Mléko došlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.9.23 06:45

Mléko došlo

Dobrý den, chtěla bych se zeptat Vás zkušenějších, co se týká kojení. Mám dceru budou ji v prosinci 2 roky od malička prsomil, ráda u kojení usíná večer i po obědě (když ji však pres den někdo hlídá usne vpohodě i bez prsa je celkem chytrá a chápe ze z babičky, tatínka nebo tety nic neteče u mě to však nefunguje všechny pokusy jak ji uspat jinak skončili stejně vždycky u prsa :lol: ale mě to nevadilo :srdce: ) když ji rostou třeba zuby jako jsme měli zrovna teď tento týden období špičáků tak dokázala být přisáta skoro pořád. A teď k věci včera mě museli hospitalizovat kvuli absecu v krku po trhaní osmičky. Řekla jsem si teda, že když už to tak je a ja nebudu doma pár nocí, odstavím ji. Uspáni včera večer s tatínkem zvládli úplně vpohodě jako kdyby to bylo přes den, trochu mam obavy jakou měli noc tak uvidíme co mi řekne. A ja jsem měla strach ze mě tady poteče mléko proudem jako tomu je tak vždycky když jsem někde pres den bez dcery a ono nic :nevim: naposled jsem ji kojila včera ráno. Je možné že se mléko tedy už ztratilo tím, že jsem teď dva dny nejedla a ani moc nepila nebo tím zánětem v těle nebo těma různýma kapačkama (antibiotika a na bolest) je mi to divné že se takhle najednou vypařilo ale vůbec nemám zkušenosti jak to funguje a samozřejmě jsem ráda že to tak je ale aby se to pak třeba zase neobnovilo abych až budu doma aby se mě malá v noci kdy se vždycky obsluhovala sama nepřisála a zase se to nespustilo :D máte s tím někdo nějaké zkušenosti prosím? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35753
19.9.23 07:17

Jestli jsi kojila už jen na spaní, tak to nic samo z prsou nepoteče :nevim: mlíko tam samozřejmě je, ale už nemáš prsa tak produktivní jako když byla mimino. Já taky končila ve dvou a prostě konec a prsa nic nedělaly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.23 07:34

Ona se kojila i přes den, ale to většinou když ji něco bylo ale těžko říct jestli to nedudala jen tak na prázdno jinak totiž normálně jí všechno, ale já jsem měla v plánu tomu dát ty 2 roky tak to hezky vyšlo akorát mam strach až mě malá uvidí povezou mi sem dneska ještě nějaké věci aby hned nechtěla dudat a nedělala humbuk no :roll: tak se uvidí já už jsem rozhodnutá ji nedat tak to musím vydržet stejně tam teda podle mě nic není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
19.9.23 07:42
@LucinkaD1993 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat Vás zkušenějších, co se týká kojení. Mám dceru budou ji v prosinci 2 roky od malička prsomil, ráda u kojení usíná večer i po obědě (když ji však pres den někdo hlídá usne vpohodě i bez prsa je celkem chytrá a chápe ze z babičky, tatínka nebo tety nic neteče u mě to však nefunguje všechny pokusy jak ji uspat jinak skončili stejně vždycky u prsa :lol: ale mě to nevadilo :srdce: ) když ji rostou třeba zuby jako jsme měli zrovna teď tento týden období špičáků tak dokázala být přisáta skoro pořád. A teď k věci včera mě museli hospitalizovat kvuli absecu v krku po trhaní osmičky. Řekla jsem si teda, že když už to tak je a ja nebudu doma pár nocí, odstavím ji. Uspáni včera večer s tatínkem zvládli úplně vpohodě jako kdyby to bylo přes den, trochu mam obavy jakou měli noc tak uvidíme co mi řekne. A ja jsem měla strach ze mě tady poteče mléko proudem jako tomu je tak vždycky když jsem někde pres den bez dcery a ono nic :nevim: naposled jsem ji kojila včera ráno. Je možné že se mléko tedy už ztratilo tím, že jsem teď dva dny nejedla a ani moc nepila nebo tím zánětem v těle nebo těma různýma kapačkama (antibiotika a na bolest) je mi to divné že se takhle najednou vypařilo ale vůbec nemám zkušenosti jak to funguje a samozřejmě jsem ráda že to tak je ale aby se to pak třeba zase neobnovilo abych až budu doma aby se mě malá v noci kdy se vždycky obsluhovala sama nepřisála a zase se to nespustilo :D máte s tím někdo nějaké zkušenosti prosím? ;)

Mám mladší dceru a i před tím x let zkušeností s kojením starších dětí. Chodím některé dny do práce cca 6 hodin plus cesta a mléko mi nikde neteče a nepryští, prsa se mi nenalévají a nebolí. A to ani, když mi muž, který s ní v té době je, pošle fotku nebo si sama vzpomenu.
A není to první dítě, u kterého to tak děláme. Bylo to vždy úplně v pohodě, jako u vás. Kojené dítě schopné být i s někým jiným. Že z nikoho jiného nic nepoteče velmi dobře chápaly už v nějakých 9 měsících.

Navíc, co mám o kojení za ta léta načteno z různých zdrojů, tak mléko se najednou neztratí. Naopak. Je možno se rozkojit i několik měsíců po odstavení. Žena, která už kojila, se může rozkojit i u adoptovaného dítěte. Věřím tomu, že když se přisaje, mléko bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
19.9.23 08:19
@LucinkaD1993 píše:
Ona se kojila i přes den, ale to většinou když ji něco bylo ale těžko říct jestli to nedudala jen tak na prázdno jinak totiž normálně jí všechno, ale já jsem měla v plánu tomu dát ty 2 roky tak to hezky vyšlo akorát mam strach až mě malá uvidí povezou mi sem dneska ještě nějaké věci aby hned nechtěla dudat a nedělala humbuk no :roll: tak se uvidí já už jsem rozhodnutá ji nedat tak to musím vydržet stejně tam teda podle mě nic není :D

Pokud mas v sobe zanet, antibiotika a jeste prasky na bolest, urcite bych ji ted nekojila teda… musi za tebou do nemocnice nutne i mala? Nemuze ji nechat manzel u te babicky nebo tety, co ji jindy hlidaji? Aby ji to zbytecne nelakalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.23 08:51

Právě že teta i babička bydlí daleko takže musí sem s přítelem ale kdyžtak to vezmeme rychle kojit ji teď určitě nebudu po těch sajrajtech co do mě dávají tak to pak musim hlavně vydržet i doma ji nedat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí