Mladí lidé a bydlení u rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8507
25.3.22 09:49
@Amassakoul píše:
Pokud student bere studium vazne, tak studium musi byt priorita, a to bez ohledu na obor. Zejmena v nizsich rocnicich bych brigadu a nejake uziveni se az tak neresila, pokud nejste vylozene socialni pripady.

Ale jo, brigáda ano. Ale na vlastní přilepšení, ne na nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.22 16:20

Ahoj. Chci se zeptat bydlime s partnerem u jeho prarodičů. Já momentálně jsem doma v 8 měsíci těhotenství. Máme společnou kuchyň. Osobně mezi mnou a partnerovo babičkou nejsou žádný problémy komunikujeme spolu normálně snažím se ji pomáhat co nejvíc to jde. Když mužů a umim to tak ji pomůžu. Sem sni od rána do večera. Umejvam nádobí, vyklidim myčku, vyndam prádlo dam prát prádlo. Občas se stane ze mi není behem dne dobře, nebo sem unavená. Ale nikdy mi do oči neřekne že něco dělám špatně nebo ze bych mela dělat něco jiného, nebo ji víc pomáhat.. Kolikrát si člověk myslí že je všechno v pořádku. Tak nic neřeším a jedu si furt v tom jak sem co dělala.
Ale bum najednou se to všechno otočí proti mě. Partnerovi babi si začne jemu stěžovat ze já nic neudělám. Že ji s ničím nepomůžu, ze sem lina a tak dal. Pak přijde z prace a je zlý na mě ze co to zase slyšel ze s ničím nepomuzu ze nic neudělam.
Například dneska. Ráno sem musela odjet ke své babičce protože mi volala ze ji není dobře jestli bych ji nemohla dojet nekoupit a zaplatit nějaké složeny. Během toho co sem byla pryč mi naštvaný přítel psal ze proč nemůžu doma pomoct že něco dělají a ze to dělají sami ze bych jim taky mohla pomoct. Tak sem mu psala ze nevím co dělají ze nejsem doma ze sem musela odjet ke své babičce a ze se vrátím pozdeji odpoledne. Byla sem servana jak male dítě ze toho ma pritelovo babi dost ze s ničím nepomuzu ze furt někde trajdam ze ráno odjedu a příměsí bůh ví v kolik.
(Přitom jediný kam jezdim jsou doktoři a nakoupit). Jinak nikde netrajdam ze bych jela někam za kamarádkou na kafe nehrozí. Sem neustále doma. Čím to je proč to děla? Proč me nic do oči neřekne. Predemnou se chová jako kamarádka, neřekne mi ani pul slova ze bych neco spatne či tak. A jakmile přijde přítel tak hned měsíc co měsíc na něj upustí ze se jen valim a nic nedělám nebo ze sem furt pryč.
To ji vadim já?? Nebo jak si to mám vysvětlit.
Kolikrát ji slyším jak si sama pro sebe říká co si to ten náš moula přitáhl domu. Já sem z toho už nešťastná. Mám chuť se kolikrát zbalit a odejit pryč. Říct mu prostě bud já nebo babi. Ale obavám se toho ze by si vybral svoji babku. Podle toho jak se ke me chová když ona mu něco nakeca.
Dokonce mi začala i měřit čas jak dlouho jsem v koupelně. (Jako těhotná mám lehce problém si oholit nohy popřípadě cokoliv jiného). A po 10minutach na mě buší ze jsem tam cely den. Jdu jist a kouká kolik si beru jídla. 14 dni zpátky me skolila angina s chřipkou najednou. Nedokázala sem se několik dni ani hnout byla sem zničena natolik ze sem po večerech jen brecela ze už nemůžu. Po 2 dnech sem dostala vynadano ze jenom lezim tak sem se tedy zvedla a šla sem ji pomáhat. (Chtěla jsem se od nich distancovat abych je nenakazila). Jenže když chtěla abych makala tak sem šla a šla sem dělat. Každopádně to odeme chytla taky a vyčítala mi to že sem ji nakazila ze sem si mela dávat větší pozor. :,( :,( :,(.
Co mám dělat když za ni jdu ze si sní o tom promluvil tak mi tvrdí ze nic takového neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.4.22 16:27
@Anonymní píše:
Já si myim, že je to od rodičů správně. Pokud tedy opravdu se věnujes studiu s nechytas někde lelky…já v 16 musela už na brigády, dokonce jsem se musela přestěhovat a život se sama…bylo to hodně těžké období. Dodělala jsem pouze výuční list, pak jsem už musela nastoupit do práce. Moc jsem chtěla studovat, chtěla jsem na zdravku, která mi ale byla zamítnuta…takže budu dělat vše proto, aby mě děti mohli studovat a nemuseli řešit živobytí, v 16letech…

Z tvých rodičů je mi :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
1.4.22 16:34
@martina.se píše:
Pak bych to nehrotila :think: to, že nemají vs a ani pořádnou se, je jejich boj. Ono se to i dřív bralo kapanek jinak :think:

Tito lidé jsou ale zakomplexovaní. Když oni nemají maturitu či VŠ, tak ať ji nemá ani jejich dítě. I dnes se najdou rodiče, kteří dětem nepřejí lepší vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.4.22 16:34
@Andrejka7536 píše:
Ahoj. Chci se zeptat bydlime s partnerem u jeho prarodičů. Já momentálně jsem doma v 8 měsíci těhotenství. Máme společnou kuchyň. Osobně mezi mnou a partnerovo babičkou nejsou žádný problémy komunikujeme spolu normálně snažím se ji pomáhat co nejvíc to jde. Když mužů a umim to tak ji pomůžu. Sem sni od rána do večera. Umejvam nádobí, vyklidim myčku, vyndam prádlo dam prát prádlo. Občas se stane ze mi není behem dne dobře, nebo sem unavená. Ale nikdy mi do oči neřekne že něco dělám špatně nebo ze bych mela dělat něco jiného, nebo ji víc pomáhat.. Kolikrát si člověk myslí že je všechno v pořádku. Tak nic neřeším a jedu si furt v tom jak sem co dělala.
Ale bum najednou se to všechno otočí proti mě. Partnerovi babi si začne jemu stěžovat ze já nic neudělám. Že ji s ničím nepomůžu, ze sem lina a tak dal. Pak přijde z prace a je zlý na mě ze co to zase slyšel ze s ničím nepomuzu ze nic neudělam.
Například dneska. Ráno sem musela odjet ke své babičce protože mi volala ze ji není dobře jestli bych ji nemohla dojet nekoupit a zaplatit nějaké složeny. Během toho co sem byla pryč mi naštvaný přítel psal ze proč nemůžu doma pomoct že něco dělají a ze to dělají sami ze bych jim taky mohla pomoct. Tak sem mu psala ze nevím co dělají ze nejsem doma ze sem musela odjet ke své babičce a ze se vrátím pozdeji odpoledne. Byla sem servana jak male dítě ze toho ma pritelovo babi dost ze s ničím nepomuzu ze furt někde trajdam ze ráno odjedu a příměsí bůh ví v kolik.
(Přitom jediný kam jezdim jsou doktoři a nakoupit). Jinak nikde netrajdam ze bych jela někam za kamarádkou na kafe nehrozí. Sem neustále doma. Čím to je proč to děla? Proč me nic do oči neřekne. Predemnou se chová jako kamarádka, neřekne mi ani pul slova ze bych neco spatne či tak. A jakmile přijde přítel tak hned měsíc co měsíc na něj upustí ze se jen valim a nic nedělám nebo ze sem furt pryč.
Kolikrát ji slyším jak si sama pro sebe říká co si to ten náš moula přitáhl domu. Já sem z toho už nešťastná. Mám chuť se kolikrát zbalit a odejit pryč. Říct mu prostě bud já nebo babi. Ale obavám se toho ze by si vybral svoji babku. Podle toho jak se ke me chová když ona mu něco nakeca.
Dokonce mi začala i měřit čas jak dlouho jsem v koupelně. (Jako těhotná mám lehce problém si oholit nohy popřípadě cokoliv jiného). A po 10minutach na mě buší ze jsem tam cely den. Jdu jist a kouká kolik si beru jídla. 14 dni zpátky me skolila angina s chřipkou najednou. Nedokázala sem se několik dni ani hnout byla sem zničena natolik ze sem po večerech jen brecela ze už nemůžu. Po 2 dnech sem dostala vynadano ze jenom lezim tak sem se tedy zvedla a šla sem ji pomáhat. (Chtěla jsem se od nich distancovat abych je nenakazila). Jenže když chtěla abych makala tak sem šla a šla sem dělat. Každopádně to odeme chytla taky a vyčítala mi to že sem ji nakazila ze sem si mela dávat větší pozor. :,( :,( :,(.
Co mám dělat když za ni jdu ze si sní o tom promluvil tak mi tvrdí ze nic takového neřekla.

Odstehuj se okamzite. A nebo ji oplat stejnou minci. Hned co prijde partner domu tak si mu ztezuj. Ale ja bych odesla, maji te tam vsichni v pr.deli. Vcetne tveho muze a ne dite to nezlepsi, babka bude mit pripominek jeste vic, udelaj z tebe neschopnou matku. Proboha postav se za sebe a dve dite!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
1.4.22 17:11
@Andrejka7536 píše:

Fakt angína s chřipkou? To jde?
Ale jinak odstěhuj se. Buď s přítelem nebo bez něj. Dej mu nůž pod krk. Nemůžeš jít ke svým rodičům? Tohle fakt není dobré. Aby ti měřili čas v koupelně, hlídali jídlo…jak to máte vyřešené po finanční stránce? Platíte na energie, jídlo si nakupujete své? tohle bydlení dokupy fakt není dobré. A to já bydlím s tchány v jednom domě. Ale oddělené bydlení. Máme svůj byt v patře…svoje kuchyn, koupelna.. a tchýně mi nemluví do ničeho..peru jak chci kdy, chci…sprchují se koupu kolik chci. Pravda energie máme fakt propočítané a platíme více než oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
1.4.22 17:31
@Andrejka7536 píše:
Mám chuť se kolikrát zbalit a odejit pryč. Říct mu prostě bud já nebo babi. Ale obavám se toho ze by si vybral svoji babku.

Okamžitě se seber a mazej z té famílie pryč. Kluk Tě rád nemá, jsou to zřejmě lidé, kteří vždycky budou držet semknutí spolu a Ty tam akorát budeš dělat služku. Hned dnes se začni balit.
Proč jsi s někým, kdo se na Tebe zlobí, kdo Ti něco vyčítá, kdo tě zatěžuje prací pro jeho rodinu?
Správný chlap by Tě měl nosit na rukou a být rád, že mu věnuješ svůj životní čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.22 17:37

@Cimada on se tak chova jen když si jeho babi začne stěžovat a dělat problémy. Jinak je vždy na mé straně. Čekáme spolu dítě furt si myslím ze nastane nějaký bod zlomu kdy se postaví i jeho babce. A dojde mu ze musí držet se mnou když čekám jeho dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
1.4.22 17:41

@Andrejka7536 Je to babičky dům a její pravidla…bydlení pohromadě nedělá dobrotu v 99 % případů…takže se odstěhujte a bude klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.22 17:43

@Veru1987 platime částku co sme se dopočítali. Koupelnu máme svou pouze kuchyň je společná. Měla sem nedolecenou Anginu kvůli těhotenství sem nedostala žádné léky pouze nějaké přírodní sirupy a kapky. Par ni na to sem začala mit vysoké teploty a nemohla sem se postavit na nohy. Nejdrive sem si myslela ze je to covid. Ale podle dr. V nemocnici to byla chřipka která se spojila s tou předešlou Anginou. A to me tak znicilo. Trvá to už měsíc a stale jsem nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.22 17:48

@Monchichik to jsem bohužel navrhovala partnerovi ze by sme si vzali někde podnájem nebo hypotéku na barák. On řekl ze on se z baráků nehne jinak by o něj přišel kdyby prarodiče zemřeli. (Ted nechci aby to bylo ze to nějak přeju nebo tak to rozhodne ne)
Ze maji nějakou domluvu ze on tam musí byt a tak.. Snažím se to trpět. Nechci ji tu dělat nějaký změny nebo měnit sistem.
Naučila sem se ten jeji rad dost rychle. Ale některé věci momentálně už v těhotenství dělat nemohu ( jako třeba ji a dovést vozejk dřeva, nebo jít a stipat dříví). Když jsme doma sami dvě a chlapy jsou v práci tak to musí jít udělat ona i kdyz jdu a vezmu par kousku abych pomohla tak nemohu jít naložit si plny vozejk a dovést ho k baraku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.4.22 17:49
@Anonymní píše:
Ahoj, myslíte si, že je špatně, když studující děti bydlí zadarmo u rodičů? Myslím 20+
Mám školu od pondělí do pátku, chodím i na všechna praktika a vyrovnávací kurzy, a jsem ve škole od 8:00 do 18:00. Cesta domu trvá hodinu a půl. V sobotu dopoledne uklízím cely dům a pomáhám rodičům, odpoledne vidím chvíli přítele a celou neděli se učím, abych nějak zpracovala učivo z celého týdne… Ale mám výčitky, že rodiče mě musí stále živit, navíc když s dalším studiem nesouhlasili.

Ne není na tom nic špatně. Špatně je, že rodiče nesouhlasili s tvým studiem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
1.4.22 17:51

@Andrejka7536 Jo, tak to máš teda blbý…pokud se nehne on, šla bych bez něj…já bych se teda takhle vůbec nikdy k nikomu nenastěhovala, nesnesla bych to…nepočítej s tím, že to bude lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
1.4.22 18:01
@Andrejka7536 píše:
@Veru1987 platime částku co sme se dopočítali. Koupelnu máme svou pouze kuchyň je společná. Měla sem nedolecenou Anginu kvůli těhotenství sem nedostala žádné léky pouze nějaké přírodní sirupy a kapky. Par ni na to sem začala mit vysoké teploty a nemohla sem se postavit na nohy. Nejdrive sem si myslela ze je to covid. Ale podle dr. V nemocnici to byla chřipka která se spojila s tou předešlou Anginou. A to me tak znicilo. Trvá to už měsíc a stale jsem nemocná.

Tohle nebude nikdy dělat dobrotu. Mladí mají bydlet zvlášť. I tady to vidím a to s tchány je to celkem v klidu…oni se fakt do nás nestarají. Ale zase třeba zahradu bych si udělala uplně jinak, ale je to prostě jejich… Minimálně oddělené bytové jednotky, nebo fakt se odstěhovat. Očividně ani zdravotně ti to neprospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
1.4.22 18:06
@Andrejka7536 píše:
@Cimada on se tak chova jen když si jeho babi začne stěžovat a dělat problémy. Jinak je vždy na mé straně. Čekáme spolu dítě furt si myslím ze nastane nějaký bod zlomu kdy se postaví i jeho babce. A dojde mu ze musí držet se mnou když čekám jeho dítě.

On se nikdy nepostaví babce. A až budeš mít to miminko, tak tam budeš tak uvázaná, že se z toho zblázníš. Mám s tím zkušenost, když jsme bydleli s exmanželem pohromadě s tchány. Bylo to peklo a nikomu to nepřeju (ne, že já bych teda byla nějaký superanděl :P )..
Jestli Ti můžu poradit, dítěti dej příjmení po sobě. A odstěhuj se dřív, než se to dítě narodí, protože chlap pak může dělat problémy, když bude dítě přihlášené u něj (teda u jeho babičky).

Fakt si to nemaluj, babička už teď vystrkuje dost krutě rohy a až budeš úplně bezmocná, tak Tě zválcuje tak, že budeš litovat, že ses s ním seznámila.

Já vím, že to, co Ti píšu, je těžké a že to asi neuděláš. Ale měla bys vědět, že tohle bude jediná cesta, kdy budeš mít klid. Měla bys kam jít? Jo a pokud to uděláš, nevěř bábě, že se zlepší a že to tak nemyslela. Myslela a bude blbnout ještě víc. Navíc může být hodně senilní a může to být i věkem. Někteří staří lidé jsou prostě strašně zlí :nevim:.

Držím Ti palce, ať se rozhodneš správně. Za mě máš ještě čas se odstěhovat. Představ si, že babička s přítele budou dítě manévrovat proti Tobě. Jen proto, aby Ti ukázali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová