Kojící lahev
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kojící lahev
Dobrý den maminky, potřebovala bych lahev na mlíčko pro malou, která,,imituje" kojeni. Plně kojím a nechci, aby si malá zvykla na obyčejnou lahev a pak prso odmítla. Máte někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak nejvíc se doporučuje Medela nebo ještě líp stříkačka a malíček.
- Citovat
- Upravit
Já používala stříkačku a když už to byla otročina, tak jsme pořídili Medela calma lahvičku a ta imituje kojení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Medela
A z tech levnejsich Tommee Tippee a Avent natural maji dudliky ve tvaru prsu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HanaVe Záleží na tom, jak je staré dítě a jak často chceš lahví krmit. Pravidelným dokrmem „kojící“ lahví Calma se starší syn odstavil po třech týdnech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petulinaxx píše:
Medela
A z tech levnejsich Tommee Tippee a Avent natural maji dudliky ve tvaru prsu
Avent teda s prsem nemá co dočinění. Akorát marketingový kec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli od Tommee Tippee, malou jsme přikrmovali od 8. týdne a kojila jsem do 11. měsíců. Pak se mi malá odstavila. Mám pocit že z té lahvičky to teklo hůř jak z prsu, bylo to se savičkou 0
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používala také Medelu, bez sání opravdu neteče
Malá na ní byla necelý měsíc, my se nakonec ke kojení nevrátily, protože jí moje mléko nechutnalo (chuť ovlivněna léky) a nebyl výhled na změnu chuti. Jinak ale doporučuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem občas potřebovala dokrmit, používala jsem Avent, nedělala jsem žádné pokusy, byla to jediná láhev, kterou jsem měla doma. Starší děti to zvládaly v pohodě, pily z ní, kojila jsem přesto dlouho. Nejmladší dítko pilo z láhve párkrát, pak naprosto odmítlo a pouze kojím. Pokud se jedná o občasný dokrm, neřešila bych to tolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HanaVe Ahoj, řešila jsem stejnou situaci, malou kojím pořád (8měsíců) a poprvé z lahe dostala cca ve 3 měsících (musela jsem na pár hodin pryč. Osvědčila se mi Avent Nature - je perfektní. Ale doporučuju, abys jí poprvé dala z lahve ty sama. Já to neudělala a malá se od manžela „nechytla“ a musel ji dokrmit stříkačkoou. Ale když jsem to s ní zkusila já, měla větší důvěru a pak už vzala láhev i od jiných členů rodiny ![]()
- Citovat
- Upravit
No, ačkoliv mi všichni nadávali a vyhrožovali že malá začne odmítat prso, koupila jsem Avent natural. Musím říct, že je úžasná. Malá z ní pije celkem často, protože nerada kojím na veřejnosti, a tak si sebou beru odstříkané mlíko. Když byla nachlazená, tak jsem jí taky dávala pít z lahvičky, protože u prsa se mi prostě dusila. A kojíme pořád, takže za mě ![]()
Ale doporučuje se nedávat láhev a raději dát mlíčko stříkačkou, třeba mám jen moc hladové dítě
Jinak s láhví si v klidu poradí i babičky, takže můžeme s manželem občas někam vyrazit a nejsme omezeni časem
Viki je už 5 měsíců a strašně ji baví, když může lahvičku držet, hrát si s ní a korigovat kdy mlíčko teče a kdy ne
Ale několikrát se mi stalo, že z ní pít odmítla, prostě se chtěla i pomazlit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@verulicek píše:
@HanaVe Ahoj, řešila jsem stejnou situaci, malou kojím pořád (8měsíců) a poprvé z lahe dostala cca ve 3 měsících (musela jsem na pár hodin pryč. Osvědčila se mi Avent Natural - je perfektní. Ale doporučuju, abys jí poprvé dala z lahve ty sama. Já to neudělala a malá se od manžela „nechytla“ a musel ji dokrmit stříkačkoou. Ale když jsem to s ní zkusila já, měla větší důvěru a pak už vzala láhev i od jiných členů rodiny
- Citovat
- Upravit
@kikinous přesně…malá taky spokojenost. ze začátku jsme taky pouřívali stříkačku (když pila do těch 80ml, ale teď když pije 200ml tak už je to nereálné. Teď už dostává z lahvičky častějc - chodím na praxe a do školy, ale pořád se k tomu kojení má. Spíš ji budu mít problém odstavovat ![]()
- Citovat
- Upravit
My nejdřív krmili stříkačkou+malíčkem. Když jsme koupili Medelu odsávačku, dostala jsem k ní zdrama calmu a tak jsme jí zkusili a ok, i když ten zobáček je dost dlouhý. Ale mimčo to zvládlo… pak jsem párkrát dávala Avent s 1 dírkou a se 2. No a teď je malému necelých 7 měsíců, avent savičku jsem prořízla, aby pořádně tekla (normálně jsem tam nožem udělala velkou díru) - na večerní kaši, kterou lžičkou odmítá - a stále kojím normálně.
Podlě mě to je tak, že když mimčo má MM rádo, k prsu se normálně vrátí
určitě to bude v pohodě, jestli to máš jen na občas, klidně bych krmila Aventkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit