Mléko = špatně??? a co chrápání???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
461
28.4.09 13:51

Mléko = špatně??? a co chrápání???

Dnes jsem byla s 3letým synem u paní doktorky, která se dlouho zabývá homeopatií. Syn má problém, že v noci chrápe, na ORL mu zjitili zvětšenou nosní mandli, ve výtěru nenašli nic neobvyklého a dostal žádanku, když tak mandli ven… Tak jsem si řekla, že když je jinak zdravý, že to s tím chrápáním ještě zkusíme homeopatickou cestou. No a u pí doktorky jsem se dověděla, že pokud spí dobře, že chrápání není nenormální..... a k tomu, že syn pije MOC KRAVSKÉHO MLÉKA… Ráno 270 ml a večer 270 ml, polotučné netrvanlivé. Prý je to zbytečně moc, že to ho zahleňuje a že vápník není nutné dostávat pouze z mléka, že stačí jogurty, sýry a ty také ne příiš často, určitě ne denně. Co si o tom myslíte? A vyléčil vašemu dítku někdo nosní mandli homeopaticky? Dostali jsme na ní Mercurius dulcis 9 CH - 3 kuličky denně před spaním. DÍKY ZA ODPOVĚDI!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
664
28.4.09 14:03

Nám chrápala starší dcerka (boužel to nebyl jediný příznak zvětšené mandle - stejně tak dýchání pouze pusou, špatné mluvení, každá rýma velká rýma), takže jí má pryč a já jsem maximálně spokojená, najednou je vše v pořádku.
K mléku, pokud ho pije s chutí, dopřála bych mu ho. Moje obě děti jsou na mlíko, velká má 2× denně hrneček, malá 3× denně sunar, jinak se s ní nedá vydržet, prostě si řekne. Nehrotím to, lepší než kdyby ho nepily vůbec. Takže mléko bych neomezovala, možná v době nemoci, když je zahleněnej. Držím palce, ať homeopatika zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
28.4.09 14:07

Mléko skutečně zahleňuje a pokud se ještě kombinuje s bílými cukry nebo bílou moukou, tak je to problém. Neuvažuješ o náhradě? Sojový, kozí, rýžový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
28.4.09 14:08

Synovec, také hrozně chrápal, navíc trpěl na časté infekty horních cest dýchacích a tak šla mandle ven… nic to neřešilo, protože mu zjistili navíc alergie a astma. Každý případ , ale může být odlišný.
A co se týče mléka bych to dítěti neupírala. Naše dcera „musí“ mít denně jogurt , přes to vlak nejede a nejraději by jej snídala, svačila, obědvala, večeřela. A navíc dostává i večer mléko, někdy si řekne i ráno-má ráda kefír. mléko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.4.09 14:09

Ahoj,

ze stejného důvodu místo kravského mlíka dávám ovesné nebo rýžové. Mandli zatím vyndavat nechci, má svůj význam v těle. Homeopaticky se to někdy vyřeší, někdy ne, to se dopředu nedá říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
28.4.09 14:28

ja osobne na zahlenovci schopnost mleka neverim, jeste jsem to nikdy neslysela z nejakeho verohodneho zdroje, jen se to tak traduje…nicmene zkusit vynechat na nejaky cas mleko…jiste se tim nic nezkazi…mandle muze pockat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.4.09 14:32

To je těžký, Kuba rozezná i trvanlivé od netrvanlivého :-))) tak nevím, co by řekl na sojové nebo kozí :-) On je ale rozumnej v tom, že když paní doktorka řekla, že omezit, tak on s tím bude souhlasit. Říkala mi, že je lepší zpracované kravské mléko, než syrové, čili spíše jogurty a sýry. S tím zahleňováním, já vím, jsou dva tábory… Moji rodiče i manželovi oba rodiče jsou lékaři a říkají, že pozitiva mléka převládají nad negativami… Rozhodně ale omezíme a uvidíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.4.09 14:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.4.09 14:44

Lasicko, zajímavé, zajímavé! Nemám s tím problém, vynechat, ale z čeho proboha bude to dítě čerpat VÁPNÍK???????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.4.09 14:47

Nat: ryby, zelenina, semínka? Příjem vápníku je u nás spíš vyšší než nižší, podstatné je, jestli ho tělo dokáže z potravy využít. Ještě jsem našla jeden odkaz: http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?… Někde mám uloženou pěknou studii, ale nemůžu ji najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.4.09 14:56

Vidíš, ale třeba tam píšou, že mléko obsahuje casein, který je škodlivý, na druhé straně ale napíšou, že můžeš jíst tvaroh, což je v podstatě čistý casein!!!! Tak si má pak člověk vybrat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
28.4.09 15:19

Nat: to víš, že si každej píše, co chce :-) ale celkově třeba tradiční čínská medicína mlíko vůbec nedoporučuje, stejně jako bílou mouku, cukr a sůl. Pokud piju mlíko a jsem v pohodě, piju ho dál. Pokud je dítě pořád zahleněný, jako to naše, hledám, co by to mohlo ještě zhoršovat a mlíko + cukr jsou na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
28.4.09 15:24

Lasicko, ještě mi moc prosím napiš, jak se to zahlenění konkrétně projevuje, ju? Díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.4.09 18:53

Zkoušeli jsme několikrát vyřadit mléčné výrobky během nachlazení. Průběh i zahlenění bylo naprosto stejné jako při konzumaci mlíka. tolik zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
423
28.4.09 18:55

mléko je špatně?

Nat, naše 26měsíční Lucka je dokladem zabrání homeopatické léčby a striktního vysazení mléka ze stravy :D Před Vánocemi jsem s ní chodila na ORL pro permanentní zelenou rýmu, teploty, bolesti uší, chrápání......Na únor jsme měli termín na trhání nosní mandle, protože ji měla zvětšenou tak, že pořád musela dýchat pusinkou a měla problém i při jídle, lapala mezi sousty po dechu. Protože se mně moc nelíbilo trhání nosní mandle (je důležitou součástí imunitního systému), tak jsem s ní začla chodit na homeopatii. Tam mně MUDra řekla, že někdy takto zvětšené nosní mandle mají děti, které špatně snášejí mléko.

Dostala konstituční homeopatický lék (obsáhne celého člověka), kapky na ozdravení střev (byla z mléka hodně zaplísněná), Lactobacily a doporučení vy:,–(it zcela mléko. Ještě uvedu, že mívala ekzém na obličeji a nártech nožek. Vysledek je, že mandli má, nechrápe, zelené rýmy nemá, od Vánoc nebyla nemocná. Ekzém se neopakoval.

ALE! Na krátkou dobu jsme teď polevili v dietě a ejhle, Lucka má týden znovu ekzém v obličeji i na nožkách, je zahleněná a chrápe. Zítra ji budu objednávat na homeopatickou kontrolu.

Jestli se rozhodneš pro vysazení toho mléka, bude to zezačátku boj a taky budeš muset hlídat tzv. skryté mléko - laktóza v šunce, syrovátka v rostlinných máslech atd. Jo a podle naší MUDry nestačí pouze omezení, ale fakt vysazení mléka. Doma všude nahrazuji kravské mléko mlékem sušeným ovesným. Dávám fakt všude, do buchet, žemlovky, palačinky atd.

Zkus to mléko na nějakou dobu fakt striktně vy:,–(it a uvidíš. Na Lucce se mně potvrdilo, že homeopatická léčba a vysazení mléka opravdu pomůže. A poučila jsem se, že nesmíme polevit. Držím palce, aby se Kubíkovi brzy ulevilo :)

Ještě pro zamyšlení - my už se chytali čehokoliv, co by Lucce pomohlo, tak jsem začla studovat i různou literaturu a hledala příčiny nejenom ve stránce fyzické, ale i duchovní. Jen tak pro inspiraci tedy ještě toto: V knize od Hrabici „Co nám tělo říká“ jsem si o té mandli našla - cituji, str. 69. „Má-li tvé dítě zbytnělou nosní mandli a je ustavičně nemocné, přemýšlej, kdo mu nedá dýchat, kdo si od něho bere radost a vrací mu sice péči, ale s ní i unavenou, naštvanou a nespokojeností poznamenanou energii. Přemýšlej a možná zjistíš, že zejména svým jednáním a chtěním vytváříš bariéry pro porozumění, které se brzy projeví v nose největšího sběratele rodinných trápení. (jímž je Tvé dítě).“ No na nás to sedlo 100%. :roll: a musím přiznat, že v poslední době jsme měli doma opět rušno. Děti jsou opravdu barometrem rodinné pohody.

Alte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect