Mít nemanželské dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12932
28.9.19 13:47

Nevidím to jako žádné stigma.
Na druhou stranu si myslím, že pokud vztah funguje a svatba je něco, co je v plánu, je lepší to vzít v pořadí 1. svatba, 2. dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
28.9.19 13:48

Jestli ti na te svatbe hodne zalezi, tak s miminem jeste pockej (jestli ti teda neni 38..). Casto to dopada tak, ze si chlap,, pojisti" zenskou deckem a do svatby se mu uz pak nechce :roll: Nebo se vezmete driv, ne? V dnešní dobe mit dite mimo manželství samozřejmě neni zadne tabu. A nikdo te za to nikde lincovat nebude. Ale ja jsem stara konzerva.. Rikat porad partnerovi pritel mi prislo jeste tak adekvatni ze zacatku, kdyz jsme se vodili za rucicku do kina. V letitem vztahu uz bych se snad za,,pritel" i stydela.. To mi zni jak,,jesteporadsimenechcevzit" a moc vazne to se mnou nemysli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
28.9.19 13:50

My jsme se rozhodli (po 13 letech v partnerství) vzít, právě proto, že jsme chtěli začít řešit děti - chtěla jsem, ať se případně všichni jmenujeme stejně. Ale kvůli mým zdravotním problémům jsme museli přes CAR a mělo to být na dlouho.

V únoru jsme se dohodli na svatbě v srpnu, na začátku dubna začali chodit do CAR, v květnu se stal zázrak a já otěhotněla, ač to nemělo být možné a holt jsem se vdávala ve 4. měsíci :mrgreen:.

Jinak jsme si spolu začali jako relativně mladí a dokud jsme nechtěli/nemohli (jednu dobu sjem měla zakázáno otěhotnět kvůli zdraví) mit děti, nepřišlo mi manželství důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
28.9.19 13:51

@Pajka89
Jj, já pak říkala radši partner nebo muž… ale vyloženě manželství jsem začala chtít až s dětmi… nechtěla bych řešit, kdo z nás bude mít jiné jméno a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
28.9.19 14:16

Já se vdavala, kdyz jsem byla v pátém měsíci. Svatbu jsme měli malou, ale hezkou. A těhotenství mi nevadilo. Vše bylo bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.19 14:19

@Andrea.Tom mě přijdou i ty svatby s dětmi spíš povinnost než radost. Máme s přítelem 2 děti a já se že začátku moc chtěla vdávat, pořád jsem o tom mluvila, tlačila ho do toho a teď zažívám jakési rozčarování a už asi nechci. Resp. nedovedu si svatbu s dětmi představit, ani to, že si na sebe vezmu svatební šaty. Prostě mi to teď přijde jako nutnost, že to každý očekává (a opravdu očekává).

• Citovat
  • Upravit
14046
28.9.19 14:39

Vdávala jsem se šest let před dětmi, svatbu beru jako závazek a i tak jsme čekali, jak nám ten společný život půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
28.9.19 14:49
@Anonymní píše:
Ahojky,
Chceme s přítelem miminko. Nicméně nevím, zda se mi chce čekat až do června, to jsme si říkali, že bychom se mohli vzít (zatím nemáme nic konkrétně). Já bych mimi měla hned, partner asi také, ale zase slyším názory na to, že to nebi ideální apod. Zase ale nechci svatbu v těhotenství úplně. Má otázka je - jaký máte názor na nemanželské děti? S partnerem vycházíme skvěle, oba víme, že spolu chceme být celý život a mít děti, byt je psán na oba, auto je také společný majetek, s přítelem jsme spolu 6let a je zodpovědný, finančně jsme na tom docela nadprůměrně.Díky za názory.

My to máme vlastně podobně. Rok se snažíme i s potratem a už jsme miminko měli mít. Tehdy jsem nebyla ještě ani pozadana o ruku a zralo mě, ze se budu nejakou dobu jmenovat jinak než moje dítě. Teď těhotna stále nejsem, pozadana jsem a svatbu máme v plánu v lednu. Všichni si klepou na čelo, proč nedočkáme do jara a ja jsem si rekla, ze to je naše svatba. Mam rada každé počasí a navíc na počasí přeci nezáleží, bude to o nás dvou a o rodine a zážitku. Ne o počasí. A když se nam navíc zadari, tak v lednu budu ještě na zacatku. Nikdy jsem se nechtěla vdávat těhotna a už vůbec ne v zimě. Ale ve 30 jen mi to už jeeno :mrgreen:. Navíc mít svatbu v létě je klasika, ma ji každý. A můžeme si teď vybírat z termínu a ja ze šatů. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
28.9.19 14:52
@Andrea.Tom píše:
My s mužem nejsme pobráni. Za to jsme spolu 11 let a dvě děti (do 5let) již máme :) Nikdo neřeší.. Svatbu jsme naplánovali na příští léto. Děti si to už také užijí.. Rozhodně se nevdávej těhotná :D někdo by mohl pojmout podezření, že musíte né že chcete.. A když ty tak dáváš na to co si myslí ostatní, aby vám to nezkazilo očekávání.. :mrgreen:

Proč mají všichni problém s těhotnou nevěstou :D?! Znám několik páru. Svatbu měli v plánu a proste driv přišlo miminko a co jako…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3714
28.9.19 15:29

Za mě doporucuju děti až po svatbě, protože s dítětem si svatbu tak neuzijes. Bud dáš dítě rodičům na hlídání, takze si to neuzij moc oni, nebo se ty budeš starat, krmit, prebalovat a tak si svuj velký den neuzijes ty. Pokud s nicim nechvatate, doporučuji až po svatbě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35872
28.9.19 16:42

My jsme se brali loni a malé byl rok a půl. Moc jsme si to užili vsichni. Bylo to náročnější, ale s pomocí rodiny a pratel bylo vše OK. Taky jsem uz chtěla mimčo protože už mě bylo přes 30 a svatbu jsem neresila. Věděli jsme že se určitě vezmeme. Těhotná jsem se vdavat nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
28.9.19 19:07

Já nepoznám jestli je dítě manželské nebo nemanželské. Je to jen vaše věc kdy si dítě pořídíte. Pokud plánujete na červen a nechceš být těhotná tak bych těhotněla později. Nebo pokud otěhotníš hned tak bych naplánovala svatbu na později. Pak je tu možnost naplánovat svatbu na dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
28.9.19 19:10

Ještě teda zařizování svatby bude jednodušší bez dítěte. Taky nebudeš muset hubnout po porodu do šatů. Nebudeš muset řešit co s dítětem při obřadu, focení, večerní zábavě (samozřejmě pokud je dítě malé větší už to zvládne, ale to znamená počkat až trochu povyroste).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
28.9.19 21:46

Na nemanželské děti mám stejný názor jako na ty manželské… :D Nicméně, pokud se chcete opravdu vzít, vezměte se a až pak řešte dítě. Všechno si tím ulehčíte a vyhnete se tomu, že ti pak řekne, že už se ženit nepotřebuje. Nehledě na to, že organizovat a užívat si svatbu s dítětem je daleko složitější, než bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
28.9.19 21:49
@Jeanine33 píše:
Proč mají všichni problém s těhotnou nevěstou :D?! Znám několik páru. Svatbu měli v plánu a proste driv přišlo miminko a co jako…

byla to ironie ;) mě to je jedno kdy se kdo vdává a co si o kom kdo myslí :D Ale zakladatelka vypadá, že se tím řídí :D Tak proto je to tak napsáno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí