Jakou značku UM?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
443
23.3.06 07:38

Jakou značku UM?

Prosím o radu zkušenější,
skoro od narození svojí dceru přikrmuju Nutrilonem, tento týden jsme kvůli ekzému museli přejít na hypoalergenní Nutrilon HA, jenže ona ho moc nechce, vypije dost málo.
Takže přemýšlím o změnně značky. Hipp už jsem zkoušela, ten je ještě hnusnější.
Takže mi zbývá- Sunar, Beba a Hamilon.
Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1723
23.3.06 07:47

My jsme na Nutrilonu Omeno- taky mu dalo zabrat než si na tu chuť zvyknul, zkuste u toho HA vydržet. Jak v lékárně(mám tam známou) tak u doktorky mi řekly, že Nutrilon je jednička mezi UM, má v sobě nějakou složku super do dětských střev. Ostatní to nemají. Sunar je nasládlý a hodně po něm bývá zácpa- takže abyste kvůli chuti zbytečně nenarazily na jiné problémy:-(
Pa Hana a Lukášek zítra 6 měsíců:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
23.3.06 08:17

Ahojky,

já bych určitě vydržela, malá když byla na UM mléce od narození. Tak ji na JIP v Brně začali dávat Hamilon, ze začátku ho taky nechtěla. Jen mám řekli ať ji to neměním min. 6 měsíců.
Důvod mi řekli že si děti hůře zvykají na něco nového. Takže bych vydržela ona mu přijde na chuť.

Achesa a Anička 5m+15d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
23.3.06 08:50

Když jsme malého dokrmovali, tak jsme zkusili nutrilon, hamilon a bebu. Nutrilon odmítal, takže jsme zkoušeli dál. Mně rozhodně nejméně hnusná přišla beba, myslím, že i sám výrobce uvádí, že je chutnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
23.3.06 09:25

Ahoj,
já bych zkusila vydržet, mimčo si zvykne. Myslím že tím zkoušením bys to jen zhoršila. My používáme Nutrilon Ha od narození, ale kojím a dokrmujeme s ním. Manžel a můj bráška jsou alergici, tak jako prevenci. Malý si na něj zvykl a myslím, že mu i chutná.
Tak ať to brzo vyřešíte.
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
23.3.06 09:31

ahoj, ten nutrilon se mi zda byt fakt nejlepsi.my ho taky meli(ale normalni),jednou jsem vyzkousela Bebu a maly to vubec nechtel sklebil se a ta beba Ha je jeste horsi.ale kazdemu mimi chutna neco jineho.zkus vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
23.3.06 12:04

Ahoj, naše malá má také jako prevenci HA dietu. První 2 měsíce byla kojená s přikrmováním a pak už jen UM. Měsíc a půl dostávala Nutrilon HA, ale měla po něm zácpu a nějak jí přestla chutnat. Takže pak baštila Bebu HA a ta jí chutnala. Chuťově je prý Beba lepší. No v 7. měsíci se naše malá sama odstavila i od pití UM, takže to řešíme jinak. Do jednoho roku jí ale prý odpravdu normáulní UM nemám dávat, ačkoliv by jí možná víc chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
23.3.06 14:40

ahoj,

nas Vojtik je na Nutrilonu Premium a naprosta spokojenost. Nutrilon opravdu povazuju za nejlepsi UM.

zacinali jsme ale na Bebe a z te, i z HA Beby, mel absolutni zacpu (Beba obsahuje hodne zeleza, vic, nez jine UM, a prave zelezo zpusobuje tu zacpu).

Takze zkuste jeste chvilku vydrzet, ale pokud to stale nebude vyhovovat, tak je samozrejme lepsi zmenit, nez se trapit. Slysela jsem taky od nekterych maminek, ze jim vyhovuje Sunar.

preju, at se papanicko brzo ustali

Inka + Vojtik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
23.3.06 14:50

Ahojky,

tak náš malej má takovej apetit, že mu zatím bylo jedno, co papkal. Na začátku jsme měli BEBU HA, ale to se nedalo.Malej sice v pohodě sál, ale vůbec mu nešlo prdět ani kakat. Hrůza!!! Tak jsme přešli na NUTRILON premium a spokojenost veliká. Jíme, kajdíme a prdíme a pořád dokola :lol: Akorát se mi zdá, že Nutrilon smrdí víc než Beba. Být tebou určitě u Nutrilonu vydržím.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
23.3.06 17:55

Holky, tak mě udivuje, že vaše miminka měla po Bebě zácpu. Nás trápila právě po Nutrilonu. Zkoušela jsem ho pak ještě po čase znovu malé dát, ale zácpa byla opět. Beba obsahuje bifidogenní bakterie a působí na střeva tak, aby nebyl ani průjem ani zácpa. Mluvila jsem o tom s naší Dr. Takže já na Bebu nedám dopustit. No a pokud se jedná o to železo, koukla jsem se na Nutrilon i Bebu a železa mají skoro steně. Nooo miminko si však nakonec samo řekne, co mu chutná a co ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
23.3.06 19:44

ahoj,

k tomu zelezu: ve 100g prasku obsah zeleza:
Beba1 Start:6,2mg
Beba H.A.: 6,1mg
Nutrilon 1 Premium: 3,7mg

muzeme to takto srovnavat, protoze mnozstevni davkovani je u obou UM stejne, takze vidite, ze rozdil podilu zeleza je dost velky, takze smekam pred miminky, kterym Beba nezpusobuje zacpu. Navic Nutrilon jako jediny obsahuje prebiotickou vlakninu, ktera prave pusobi blahodarne na streva miminka. U nas to tak funguje.

Je ale fakt pravda, ze jine miminka jsou s Bebou absolutne spokojena, klucina me kamaradky na Bebe vyrostl a kakal absolutne bez problemu. Takze kazde mimco reaguje na urcitou znacku UM jinak. Je ale fakt, ze tech, co maji zacpu z Beby je daleko vic, co maji zacpu z Nutrilonu.

vysledkem ale je, ze se to proste musi vyzkouset, a nez miminko dlouho trapit, je lepsi zmenit znacku.

Inka+Vojtik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
23.3.06 21:33

Ahoj, u nás vyhrála Beba HA Bifidus, je trošku dražší než obyčejná, ale právě bifidus zabrání zácpě (obsahují ho i jogurty), bylo to bez problému.
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
23.3.06 21:55

Abaja - nám Beba chutnala, ale HA s bifidem se dělá až dvojka. Jednička je jen hypoalergenní. Malej neměl problém to vysosnout /jí asi všechno, stejně jako jeho táta :wink: /, ale pak to kadění. Když to popíšu, tak za prvé mu to vůbec nešlo, když to šlo, tak tlačil, div, že mu oči nelezly z důlků a vypadalo to jako silně zahuštěnej špená, kterej z něj lez jak z tuby. Bylo to fakt hrozný. Z tohohle důvodu jsme to změnili. Jinak proti Bebě nic nemám. Můžu říct, že si myslím, že voněla daleko líp než Nutrilon. Jenže to je taky jen subjektivní názor.
Důležité je,aby mimísové prospívali

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
23.3.06 22:14

Ahoj, chci jen ještě podotknout, že dnes se vyrábí už jen Beba 2 HA Bifi. Bez bifidogenních bakterií se mléko 2 HA již nevyrábí. A jak známo, bifidogenní bakterie jsou pro trávící trakt velmi prospěšné a jejich účinek je probiotický. Účel proč je v Nutrilonu prebiotická vláknina a v Bebě 2 HA probiotické bakterie, je stejný.

Inko2: nesrovnávala bych rozhodně nornální UM a HA mléko, protože se ve složení dost liší. I ve výživné hodnotě. A také nelze srovnávat množství vitamínů a minerálních látek ve 100 g mléka, protože každé mléko má svou odměrku a gramáž se liší. Když tedy bueme přesní, co tedy vím já o HA mléku:

obsah železa ve 100 g prášku:
Beba 1 HA 6,1 mg
Nutrilon 1 HA 4,5 mg

Beba 2 HA 8,3 mg
Nutrilon 2 HA 7,7 m

ovšem obsah železa ve 100 ml mléka je tento:
Beba 1 HA 0,8 mg
Nutrilon 1 HA 0,63 mg

Beba 2 HA Bifi 1,3 mg
Nutrilon 2 HA 1,2 mg

Takže tady ty rozdíly až tak velké nejsou. A odměrky u těchto mlék se opravdu gramáží liší.

Ale to jen tak pro informaci i pro jiné maminy. Inko2 - nic proti tomu co jsi napsala :wink:, každá to vidíme z jiného úhlu pohledu. Já se tím hodně zabývala, když malá musela na UM a když začala mléko odmítat, zkusili jsme kromě Hippu HA všechna HA mléka, co jsou na trhu a s naší Dr. jsem o tom několikrát mluvila. Ale jak říkám, nic ve zlém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
20.1.19 23:04

Nedám dopustiť na Kendamil. Má skvelé zloženie, robí riedku stolicu (žiadne zápchy), žiadne grckanie. Dobré bolo aj France Lait, ale tam je zase zloženie horšie, nič navyše, naozaj iba základ. Ale trávi sa dobre a malému chutilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí