Odsáté mateřské mléko

8.10.15 13:21

Odsate materske mleko

Ahoj maminky, mam na vas dotaz, ktery se tyla odsateho mleka. Vytvarim si zasobu na zitra, kdy musim odjet od male a krmit bude pritel.. V lednicce jsem mela uz odsate mleko ze vcera a dnesni odsatou davku jsem k tomu pridala. Ted jsem se ale na netu docetla, ze se to dnesni nema prilevat k uz zchlazene davce. Muzu to i pres to male zitra dat a nebo se to tim vlaznym mlikem zkazilo? Napiste, jestli se to stalo nektere z vas. Dik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23
8.10.15 13:24

Já tedy odsáté MM běžně přilévám k dávce, kterou mám už v lednici a dítěti nikdy nic nebylo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.10.15 13:26

@Mišelína869 Staršího syna jsem krmila 15 měsíců pouze odsátým MM a běžně jsem to dělala tak, že jsem přilévala čerstvě odsáté ke studenému v lednici. Pokud bych to předem chladila, usadil by se nahoře tuk a i po protřepání by ho hodně zůstalo přilepeného na okrajích - a mně bylo líto těch ztrát. Nikdy mu nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17033
8.10.15 13:26

@Mišelína869 - přilévat můžeš, ale mléko by nemělo být starší než 24 hodin. Pokud máš nadbytek, doporučuji dnes zamrazit a udělat čerstvou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
8.10.15 13:44

Slevat se maji mleka stejne teploty.kdyz jsem mela mleko v lednici a nove odstate, tak to nove jsem nechala schladit a pak slila s puvidnim. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
8.10.15 14:16

Že se nemají slévat mléka různé teploty jsem si přečetla až později a běžně jsem přidávala čerstvé mléko k tomu v chladničce. Nic se nestalo.
Nenechávala jsem teda mléko v chladničce déle než 24hod, přebytky jsem zamrazovala. I to rozmrazené mi pak malá pila, z toho co zůstalo jsem pak kolem 6m začala s kašičkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová