Mléko na kaši - převařit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4515
17.11.14 17:51

Mléko na kaši - převařit?

Ahoj holky, tak si jdu zase pro radu. Syn má 15m a na večeři dostává kaši, kterou připravuji z UM, teď bych chtěla přejít na kravské mléko ( už mám ozkoušené v bramborové kaši a domácím pudingu) Kupuji čerstvé mléko v supermarketu, označené jako BIO plnotučné a teď nevím, jestli mléko do kaše převařit, nebo stačí ohřát? Puding byl samozřejmě převařený, ale třeba do brambor dávám mléko z lednice, takže nepřevařené. Tchyně se teď se mnou pře, že musím určitě převařit, já si zas tak jistá nejsem, ale nechci malému uškodit. Co myslíte? Díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1248
17.11.14 17:53

Jako já určitě nepřevařuju, jen ohřeju. Kdyby bylo čerstvé od sedláka nebo z automatu tak to je jiná, ale z obchodu není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21516
17.11.14 17:55

Já bych ho jen ohřála. Převaření by mělo důvod u mléka z mlékomatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
17.11.14 17:55

Nepřevařovala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.11.14 18:02

Ze supermarketu, to určitě ne převařovat, to musí být pasterované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
17.11.14 18:02

@Deninina je to zbytečné, mléko už je ošetřené, mrkni na lahev ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.11.14 18:16

No právě, to už by bylo zbytečné si to mléko kupovat pasterované a potom ho ještě k tomu převařovat, taky mi to přišlo jako blbost. Díky holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.11.14 19:30

@Deninina Do br. kaše ohřívám jen v mikrovlnce (a to jí vařím z krabicového polotučného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.11.14 19:56

@Svistice Tak synátor dostal ohřáté v mikrošce a chutnalo, ještě uvidíme, co to s ním do rána udělá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.11.14 20:09

@Deninina Když dám občas do vaření trochu toho krabicáku, tak to nehrotím (stejně, jako když si cucne ode mne z hrnku na pití). Pokud by měl pít kravské mléko na denní bázi (zatím dávám UM ráno a večer), tak bych šla do toho „čerstvého“ pasterizovaného plnotučného z obchodu (Olma tuším dělala takové v plastové láhvy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.11.14 20:16

@Svistice Jojo, právě jsme vyřadili krabicové hnusy a kupujeme jen to čerstvé mléko v plastu. Poslední dobou mi je líto dávat UM do kaše, když může i normální ( není alergik a většinou neměl žádné reakce na nové jídla a ingredience ) a když jsem včera byla kupovat novou várku UM, tak jsem si řekla, že to zkusíme levněji. Um mu už nechám jen na ráno, pokud to teda příjme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí