MM z lahve

66
8.10.15 15:39

MM z lahve

Ahojte manky, nedavno jsem si koupila lahev calma od medeli na dokrmovani. Bohuzel se mi ji podarilo znicit a tak ted par dnu celame nez dorazi objednana. Obcas se mi prsa nestihnou nalit a tak musim malemu davat moje nazbirane mleko z lahve. Koupila jsem tu calmu aby nezlenivel a neprestal sat z prsu. Ted ale cca tri dny neman jinou lahev nez klasickou kde mi to potece samo. Myslite, ze rychle privykne a nebude chtit me prso nebo muzu lahev pouzit? Mate zkusenosti? Nerada bych ryskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
8.10.15 15:44

Ale prsa nejsou zásobárna na mlíko. To se tvoří až přímo při kojení… A když budeš dávat místo kojení flašku, bude se ho tvořit čím dál méně.
Využij toho a zkus to bez flašky, třeba už ji nebudeš potřebovat.

Jinak bych teda spíš zkusila stříkačkou po prstu nebo tak…
Kolik je prckovi? Proč myslíš, že nemáš dost mlíka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.10.15 15:44

@veronika.f Vyprdni se na nějaké nalivani prsou i na láhev a prostě dite nakoj, kdyz má hlad! :zed: UM akorát narušis systém poptávky a nabídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
8.10.15 15:50

Kdyby měla každá máma čekat, až se ji nalejou prsa, tak tady není kojene žádné dítě.

Normálně dítě nakoj.

• Citovat
  • Upravit
494
8.10.15 15:51

Holky mají pravdu, prsa se nalívají jen zpočátku, poté se tvorba ustálí podle potřeb dítěte a mléko se tvoří při kojení, ale je třeba miminko k prsům přikládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
8.10.15 15:57

Dite plne kojim uz od porodnice. Co nejcasteji prikladam k prsu. Cele ctyri tydny jsem zazivala doslova kojici maraton. Kojeni co dve hodiny a prcek na prsou nekdy i 40minut nez si vytahl aspon 40ml. Byl to masakr. Bohuzel mi malicky nepribiral tak jak by mel a bylo nutne nasadit sunar. Byla jsem tak stastna kdyz mi konecne neplakal hlady a ja i on jsme se spokojene vyspaly. Pote se to zlepsilo a mleko zacalo tect vice. Podari se mi nazbirat davku na jedno cele kojeni. Maly by si mel vypit cca 100-120.Vzdy prikladam k prsu a az pote dokrmuju ted vyhradne mojim mleckem. Bohuzel si nekdy prcek nevytahne tolik kolik by mel a takasi dvakrat denne potrebuji lahev aby mi neplakal hladem. Kdyz dokrmuju strikackou tak se naloka hodne vzduchu a dela nam o neplechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
8.10.15 15:58

Moc se omlouvam jsem na mobilu a nejak se mi to kouslo a prispevek se pridal hrozne mockrat. Neumim ho odstranit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
8.10.15 16:03

Kazdopadne se slusne rady asi nedockam. Tak vam zatim vsem dekuji a pokud mi nechcete odpovedet na muj dotaz tak prosim nepiste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.10.15 16:11

@veronika.f Vzhledem k tomu, co popisuješ, tak mlíko asi je (když jsi schopná odsát na dokrm a kojíš po 2 hodinách), ale malý si není schopný to vytáhnout. Takže tam bych se obyčejné flašky bála. Nevím, jak moc se ta jeho hladovost po kojení projevuje (jestli by třeba nestačilo strčit ho za 30-60 minut znovu k prsu, aby se dojedl). Ale asi budeš muset zkusit vybrat jednu z neoptimálních variant. Buď dáš obyč flašku a budeš riskovat případný odstav, nebo dáš přes stříkačku a budeš riskovat bolebřich, nebo budeš jen kojit a budete mít řev z hladu (nebo z toho, že už se třeba dítěti nechce makat). Taky můžeš zkusit podat to mlíko z kádinky nebo panákové skleničky.
Protože ohledně té flašky Ti nikdo neřekne, že to bude na 100% ok. kamarádka dala jednou jedinkrát flašku půlročnímu a už se jí k prsu nepřisál. Jiné mámy s tím nemají vůbec žádný problém a dítě v pohodě akceptuje prso i flašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11551
8.10.15 16:19

Ja bych asi u takhle malého miminka flašku riskla, kdyz to bude max.2× denně cca 3 dny.Kdyz jsem moje dvojcata kojila stridave, začali bojkotovat kojení az okolo 3.mesice.Ale stát se samo muze cokoliv. Jedna mala mela ale 3 dny jen flašku, kdyz ji byl mesic, protože jsem s druhou byla na infekcnim a po příchodu domu se zas prisala.Zda se mi, ze takhle mala miminka jeste nejsou tak „vycurana“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.10.15 16:50

Dcera byla nedonošená a kojení ze začátku moc nezvládala, dokrmovala jsem z normální flašky (Avent) a postupně jsme přešly k plnému kojení, žádný problém s tím neměla. Ale bude to kus od kusu, slyšela jsem o dětech, co jednou zkusily flašku a prso pak už plivaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
8.10.15 20:06

@veronika.f já bych láhev nedala a přikládala častěji. Pokud dítě nevytahne dost, tak máte možná špatnou techniku, ale to by tě musela vidět „v akci“ LP. nebo u tebe byla? Ještě bys mohla zkusit suplementor. Jen pro zajímavost-kolik gramů týdně ti miminko (ne)přibralo, než jsi začala dokrmovat? Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
898
9.10.15 12:30

Davala jsem mliko z lahve a soucasne kojila 3 detem a ani jedno se neodstavilo. Rano jsem mivala mlika hromadu a vecer rvaly deti hlady, tak jsem taky rano pri kojeni zaroven z druheho prsa nachytala do lahve (spoustelo se mi samo, ani odsavat jsem nemusela) a vecer s nim dokrmila.
A podle me jde spis o savicku nez o lahvicku - nepasuje ti treba savicka se zavitem z te calma na obycejnou lahev? Mivaji univerzalni zavity a jsou vlastne jen dva typy lahvi - s uzkym anebo sirokym hrdlem. Ja zacinala s Aventkou, ale u nejmladsiho jsem musela zahustovat mliko kvuli refluxu a nesel mi spravne zvetsit otvor u savicky, tak jsem koupila jen savicku s vetsim otvorem od babylove v DM a pasovalo to dobre. A pokud nepasuje, tak si k te obyc lahvi porid spis savicku na caj (ma mensi otvor) nez na mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
10.10.15 11:44

Dekuju vsem za odpovedi :-) Nakonec jsem to neriskla a dokrnovala strikackou. Ted uz mame opet calmu domaa ufff. jinak ja take mleko neodsavam spousti se mi samo a v podprsence mam vzdy zberece a za den dokonce nasbiram i 140 ml takze je super, ze mohu dokrmovat mojim mlekem. Jinak Moni jsem rada, ze mas stejnou zkusenost. Jak dlouho jsi kojila? Moc rada bych prcka kojila co nejdyl to pujde ale jak se jeho potreby budou zvysovat, tak se bojim, ze se sunaru nevyhnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
12.10.15 21:47
@veronika.f píše:
Dekuju vsem za odpovedi :-) Nakonec jsem to neriskla a dokrnovala strikackou. Ted uz mame opet calmu domaa ufff. jinak ja take mleko neodsavam spousti se mi samo a v podprsence mam vzdy zberece a za den dokonce nasbiram i 140 ml takze je super, ze mohu dokrmovat mojim mlekem. Jinak Moni jsem rada, ze mas stejnou zkusenost. Jak dlouho jsi kojila? Moc rada bych prcka kojila co nejdyl to pujde ale jak se jeho potreby budou zvysovat, tak se bojim, ze se sunaru nevyhnem.

Prvniho 8m, odstavil se sam. Druhe dva jsem cilene odstavila v pul roce kvuli refluxu, MM strasne blinkali a odsavat a zahustovat je dost pracne, takze jsem je po zavedeni prikrmu prevedla na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová