Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lizzi píše:
nešilzajímá Tě, jak jsou na tom ostatní děti s mluvením, a v téhle diskuzi je toho docela dost, tak jsem si myslela, že by Tě to mohlo zajímat
promin, já si tě spletla
však jo, díky. už tu končím ![]()
Mluví v rozvitých souvětích, akorát svou vlastní řečí. Srozumitelná slova, tak 20-30. Teď pomalu začíná spojovat dvě slova. (19 měsíců)
Asi 30 slov česky, asi 5 slov francouzsky.
Rozumí česky i francouzsky, udělá to, co se po ní žádá.
@Sibyla0 píše:
@ncc1701 jo to jsem prostě já, i jsem opravdu do zrz.. Pro mimina mám taky http://img.photobucket.com/…tfeeding.gif
pěkný
![]()
Je to tajemství? Nebo bych to mohla též umět ![]()
@Bauerkaa píše:
promin, já si tě spletlavšak jo, díky. už tu končím
jinak si myslím, že 50 slov je teda dost, víc než dost
taky to bývá jiné, když je dítě samo, nebo už má staršího sourozence. Děti se od sebe navzájem učí rychleji ![]()
y
@Alberta píše:
Tak zas jedna taková diskuze, kdy se maminka jen POCHLUBIT, jaké má doma úžasné dítěTak jí ho všechny pochvalme, nóóó
jinak vím, že by Vás raději uspokojila diskuze, kde bych psala, že mé dítě nemluví…to byste mě hned uklidnovaly, jak je to normální a ani by nikdo neupozorňoval na to, že už tu nějaká diskuze je..ted to nemyslím konkrétně na tebe, ale myslím si, že některé, místo toho, aby vysedávaly jen na emiminu a reagovaly na všechny diskuze, by se mohly raděj věnovat něčemu jinýmu(třeba olympiádě
))..ale to je jen můj názor..
@Fíková píše:
Mluví v rozvitých souvětích, akorát svou vlastní řečí. Srozumitelná slova, tak 20-30. Teď pomalu začíná spojovat dvě slova. (19 měsíců)
tam můj v rozvitých souvětích mluví pouze svojí řečí ![]()
@Bauerkaa píše:
no to byste byly moooc hodnééépřesně to jsem právě chtěla
. jinak jako myslím, že malej jé průměr, takže fakt chválit nepoteřbuju, mám neteř, co v roce a půl mluvila jak pětiletá a pak taky druhou neteř, která ve dvou letech neřekne ani slovo, takže jak jsem psala, vím, že je to individuální, jen mě to taky zajímalo no..příště už sem fakt nic nenapíšu, tady je to vždycky hrůza..
@Lizzi píše:
jinak si myslím, že 50 slov je teda dost, víc než dosttaky to bývá jiné, když je dítě samo, nebo už má staršího sourozence. Děti se od sebe navzájem učí rychleji
@Lizzi píše:
jinak si myslím, že 50 slov je teda dost, víc než dosttaky to bývá jiné, když je dítě samo, nebo už má staršího sourozence. Děti se od sebe navzájem učí rychleji
malej je jednináček, ale furt je v kontaktu někde s dětma, tak od nich pochytí všelicos..i to špatný ![]()
@Eva 13 píše:
pěkný![]()
![]()
Je to tajemství? Nebo bych to mohla též umět
Jako jestli jsem je vyrobila?
To fakt ne, našla jsem je na zahraničním serveru.. Mělo by to jít i tobě - normálně pravým tlačítkem a asi copy image url a pak si ho dej kam chceš..
@Alberta píše:Hele, tvoje odpověď mě vůbec nepřekvapila. Spiš by mě dostalo, kdybys napsala něco ve stylu: No a, vím že je úžasný a chci se pochlubit
Za prvé, fakt je to mluvení indyvindy, za druhé, na kluka v 17.měsících je fakt šikovný. Se říká, že kluci jsou v mluvení pomalejší než holky-u nás 100% pravda, mám doma oboje.
tak jasně, že to vím, ale psát to tady tak veřejně
![]()
@Fíková píše:
@Bauerkaa píše:
tam můj v rozvitých souvětích mluví pouze svojí řečí
já jsem blbka, psala jsi skoro to stejný
těším se, až začne aspon spojova..to u nás ještě neproběhlo..
@Sibyla0 píše:
Jako jestli jsem je vyrobila?To fakt ne, našla jsem je na zahraničním serveru.. Mělo by to jít i tobě - normálně pravým tlačítkem a asi copy image url a pak si ho dej kam chceš..
to mi je jesný, že si je nevyrobila, ale chtěla jsem znát jak se dají stáhnout, abych měla takovou ozdobu třeba i já
![]()
Ehm, trochu jsem to stejně nepochopila, zkusíš to polopaticky? Jsem natvrdlá ![]()
Díky ![]()