Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na nemanzelske deti nemam zadny nazor. Nicmene mi prijde divne vytvaret si v podstate celozivotni zavazek s „pritelem“. Ona i ta svatba ma jakozto zatezkavaci ritual urcity smysl.
Řekla bych, že už nejsme ve středověku, takže nad nemanzelskym dítětem se fakt asi nikdo pohorsovat nebude.
Rozhodnutí je na vás, nevím, jestli vás tlačí čas kvůli věku, nebo proč nemůžete počkat do svatby…Mozna bych i zvazila udělat svatbu dřív než v červnu, vždyť nikde není psáno, že svatba musí být zrovna v létě.
Osobně bych se totiz vdávala výrazně radši jako těhotná než s miminem za zadkem.
Já v tom žádný problém nevidím
pro mě nemá svatba s dítětem nic společného.
Jestl to chcete oba, tak si ho udělejte. Nic zlého na tom nevidím. ![]()
My s mužem nejsme pobráni. Za to jsme spolu 11 let a dvě děti (do 5let) již máme
Nikdo neřeší.. Svatbu jsme naplánovali na příští léto. Děti si to už také užijí.. Rozhodně se nevdávej těhotná
někdo by mohl pojmout podezření, že musíte né že chcete.. A když ty tak dáváš na to co si myslí ostatní, aby vám to nezkazilo očekávání.. ![]()
V dnešní době žádný problém. Znám hodně lidí co mají děti a nejsou svoji.
@Anonymní píše:
Ahojky,
Chceme s přítelem miminko. Nicméně nevím, zda se mi chce čekat až do června, to jsme si říkali, že bychom se mohli vzít (zatím nemáme nic konkrétně). Já bych mimi měla hned, partner asi také, ale zase slyším názory na to, že to nebi ideální apod. Zase ale nechci svatbu v těhotenství úplně. Má otázka je - jaký máte názor na nemanželské děti? S partnerem vycházíme skvěle, oba víme, že spolu chceme být celý život a mít děti, byt je psán na oba, auto je také společný majetek, s přítelem jsme spolu 6let a je zodpovědný, finančně jsme na tom docela nadprůměrně.Díky za názory.
@Svistice
Souhlasím, dítě bych vždycky chtěla s manželem ne s přítelem. Pokud se chcete vzít, tak se vezměte hned. Nerozumim tomu, proč chcete čekat se svatbou a necekat s dítětem.
Mít dite v manzelstvi není nic středověkého.
Já bych se tedy vdala dřív než v červnu. Těhotná je pro mě hrůza a s miminkem to taky není ono. (Vdala jsem se 2r před prvním dítětem.)
@Anonymní píše:
Ahojky,
Chceme s přítelem miminko. Nicméně nevím, zda se mi chce čekat až do června, to jsme si říkali, že bychom se mohli vzít (zatím nemáme nic konkrétně). Já bych mimi měla hned, partner asi také, ale zase slyším názory na to, že to nebi ideální apod. Zase ale nechci svatbu v těhotenství úplně. Má otázka je - jaký máte názor na nemanželské děti? S partnerem vycházíme skvěle, oba víme, že spolu chceme být celý život a mít děti, byt je psán na oba, auto je také společný majetek, s přítelem jsme spolu 6let a je zodpovědný, finančně jsme na tom docela nadprůměrně.Díky za názory.
Deti az po svatbě, všude slysim pritel pritelkyne jsem na to alergicka…prijde mi to jako neuplna rodina ![]()
No za mě… ono taky nevíš kdy se ti to povede, ze… a je to spis dohoda vás obou, jak to cítíte. Já se vdavala těhotná a žádný zásadní problém jsem s tím neměla. Byla jsem rada, ze malý se narodil už jako manželské dítě…
Skoro polovina dětí se rodí mimo manželství. Na děti narozené v manželství a v partnerství se dívám stejně. Oba modely mají své výhody a nevýhody. My manželé nejsme.
Mam 2 deti, 10 let spolu a svatba pro nas je naprosto nedulezita. Mozna pri nejake prilezitostu, vyroci skocime podepsat papir na urad:-) Nikdo ani moc nevi, ze manzele nejsme a vice jak polovina nasich vrstevniku 40+, co se s velkou slavou brali, uz maji po rozvodu a zase frci v novych vztazich pritel - pritelkyne a k tomu ex:-)
Pokud ti nebije věk nebo rizikové otěhotnění na dveře, tak bych klidně počkala po svatbě.
Syn byl nemanzelsky 11 let a prezili jsme to cela rodina. Me stvalo, ze mam jine prijmeni nez muz a kluk a ze musim rikat pritel, to jsem mela uplne osypky. Vdala jsem se ted v kvetnu skoro po 13 letech vztahu, a vdavala jsem se tehotna. Nic mi neuteklo, bylo to super, rodina jsme byli uz predtim, ale ted je to ofiko.
Ahojky,
Chceme s přítelem miminko. Nicméně nevím, zda se mi chce čekat až do června, to jsme si říkali, že bychom se mohli vzít (zatím nemáme nic konkrétně). Já bych mimi měla hned, partner asi také, ale zase slyším názory na to, že to nebi ideální apod. Zase ale nechci svatbu v těhotenství úplně. Má otázka je - jaký máte názor na nemanželské děti? S partnerem vycházíme skvěle, oba víme, že spolu chceme být celý život a mít děti, byt je psán na oba, auto je také společný majetek, s přítelem jsme spolu 6let a je zodpovědný, finančně jsme na tom docela nadprůměrně.
Díky za názory.