Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Morc píše:
Nase mala 14 mesicu umi rict pouze jedno slovo a to trinitrotoluen.
@Lizzi píše:
např. tady https://www.emimino.cz/…icich-46394/
no díky za upozornění, ale fakt mě nenapadlo, napsat to ve všech variantách, abych zjistila, jeslti to tady opravdu je..jeslti tě to obtěžuje, že je to tady dvakrá, tak fakt promin ![]()
@Bauerkaa píše:
jinak já zase nechápu, proč tady píšeš něco, co není k tématu..![]()
![]()
Protože porušuješ pravidla ![]()
@kate02 píše:
Protože porušuješ pravidla
to me teda fakt bude mrzet do konce života.. ![]()
Asi takhle, začlo to bábou, mámou, tátou, koko, papa, ham… je mu 15 měsíců a teď se rozhodl, že si vystačí s jeho oblíbeným EEEEEEEEEE a abaku, což nevim co je. Nějaký zvířátka, členy rodiny, jídlo, vyměšování a podobný kraviny, to nepřipadá v úvahu. On si takhle vystačí, tak co by se snažil ![]()
@mejdylko píše:
Asi takhle, začlo to bábou, mámou, tátou, koko, papa, ham… je mu 15 měsíců a teď se rozhodl, že si vystačí s jeho oblíbeným EEEEEEEEEE a abaku, což nevim co je. Nějaký zvířátka, členy rodiny, jídlo, vyměšování a podobný kraviny, to nepřipadá v úvahu. On si takhle vystačí, tak co by se snažil
no malej taky říkal asi 4 dny nějaký slovo, absolutně jsem nepřišla na to, co tím chtěla jako básník říci..a ted to přestal říkat, takže to už asi nezjistím ![]()
@kate02 píše:
Takovejch diskuzí tady je spousta, nechápu, proč zakládat novou, stačí nějakou obnovit…
Tak zas jedna taková diskuze, kdy se maminka jen POCHLUBIT, jaké má doma úžasné dítě
Tak jí ho všechny pochvalme, nóóó ![]()
@Alberta píše:
Tak zas jedna taková diskuze, kdy se maminka jen POCHLUBIT, jaké má doma úžasné dítěTak jí ho všechny pochvalme, nóóó
Jo, taky mě to napadlo a podle reakcí jsem nebyla jediná ![]()
@ncc1701 jo to jsem prostě já, i jsem opravdu do zrz.. Pro mimina mám taky http://img.photobucket.com/…tfeeding.gif
@Alberta píše:
Tak zas jedna taková diskuze, kdy se maminka jen POCHLUBIT, jaké má doma úžasné dítěTak jí ho všechny pochvalme, nóóó
no to byste byly moooc hodnééé
přesně to jsem právě chtěla
. jinak jako myslím, že malej jé průměr, takže fakt chválit nepoteřbuju, mám neteř, co v roce a půl mluvila jak pětiletá a pak taky druhou neteř, která ve dvou letech neřekne ani slovo, takže jak jsem psala, vím, že je to individuální, jen mě to taky zajímalo no..příště už sem fakt nic nenapíšu, tady je to vždycky hrůza..
Nakecá toho hodně, rozumím, nebo vydedukuju tak desetinu. Co je srozumitelný, jsou členové rodiny+pes, ham, mńam, ble(to jako že se pos…),když něco chce tak ukáže a řekne toto. Většina je ale spíš na mojí fantazii, co z toho vyrozumím.
Malá bude mít 15 měsíců a umí říct jen kde je když něco hledá..jinak nic smysluplného, ale pusu nezavře - pořád jede to svoje dadadadad, mamamamma, papappap, babababa atd ![]()
@Bauerkaa píše:
no díky za upozornění, ale fakt mě nenapadlo, napsat to ve všech variantách, abych zjistila, jeslti to tady opravdu je..jeslti tě to obtěžuje, že je to tady dvakrá, tak fakt promin
nešil
zajímá Tě, jak jsou na tom ostatní děti s mluvením, a v téhle diskuzi je toho docela dost, tak jsem si myslela, že by Tě to mohlo zajímat ![]()