Je čas ukončit kojení a mně je z toho smutno

472
7.10.15 15:01

Je čas ukončit kojeni a mne je z toho smutno

Ahoj holky,
moj syn bude mat pomaly dva roky a stale kojim. Uzivam si to, u starsieho to neslo, bolo to komplikovane.
Ale uz vidim, ze maly zacina byt zavislak, budi sa v noci aj sestkrat a hlada prso na zaspanie.Ked ma cez den nevidi, dokaze ho uspat ktokolvek. Myslim ze je cas skoncit.
Len srdce to nejak nevie prijat. Stale ho vnimam ako miminko a podvedome asi nechcem pustit dalej…
Hladam teda podporu, ze ste to niektore tiez tak mali.
A ze nie som jedina, ktora asi obreci koniec kojenia… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2880
7.10.15 15:05

Moje dite ma 18m a uz bych to rada utla, jenze sama asi neskončí, takze to vidim na nejake homeo na zastaveni laktace. Obrecim leda to, ze u kojeni krasne usne (bez prsa si asi neco zažiju),taky jsem rada, ze doted nemam MS, ale jinak nad tim ronit slzy nebudu-je to hezky kontakt, ale stačilo. Potrebuju na operaci oci a tam se kojit nesmi, myslela jsem, ze kojeni ani moc nepůjde (ze zacatku to byl boj),no a nakonec nepůjde ani prestat :-/ Ale jinak to mam spis tak, ze se tesim-začne vic jist, bude moc byt treba pres noc u babicky a sama pozitiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
7.10.15 15:09

Ahoj sdílím to s tebou. pomohlo by ti třeba že bychom se rozhodly spolu a hecovaly se navzájem? také chlapeček téměř dvou letý, v noci neustále se budící

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.10.15 15:10

@Rakosnicek1983
Ja sa samozrejme tiez jednak tesim na volnost, mozmost vypadnut niekam na vikend bez deti alebo si uzit vecer s kamoskama.
Ale na druhej strane mi je smutno ze konci nieco, co sa uz nevrati…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.10.15 15:12

@kreto
To by bolo super.Len neviem, jak nato hecovanie…;)
Zeby sme si brknkli v jednu rano-
Hele, holka, vydrz. To prso nedavej…-hehe
Mozno by to slo.. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
7.10.15 15:13

@Gitka třeba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
7.10.15 15:14

@Gitka Mladší má 2 roky a 9 měsíců, od září chodí do školky, já jdu příští týden do práce a zvesela kojím. Nemůžu si to vynachválit. Možná budu pro někoho divná, ale ty chvilky si pořád krásně užíváme oba, myslím, že mu to teď s nástupem do školky pomůže proti bacilům, když měl střevní virózu a odmítal normálně pít, tak nás to možná zachránilo od hospitalizace, co si budeme povídat, je to univerzální uklidňovák. O prázdninách jsme ho přestěhovali do pokoje k bráchovi, kde v pohodě sám usne. V noci teda přijde za mnou „na prso“ a párkrát se ještě vzbudí u nás v posteli. Myslím ale, že se nebudí primárně „na prso“, spíš má strašně živé sny, které ho budí. Takže to buzení bych stejně musela nějak jinak řešit. Ve školce po obědě usíná bez problémů, ještě mi paní učitelka neříkala, že by se od ní něčeho dožadoval :mrgreen:
Takže já bych se vyprdla na to, že tady existuje nějaký nesmyslný společenská úzus, že kojit se má do dvou let a pak je to divné. A osobně nevěřím ani na spojitost s nočním buzením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
7.10.15 15:18

@AliTad dobře a jak bys tedy řešila noční okousávání prsou, když mu nedám tak řve jak na lesy. jsem úplně k. o. bolí mě to, obtěžuje a nejsem schopna se postarat o zbytek rodiny. snažím se mu to různě vysvětlit, ošiidit ho čajem, uspat jinak, ale prostě to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
7.10.15 15:21

Já jsem si to u třetího taky moc užívala ale pak jsem už cítila, že ta závislost je už nezdravá. Snazila jsem se kojení omezit nějak rozumně. Ale to nepomohlo. Za mně je nejlepší radikální řez. Odjela jsem na víkend s manželem a děti byly u babičky. A kupodivu já to obrecela a malý byl úplně v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
188
7.10.15 15:21

@Gitka jak to máš v plánu udělat? prostě nedat vůbec a hotovo? staršího jsem odstavovala postupně, až v 18 měsícíh byl konec. teď nevím jak na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
7.10.15 15:29

Proc prestavat, kdyz si to oba uzivate? Jen proto, ze „by se melo“? :nevim: Buzeni kolem druheho roku treba 10× za noc si pamatuju u mladsiho, dlouho to netrvalo a pak se to zase ustalilo na kojeni na dobrou noc.
Ve dvou letech je opravdu jeste malickej, z toho co pises, byste byli nestastni oba… bude ti vdecny, kdyz ho neodstavis proti jeho vuli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.10.15 15:37

U nás to šlo ze dne na den ve dvou a půl. Prostě jsem jednoho dne večer (jako už mnohokrát předtím, ale neúspěšně) řekla, že mlíko není, ona hm není a koukala na pohádku. A druhý den už se ani nezeptala. Ale já teda kojila jen před usnutím, po probuzení a občas doma přes den, když byla utahaná. Jako dvouleťáka bych šestkrát za noc nekojila, to je fakt moc i na mě. Po pár měsících začala chtít občas cucnout, ale víceméně z legrace nebo prostě při blbnutí. Dodnes říká moje prsa a občas je hladí. Jsou jí čtyři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
7.10.15 15:37

@majdula1 tak zas tak to neprehanej-dvouleté dite neni maličké, dokonce to neni ani mimino, ale batole.Dite,ktere chodi, mluví a hlavne ji dalsi veci, bez mlika prezije.Ja mam kojeni taky rada, ale odtud potud.Jako vim, ze nekdo koji i deti, ktere chodi do školky, ale proc? Potulit se s matkou muze dite i bez prsa, vyzivove mu to nic neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.10.15 15:39

Dodám, že celou dobu spí v mé posteli. Prostě se jí to v té hlavince nějak přehodilo samo. A co se týče nočního spaní, tak v roce a půl začala spávat celou noc. Pak jsem při nemocech kojila i v noci, jak byla zdravá, tak jsem prostě v noci už nedala, asi třikrát zaječela, jednou vstala z postele, proběhla se po pokoji a pak zase zalehla. Žádný hrůzy. Pak zase spala celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
7.10.15 15:43

@Run och tak to tiše závidím :) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie