MM v lednici ,jak dlouho?

1280
1.4.09 21:12

MM v lednici ,jak dlouho?

Jak dlouho můžu uchovávat MM v lednici?Zítra si potřebuju pár věcí zařídit , a nezbýva nic jiného než odstříkat a spolehnout se na tatínka že „nakojí“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2047
1.4.09 21:17

Ahoj, maximálně 24 hodin, ale já nechávám nejdýl do dvanácti hodin. Oddělují se už vrstvy v mlíčku se množí rychle bakterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
1.4.09 22:56

fakt? jakoukoli divnou zmenu na mlice jse mvidela tak po dvou celych dnech- 24 hodin je podle mne naprosto v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
2.4.09 07:26

Ahoj. Chytré knížky píšou v lednici maximálně 24 hodin, v mrazáku maximálně 3 měsíce a při pokojové teplotě maximálně 2 hodiny. To že se oddělují vrstvy si myslím, že tolik nevadí. Tuk má menší hustotu a proto stoupá k hladině. Já takhle aspoň poznala, že mám MM plnotučné :) a ne bez tuku, jak moje mamka pořád tvrdila na základě toho, co jsem jedla.

Já jsem mlíko odstříkávala celkem často, ale pak jsem ho používala jen na kašičky, protože Anežka odmítala přijímat tekutou stravu jinak než z mého prsu. A vydrželo jí to skoro do dvanácti měsíců. Vyzkoušela jsem snad všechno, bez úspěchu. Na dvou letech jsem ji odstavila a až jsem se divila, jak to bylo bez problémů. Lahev s dudlíkem jsme skoro přeskočili rovnou na lahvičku s brčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.4.09 09:10

v lednici 24 hodin, v mrazáku 3 měsíce.
při mražení je prý lepší oddělit mlíka přední a zadní, ale nikdy jsem to nezkoušela :)

24hodin v lednici bych se nebála, pak ohřátí na vodní lázni -
to že se fáze oddělují neva, jen je třeba řádně mlíčko promíchat, zas se to spojí… :wink:

hkac - mi kaše do MM netuhly :( tak nevím, asi ho mám nějaké divné.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.09 09:16

neboj se já měla mlíko i dva dny v lednici a nic se nestalo, kámoška odstříkavala pro malou na JIP a řekli jí, že to má vozit každé dva dny, takže buď v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.09 09:23

mimochodem ted jsme plně na UM a taky ji chystám dopředu na celý den, páč by mě jeblo jak malej řve, že chce jíst a já to měla teprve chystat celý jak píšou na obalu. Taky tam je spotřebovat do dvou hodin, ale všude v nemocnici, v kojeňáku atd. to tak dělaj, sestřenka tam pracovala a dělali tento postup, jen se to jako neříká nahlas.Jinak u nás v porodnici mi ani nevyvařovali flašky pro malýho, fakt žádná sterilizace, jen umít pod teplou vadou, úžas, úplně jsem čučela, jak si to můžou dovolit, jak vidno můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
2.4.09 11:29

Já jsem to jednou četla v jedný diskusi, tak me to utkvělo v hlavě. Když se to promíchá, tak se to spojí. Asi to nic neudělá. Chtěla jsem vám sem dát ten odkaz, ale nenašla. Nechtěla jsem vystrašit :lol: . Tak kdybych ho našla, hodím ho sem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
2.4.09 12:28

Spojí se. Dokonce, když ho mrazíte, můžete ho do lahvičky vrstvit. Rozmrazila jsem a protřepala a bylo. Klukům to nikdy nevadilo, jen jsem to tedy ohřívala ve vodní lázni, ne v mikrovlnce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
2.4.09 19:45

Ze bychom to tu zase meli jinak? :lol: :wink:
Tady plati 48 hodin v lednici, 6 mesicu v mrazaku.
Ja sice nikdy starsi nez 1 den z lednic nepouzivala, ale opravdu se to tu tak dela :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.4.09 19:54
Nataša píše:
hkac - mi kaše do MM netuhly :( tak nevím, asi ho mám nějaké divné.. :)

Mně taky ne a pěkně mě to štvalo, ale mlíka jsem měla v mrazáku dost (myslela jsem, že se jednou bude hodit a Anežka ho pít odmítala) a bylo mi líto ho jentak vyhodit. Navíc kaše do mlíka byly o dost levnější, tak jsem to zkousla a Anežka to zvládala i dost tekuté. Takže jsem taky měla divné MM :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová