Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@berry4 Dik za suhlas a podporu. ![]()
Uz to rozhodnutie vo mne pomaly dozrieva, takze to tento vikend s manzelom skusime. Len neviem, jak sa udrzim, ked ho budem pocut vedla kvilit. Holt, musim byt silna a nenechat sa zlomit.
Pripadne ho pojdem utisit oblecena v zimnej kombineze, aby sa na mna nedostal..hehe… ![]()
@AliTad tatínka nemůžu nechat s ním v ložnici. vůbec to s ním neumí a nemá na to řvaní nervy. přišlo by mi to i blbé, protože chodí do velmi náročné práce od nevidím do nevidím a to i o víkendu. mám pořád pocit že na úplně odstavení to není, ale nejsem schopná mu vysvětlit že mlíčko není jen v noci a přes den by zůstalo. no o vánocích to asi utnu úplně a hotovo. už nemám sílu.
@AniNevim Ani nevis jak ti rozumim. ![]()
Starsi syn bol vzdycky dokrmovany UM, kojenie bolo spis nutene, takze to, jak si to Luky uziva mi od zaciatku bralo dych a preto sa mi toho tazko vzdava. Plus, do tretieho asi nepojdeme takze bye bye baby…uz to miminko a vsetko okolo asi nezazijem… ![]()
@Gitka Tak srovnávat zrovna zmrzlinu a mateřské mléko? Minimálně výživově je to někde jinde. Zmrzlinu mají moje děti opravdu výjimečně (starší kvůli dietě dokonce vůbec), ale pokud chtějí třeba ovoce, dostanou ho prakticky bez omezení ![]()
Samozřejmě nesouhlasím, aby bylo vše podle dítěte, to rozhodně ne, rodič musí nastavit hranice a pak trvat na jejich dodržení, ale je otázka, kde ty hranice budou. Pokud matku vyčerpává noční kojení, nastaví se ty hranice prostě tak, že v noci se nekojí, případně je to nějak omezeno (např. prso poprvé dostaneš až v tolik a tolik). To samé sápání se kdykoli na veřejnosti - u většího dítěte prostě ne.
Na druhou stranu si pořád myslím, že v určité rozumné míře je kojení stále o potřebě dítěte, nikoli o nějakém (zlo)zvyku (pokud pak dítě pije normální kravské mléko, nikdo se nad tím nepozastavuje, přičemž ale výživově je stále MM někde úplně jinde). A utnout to úplně je podle mého pro matku nejjednodušší řešení, protože stanovit ty hranice je prostě obtížnější (tím myslím v noci nedám, ale přes den ano, například).
@AliTad
Zmrzlinu a MM nikde neporovnavam. Narazam len na Tvoj nazor, aby sme sa riadili potrebami a preferenciami deti.
Prinos MM pre dvojrocne dieta je vzhladom na ostatne zlozky jedalnicka absolutne zanedbatelny.Tot nazor skusenych pediatrov. A osobne, moje dieta si spis ucucuje ako pije. ![]()
To znamena, ze uplnym odstavenim si nezlahcujem nic, ale snazim sa predist synovej fixacii a zavislosti na prsu, ktora sa uz prejavuje.
A ako krasne napisala @Syringa, kojeni a odstaveni od kojeni je rovnako prirodzene a patri k zivotu a jeho fazam.
Som si ista, ze moje dieta tymto o nic nepripravim. Prave naopak.
Riesim v tejto diskusii svoju emocialnu nepripravenost, nie jeho…
![]()
@Gitka Tak za tím, že potřebami dětí bychom se měli řídit si stojím. Ale skutečně tím myslím potřeby a ne rozmary. A samozřejmě ty pevně stanovené hranice.
Přirozené odstavení je skutečně přirozené. Nevím, jak to bude probíhat u vás, pokud prostě synovi řekneš, že mlíčko není, on to normálně vezme, možná se ještě párkrát zeptá, pak ano, to bude asi takový přirozený odstav v době, kdy na to byl syn připravený.
@AliTad No jo, ale proc si myslis ze toto je naozaj potreba a nie rozmar???
Pre mna v dvoch rokoch o potrebe MM nemoze byt rec. Dieta je nasytene, najedene, napite, spokojne.
A jednoducho nezaspi bez prsa v puse.
Tak jak, je to potreba MM alebo rozmar/zlozvyk? Hmmm?
@Gitka píše:
@berry4 Dik za suhlas a podporu.
Uz to rozhodnutie vo mne pomaly dozrieva, takze to tento vikend s manzelom skusime. Len neviem, jak sa udrzim, ked ho budem pocut vedla kvilit. Holt, musim byt silna a nenechat sa zlomit.
Pripadne ho pojdem utisit oblecena v zimnej kombineze, aby sa na mna nedostal..hehe…
Radím ti se vůbec nepřibližovat. Nech to na tátovi a nevměšuj se. Jinak to celé zkazíš.
Zvládli to jiní, zvládnete to taky ![]()
@berry4 píše:
Radím ti se vůbec nepřibližovat. Nech to na tátovi a nevměšuj se. Jinak to celé zkazíš.
Zvládli to jiní, zvládnete to taky
Este raz dik.Snad to klapne… ![]()
Minule mi kamoska povedala zaujimavu vec.
Prej citala studiu o tom, ze vacsina matiek zbytocne odklada koniec kojenia kvoli tomu pocitu, ze davaju dietatu nieco vynimocne a citia sa tym nadradene a nenahraditelne.
Takze si v podstate uspokojuju vlastne potreby…
Ja si myslim, ze my matky davame detom naozaj nieco vynimocne a nenahraditelne.
Ale o MM to stopro nie je.. ![]()
@Gitka Tak nějak nechápu lítostivou diskuzi o konci kojení, když tu poslední stránku jen všechny přesvědčuješ o tom, jak je kojení už zbytečné ![]()
Tak nekoj, stejně nechceš a je to k ničemu, ne? ![]()
Dik moc @Syringa
Vidim, ze vacsina zamer a pointu mojej diskusie pochopila a vsetkym vam DAKUJEM za podporu a zaujimave nazory k tematu.
O to mi islo, mat trochu pocit, ze v tom nie som sama…
Ste fajn, ženy… ![]()
Ironicke, urazlive a niekedy az ubohe komentare som sa naucila na emiminu ignorovat.
Dnes sa nad nimy dokonca pousmejem… ![]()