taky nemáme. Tchyně zemřela když byly nejmladšímu 3 měsíce a moje máma žije cca 100 km daleko. No tak prostě chodíme na večeře s dětma, do kaváren s dětským koutkem, na výlety jezdíme taky všichni. Žádné omezení nevidíme. Naopak ani jeden si neumíme přesdtavit vrznout děti babičce a jít pařit, z toho jsme už vyrostli
já kojím takže pít nemůžu, muži zjistili celiakii takže milované pivo nesmí, tím je to vyřešeno
90 % přátel taky mají děti takže se scházíme u nich/u nás doma i s dětmi. Kinu ani divadlu neholdujem, zamlada před détmi jsme byli v kině jednou jedinkrát takže ani to nám nechybí… Radši si pustíme film večer doma.
Tak my hlidani sice mame, ale jsem ve shode s holkami vyse, do divadla obcas zajdeme, kino obcas take i vecere ve dvou, ale spis si udelame hezky vecer doma, kdyz deti usnou.
S prateli se vidame uplne bez problemu s detmi, drtiva vetsina pratel ma zhruba stejne stare deti, coz vidim jako velikou vyhodu, mame spoustu temat k hovoru.
![]()
Dost casto se setkavame par kamaradek i s detmi, deti si vyhraji a my pokecame, dame kavu, pohoda.
Nemam pocit, ze bych s detmi nezila svuj zivot, ale ono je to dle meho hodne dane spokojenosti se sebou a stavem veci.
![]()
@luloinka píše:
Když to takhle cítíš, šla bych do tohomy máme 3 děti, holka 7, holka 3,5, kluk 8 měsíců a pohráváme si s myšlenkou ještě jednoho
můj sen byla vždy velká rodina a třeba muž už teď vybírá auto pro 7 lidí
Tak já pořídil auto pro devět a vyplatilo se. ![]()
@kve-tinka píše:
Ani nevim, jestli neco takoveho obdivuji- tri a vice deti. To ze jste financne zabezpeceni je samo plus, ale i tak… kdy s manzelem zijete?!? Jako ze kino ve dvou, vecere, setkani s prateli atd.ja proste nejsem nastavena-cely svuj aktivni zivot (rozumej, kdy mam silu na vse) obetovat rodine, potazmo detem. Pak clovek zjisti, ze mu je 50 plus a vlastne vse “sve” promrhal.
Ale to je jen muj pohled na situaci, necht si kazdy porizuje rodinu jak je mu libo velkou.ja cekam ve triceti sve druhe dite s rozdilem 6 let a uplne staci.
Příspěvek upraven 03.01.19 v 16:41
Někdo to jako oběť nevnímá. ![]()
Jak jste se nakonec rozhodla?
Řeším nyni úplně stejnou situaci. Čekáme čtvrté a vlastně vubec nevim, zda to takto zvladnu..
Gratuluju
. Zvladnete ![]()
Ja zatim dite necekam. Dohodli jsme se, ze az bude male rok, tak na to vlitneme. Aby byl mezi ni a ctvrtym mimcem rozdil 2 roky (jako byl mezi ni a dvojcaty). Tak snad se brzy zadari i u nas. Male bude 1 rok za 2 mesice ![]()
My ještě zatím ne ale nakonec jsme se rozhodli že do toho půjdeme ještě jednou
![]()