Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, ráda bych slyšela zkušenosti maminek, které to měly podobně.
Podle ms jsem měla být 7+4tt v den kontroly, doktor naměřil podle UZ 5+3tt a ve zprávě napsáno gestační váček s náznakem embrya.
Řekl mi, že ovulace mohla proběhnout později. Ale taky mi řekl, že to může být neprosperující těhotenství a že uvidíme za dva týdny. Já se uklidňuju tím, že mám hodně nepravidelnou menstruaci a ovulace mohla být tedy později.
Mela jste to nějaká podobně a jak to nakonec dopadlo?
Děkuji za všechny komentáře. ???? ![]()
Dva týdny mi přijde už dost, to bys měla při cyklu cca 28-30 dní ovulaci někdy v době ms. Jak ti vyšel těhotenský test? Měl jsi ho pozitivní kdy? A víš kdy byl ovulace? Mě se třeba stalo, že v tomto mém nynějším těhotenství až v 10tt podle ms doktor naměřil miminko najednou o týdnem starší - do té doby to u něj na kontrolách sedělo. Musel se seknout při měření protože o dva týdny později mi na screeningu naměřit zase původní týden tak jsem se jakoby vrátila o týden zpět. 7+4 ale podle mě určitě nebudeš, jelikož při standardní ovulaci býval srdíčko už v 6tt. A pokud máš náznak embrya tak mi to z toho co jsi popsala taky přijde spíše jako neprosperující. Každopádně tohle je stejně období buď a nebo, a nejde ovlivnit jak to dopadne, držím palce ať na další kontrole se třeba prďola ukáže.
Pokud nevis termin ovulace, ridila bych se testem. Kdy byl poprve slabe pozitivni? Ja mam cykly 32 nebo 35 podle vajecniku. Druhe dite jsem mela v cyklu 35 a presne jsem vedela ovulaci, takze dite bylo 1-2 tydny mensi. Resp uz od zacatku to sedelo s mym cyklem +- na ne podle tabulek. Pozdeji se to trochu propadlo a podle doktora budeme radi, kdyz bude mit 2.5.. ehm.. no vyzrala se mi kocicka na 3.6 a byla takova peknoucka ![]()
@Maya o píše: Více
A ta kontrola byla kdy?
V dobe testu jsi mohla byt tak 3+3-4+0.
To ted budes mit uz tu kontrolu za 2 tydny, ne? Podle MS jsi 9+0 dneska?
Příspěvek upraven 15.09.25 v 09:58
Tak toho 20. 8. jsi mohla být třeba 3 + 5 nebo i o trochu méně, takže to by odpovídalo tomu, že teď jsi 5 + 3. Nebo kdy jsi byla na té prohlídce?
A poslední MS neřeš, když máš nepravidelný cyklus.
Edit: beru zpět, blbě jsem se podívala na dnešní datum.
Příspěvek upraven 15.09.25 v 10:07
@Janča6 píše: Více
No to neodpovida 7+4 podle MS
Pokud byla kontrola dneska, tak spatny.
Pokud 2 tydny zpet, tak to muze byt ok
Pokud 20.8 duch, tak dneska uz 7tt-8tt. Cca 7+1
@Tarena píše: Více
A jo, já mám úplně posunutý datum
Podle MS bych se neřídila. Ale podle toho ducha je to špatný, no ![]()
Ale to MS je tady dulezite v tom smyslu, ze to vypada, ze na kontrole nebyla dneska.
@Tarena Na první kontrole jsem byla 5. 9. a tam jsem byla podle UZ 5+3tt. Teď jsem 6+6tt a v pátek 19.9. jdu na kontrolu 🫣 A kdyz jsem si dělala ClearBlue test, tak mi 21.8. ukázal 1-2 týdny těhotná
5.9. jsi podle testu mohla byt cca 5+5. Takze klid.
@Tarena děkuju za uklidnění ![]()
Doktor mi říkal, že to klidně mohla být posunutá ovulace, ale zneklidňuje ho, že MS byla už 14.7., jinak by mě prý nestrasil a plus minus by to sedělo, ale ať radši počítám i s tou druhou variantou. Tak uvidím v pátek. Zatím díky moc ![]()