Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminy odkdy dáváte svým miláčkům mléčnou rýži??? My jsme ji vyzkoušeli a Vojtíkovi hrozně chutná. Tak snad to nevadí, že ji baští.
Díyk Lenka
mas na mysli mlecnou ryzi jako ten jogurt?tak to ja nedavam,ale asi to uz muze,myslim ze v pul roce by to bylo horsi,ale v 10 mes. muze skoro vse akorat min slazene a korene jidla,ne?ten jogurt je asi slazeny,ale ja dnes zjistila ze malemu davam vyzivu v domneni jak je vyborna a je taky slazena.myslim ze kdyz mu to das obcas tak se nic nestane.
Já si taky myslím, že v tomto věku už může skoro všechno. Taky se to tak u nás funguje. Vojtík je velký jedlík a nejvíc miluje dospělácká jídla
Jen jsem chtěla zjistit jak jsou na tom ostatní maminy.
Neznalek tak ak myslis klasicku mliecnu ryzu napr. od Mullera, tak ta je plna svinstva!!
Same E-cko farbivo, ja mam vycitky, ked to jem ja, ze si zanasam organizmus, nikdy by som to nedala malemu.
O presladenosti ani nehovorim. Ked uz chces mliecnu ryzu, tak existuje aj ako sklenicka pre prckov, ale myslim, ze sa da kupit len za hranicami.
My si chodime robit zasoby do rakuska.
Alebo sa da spravit mliecna ryza aj doma z UM a ryze, das tam nesladeny dzem, alebo cast predsnidavky a mas taku domacu mliecu ryzu!!
Mne sa to zda pre taketo male dieta absolutne nevhodne jedlo (ta priemyselna), je to este horsie ako pribinaky a spol. To iste pudingy, ked sa robil rozbor, tak tam boli tie uplne najhrosie E-cka (tym myslim tie hotove hore so slahackou.)
Ráda bych mu to uvařila doma, ale malý mě UM odmítá. Myslíš že bych to mohla udělat z normálního mlíka???
Já jsem asi úplně blbá, ale níkdy dřív jsem se o to nezajímala - jak vlastně škodí E-čka???
gothic, ja myslim ze se tomu nevyhneme,aby nase dite nedostalo nejaky to „ecko“, protoze i kdybych to nedavala ja,tak mu to da babicka,malymu ted chteli cpat dort,to jsem teda odmitla,ale zase to od toho roku nebudu zas az tak prehanet.nerikam davat neco nezdraveho-colu, a radoby zdrave mlecne dobrutky-kinder mlecny rez atd-to ne,ale zbatek asi jo.kazdy to ma doma zavedene jinak.nechci do nej rvat salamy,ale dobry jogurt snad muze.
Katka s Um nemam skusenost, ale nevidim dovod preco nie?
Okrem toho uvarit mozes len ryzu a potom pridat mlieko. pripadne este zahustit jogurtom a napr. vanilkovou ryzovou od nestle.
Mozno sa v nom zicia nejake vitaminy, ale v priemyselnej ryzi urcite ziadne nie su, takze sa mi to zda vzdy lepsie riesenie.
Baby ano dieta od roka moze TAKMER vsetko, ale do 3 rokov ma mat MODIFIKOVANU stravu dospelych, ked sa vie, ze nieco nie je dobre a zdrave ani pre dospeleho (vid tavene syry, sunka, pudinky, sladkosti) tak je samozrejme, zeby to nemalo jest ani dieta. Ved existuje tolko daleko menej zavadnych variant k tymto!!
Skuste si obcas pocitat na etiketach tavenakov, alebo sunky, co vsetko v tom je za svinstvo (zoznam e-cok sa da najst v:,–(e).
Myslim si, ze keby ludia vedeli co v tom je (stacila by brigada v masokombinate) tak by to nikdy nejedli a uz duplom to nedali dietatu.
Tot moj nazor. A to nemam pocit, ze som na stravu zase az taky extremista, su tu aj vasci ![]()
Ne UM se vařit nesmí. Mám doma recept a tak se má vařit voda s rýží a nakonec až to má tak 50 stupňů tak se přidá určitý počet odměrek UM.
Achesa a Anička 5m+15d
jasne gothic tak s tim souhlasim,nekdy je treba sunka BIo i ty syry,ale to jsem jeste zatim nezkousela(ani ty normalni samozrejme).ja myslela ze jako nebudes davat malemu skoro nic.tak to jo.
Ahoj,
Um se opravdu nesní vařit. Já jsem něco jako mléčnou rýři dělala jako rýžový nákyp a přidala bílý jogurt. Uvařila jsem rýři ( ne paraboiled ) s mlékem a přidala ovoce , trochu přisladila
a nakonec ten jogurt. Jindrovi ještě nebyl rok, ale 10 měsíců určitě.
Valli ale mliecna ryza nie je jogurt!!!! Jogurt je mliecny vyrobok neprisladny a bio kulturami, zakysany. Preto aj nevadi, lebo zakysane mlieko napr. nezvykne sposobovat alergie.
Ja tiez malemu uz davam ovocne jogurty (aj ked aj to vela ludi nedava este hodne po roku).
Ale mliecna ryza je nic moc vyzivne narvane cukrom a farbivami a konzervantami!! To sa neda s jogurtom ani porovnat.
U nas su tiez tendencie davat malemu zo strany svokry hocico, ale ja proste som neoblomna a radsej idem do konfilktu, akoby mu mala cpat nieco s cim nesuhlasim. Ked z toho bude atopicky exem, tak s nim budem behat po lekaroch ja, nie ona. ja som za neho zodpovedna preto ja rozhodujem.
Neznalek e-cka sposobuju napr. rakovinu a ine neprijemne veci.
Niektore su neskodne napr. riboflavin a niektore sposobuju aj vazne poskodenie zdravia. Staci si prestudovat ich zoznam, vyskytuje sa napriklad v diskusii ake pecivo batolatum E-cka?
Pre deti su vyslovene nevhodne, preto sa aj detska strava kontroluje a preto NESMU byt v sklenickach. Kontroluje to ceska pediatricka spolocnost.
Vyskytuju sa myslim len v Hame, ale tam sa jedna prave o ten neskodny riboflavin, pripadne ina takato latka, ktora je kontrolovana a nevadi. prevazna vascina e-ciek su chemicky vyrabne latky, je to akoby si do seba narvala denne niekolko gramov chemikalii.
Ked si k tomu pridas vplyv zivotneho prostredia, ktore sa rapidne zhorsuje, tak si myslim, ze tym detom netreba zatazovat organizmus este niecim takymto.
Hlavne, ked vobec nie je nutne im to davat.
Moj maly tiez nepije Um, ale v kasi, alebo inom jedle ho znesie.
S kravskym aj ked prevarenym by som pockala do roka, nie je sa kam ponahlat. Ovela viac mu das, ked mu das napr. biely jogurt (ak ho nechce papat tak tam mozes pridat predsnidavku).
keby si sama nepochybovala o tom, ci je ta ryza dobra, tak by si asi ani nezakladala tuto diskusiu
tak dufam, ze ti nevadi aj nazor preco nie. ![]()
Ještě přidávám seznam „éček“
http://www.ekoserver.cz/…e/clanek/30/
S UM nemam skusenost, nevarila som ho, ale myslim, ze sa nesmie varit len voli tym znicenym latkam. Ked sa moze prevarat MM, tak nechapem preco ine nie UM. Mozno ma niekto, kto to vie pouci, budem rada ![]()
baby uz dali dobre typy s tymi receptami, mozno nieco vyskusame aj my ![]()
valli maly uz papa toho dost, akurat co nedavam su udeniny, tavenaky (davam luciny, normalne syry), morske ryby (to sa bojim kvoli alergii) a nejake cokoladove sladkosti a pod. No a strazim tie e-cka. Takze ked je ta moznost, a mozem kupit napriklad nieco bio, alebo iny vyrobok zdravsi, tak kupim ten. No a este neje vyprazane, korenene ale to je hadam jasne. ![]()