Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky včera měla malá v dlouho v pusince dudák cca 3 hodinky když spala. Byli jsme navíletě. Když sjem se vrátili tak mi plakala,no přímo řvala když jsme jí chtěla přiložit. Otevřela pusinku a vůbec se nechytla.Když už se konečně chytla tak se napila našponovala a řev. Dali jsem jí kapičk na prdíky. A celou noc jsem se jí snažila přikládat. Nakonec se chytla i u druhého prsa které odmítala. Přes noc jsme to rozkojili. Je fakt že se i dost vyprděla potěch kapičkách. Nosí také kalhotky Marwell kvůli kyčlíkům. Chtěla bych znát váš názor. zda dávat dudáček nebo ne a na jak douho? (jestli omezovat)Díky za info. Dneska už kojíme bez problémů ![]()
Ahojky!!!
Já malýmu teda dudlík dávám od porodnice-sami mu ho tam šoupli
a nikdy žádný problémy s přisátím neměl. Možná měla spíš ty prdíky.
Davídkovi taky dávám už od porodnice, s přisátím problém nikdy neměl. Spíš asi opravdu ty prdíky.
Staršímu jsem, zblblá kvůli kojení, dala až po 6-ti týdnech a až do půl roku ho odmítal. A řval a řval …
Ať žije dudlík!
Martina
jsem si ríkala, kde jste potkali dudáka v dnešní době, a za co ten chudák asi tka muže (jedině, že b yti svou hrou budil dítě ? ![]()
mrmla měl též ze začátku problémy s přisátím . občas měl někdo z rodiny tendenci ho chudáčkovi dát, a vždycky se to pak zhoršilo. tudíž jsme dudlk rezolutně zatrhla dokud se nenaučí bezproblémově pít. A byl klid. Později už dudlík ničemu nevadil.
har.
ahoj maminky díky za rady chvilku počkáms dudákem cca týden jestli t o vydržíme a uvidíme. hlavně aby se ty scény neopakovali to byl mazec ![]()
Adam měl dudáka od začátku a problémy žádný, spíš to budou ty prdíky.
Nektere deti urcite s dudlickem a kojenim mit problem nebudou, ale jsou deti citlivejsi, ktere si muzou dudanim pokazit techniku sani, takze pokud vidis tendenci odmitani prsa a dudlicku, tak se ho radeji na chvilku vzdej. Oni se v sestinedeli nauci sice hezky sat, ale kojeni podporuji hlavne hormony, ale pokud si narusi techniku sani, tak ve chvili, kdy nastane podpora kojeni pri sani ditete a mliko spousti „mozek“ ne hormony, tak dite musi mit tehcniku kojeni dobre zvladnutou, protoze to zacne teci hur a dite musi vice makat. Snad je to srozumitelne
. Ja jsem male dala ve trech tydnech dudaka, protoze diky tomu vydrzela spat tri hodiny a nebyla porad prisata, ale pak zacala delat problemy, jakmile musela makat sama, takze dudaka odhod. Cca ve 3mesicich ho muzes na:,–(it, az budete prochazet rustovym spurtem, nebo se ukojis k „smrti“ a budes mit falesny pocit, ze Ti mlicko nestaci. Druhemu mimi v sestinedeli uz dudlik nedam, radeji budu kojit, kdykoliv si rekne.
Souhlasím se Sopky
mám dvojčata a udělala jsem u nich extrémně rozdílnou zkušenost - dudlík dostali hned první den v porodnici, nikdo se mě neptal
v porodnici pili oba pěkně, ale okamžitě po příchodu domů jako by Silvinka „zapomněla“, jak sát mlíčko, dělala dudací pohyb místo sacího
a i když jsem jí ještě ten den dudlík vzala, problémy přetrvávaly další dva měsíce ![]()
Oproti tomu Ondra dudá dodnes a kojení měl vždy v pohodě. Takže přesně tak - pokud je dítě citlivější a objeví se nějaký náznak problémů dudlík vs. kojení, doporučuju dudlík radši sebrat
Btw. dudající Ondra je a vždy byl větší uplakánek a nedudající Silvinka i bez dudlíku zcela samostatně usíná, méně pláče atd. atp.
SimiM ted zírám na ten tvuj metr. Muj syn byl menší než Tvé menší miminko(měl 3000,49). A rozhodně by se tam druhej takovej uz nevesel!!ani náhodou. Todle nechápu. Máš můj obdiv. ![]()
psal jsem si s laktační poradky ní ta i psala že pokud jí je víc než neděl tak by v dudáku problém neviděla. Tak nevím. Jaký tvar dudáčku používáte., My jsme měli klasický.
Harpyje , taky jsem nejdriv myslela na dudaka s dudama ![]()
Pilcando , my se dudliku branili, do 6 tydnu ho vubec nechteli davat, pak zacal Domca nejak brecet, takze jsme mu ho strcili (dudlik - nejvetsi vynalez
), usinal s nim (i kdyz ho po usnuti vyplivl) a zadne problemy jsme taky nemeli, kojim doted.
No a naopak mam kamaradku, ktera davala holcicce dudlik hned od narozeni (ten klasicky kulaty, hneda guma - kyticka
), kojila do 9 mesicu a kdyby si nezlomila rameno, koji jeste ted.
Takze asi fakt, ze zalezi na miminku, jak je citlive a jak to bere..
Ahojky maminky když už jsme si mylselal že je všechno Ok tak jsme jí dala dudák. Bohužel jste měli pravdu vy co jste mi tvrdili že děti so jsou citlivější na něj můžou reagovat právě tak že se nemůžou chytit. Tak mě zítra zase čeká velký humbuk bez dudáku.Doufám že to zmákneme a že budeme dudáček moc později na:,–(it. Kdy tak děti umí bez problémů sát?