Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám takový „problém“. Dnes jsem zjistila,že mi cosi z prsou vytéká, snad mléko? Po sprchování jsem zmáčkla bradavky a vytekly tak dvě kapky takové slabě bílé barvy. Jsem 31.týden, značí to něco? Jsem trochu hysterka, blížicí porod to být nemůže, že ne? Karla
ahoj, to je normální, říká se tomu kolostrum, já to měla od 20. tt, tak bud v klidu
Já to měla snad od 4. měsíce, moje maminka taky velmi brzy. Je to v pořádku, naopak, znamená to, že se prsa na kojení připravují. Jinak se tomu říká mlezivo, to je to, co pijí miminka hned po porodu, dokud se neutvoří klasické mléko. Mlezivo je velmi cenné pro miminko, je v něm vše, co mimčo potřebuje.
Značí to,že se ti začíná tvořit mlíčko,respektive mlezivo
Já to měla taky pár týdnů před porodem,ale mléko se mi vytvořilo až někdy ke konci druhého dne po porodu.
Mis e dělaly asi od 17 let. Kapičky po zmáčknutí bradavek… pořád i mezi dětma… až teď po 2 kojení je jedno konečně bez kapiček a ve druhém ještě zbytky MM jsou.
Já jsem to měla též asi od 20.tt
Je to v pořádku, jak píšou ostatní…
jo já to při masáži bradavek vymačkávám
…a je to mlezivo - prsa se připravují na mlíko…tak doufám, že budu co nejdýl pak kojit..mám to asi od 25tt a čím dál víc..takže v pohodě
![]()
Není to brzo
já to mám někdy od 18tt
takže tvůj 31tt je krásný ![]()
Dobré ráno, děkuju za příspěvky
.Tak jsem ráda, snad tedy budu kojit podle svých představ
.Díky
Jak se píše je to v pohodě, me se to poprvé stalo asi před 2 měsíci a to jsme začala řvát na přítele héééj mě teče mlíko,uplně jsem měla mokrý tričko..
byla jsem v šoku co se to dějě než jsme zjistila že je to ok
![]()