Je čas ukončit kojení a mně je z toho smutno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2034
7.10.15 15:44

@Gitka: já mám skoro 2 letýho syna, taky kojím, ale poslední cca týden se odstavuje sám, ráno chce málo kdy a večer většinou pije mín. taky je mi to líto, ale věřím, že sem pro něj udělala maximum a že to tak má být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
7.10.15 15:51
Pro mě tedy rozhodně divná nejsi. Sama doufám, ze to dotáhnu až k přirozenému odstavení. Našlapnuto máme skvěle.
@AliTad píše:
@Gitka Mladší má 2 roky a 9 měsíců, od září chodí do školky, já jdu příští týden do práce a zvesela kojím. Nemůžu si to vynachválit. Možná budu pro někoho divná, ale ty chvilky si pořád krásně užíváme oba, myslím, že mu to teď s nástupem do školky pomůže proti bacilům, když měl střevní virózu a odmítal normálně pít, tak nás to možná zachránilo od hospitalizace, co si budeme povídat, je to univerzální uklidňovák. O prázdninách jsme ho přestěhovali do pokoje k bráchovi, kde v pohodě sám usne. V noci teda přijde za mnou „na prso“ a párkrát se ještě vzbudí u nás v posteli. Myslím ale, že se nebudí primárně „na prso“, spíš má strašně živé sny, které ho budí. Takže to buzení bych stejně musela nějak jinak řešit. Ve školce po obědě usíná bez problémů, ještě mi paní učitelka neříkala, že by se od ní něčeho dožadoval :mrgreen:
Takže já bych se vyprdla na to, že tady existuje nějaký nesmyslný společenská úzus, že kojit se má do dvou let a pak je to divné. A osobně nevěřím ani na spojitost s nočním buzením.
  • Citovat
  • Upravit
5436
7.10.15 16:07
@kreto píše:
@AliTad dobře a jak bys tedy řešila noční okousávání prsou, když mu nedám tak řve jak na lesy. jsem úplně k. o. bolí mě to, obtěžuje a nejsem schopna se postarat o zbytek rodiny. snažím se mu to různě vysvětlit, ošiidit ho čajem, uspat jinak, ale prostě to nefunguje.

Já chápu jako dvě různé věci rozhodnutí dát/nedat prso xkrát za noc a kompletní odstavení dítěte :nevim: Poradit neumím, já šla v době nočních krizí cestou nejmenšího odporu a prso prostě dala, nikdy mi je neokusoval, normálně se přisával. Po pár dnech se to zase výrazně zlepšilo, pak zas třeba zhoršilo, zase zlepšení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.10.15 16:11

@Gitka mám to samé, synovi budou 30.11. 2roky… takže si ráda přečtu tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
7.10.15 16:14

Jéžiš tak to já už se těším až se konečně vyspím celou noc, budu moct večer ven s kamarády neb jí dát na hlídání třeba babičce na víkend. Malé je 7 měsíců. Kojení mi nevadí ale déle jak do roka kojit nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.10.15 16:14

Holky, kazda mate svojim sposobom pravdu.
Kazda matka a kazde dieta je uplne ine. Ja to vidim na svojich dvoch synoch, prvy bol v roku a pol uplne zrely, komunikoval krasne a sam sa odstavil.
Ale Lukašek je uplne iny, je to naozaj velke mimino, ktore na mne visi ako opicka.Ak by bolo po jeho, kojila by som mozno este na zapise do skoly… :oops:

Tym nechcem povedat, ze dlhodobe kojenie, po dvoch, dokonca troch rokoch odsudzujem. To vobec, kazda matka nech to robi, ako to citi. Ked to vyhovuje jej, aj dietatu, tak natom nemoze nikto nic kritizovat, snad len obmedzeni ludia.
Suhlasim hlavne s tym, ze kojenie dokaze casto pomoct v najhorsom, pri nedavnej viroze ked maly nic nejedol a nepil, sa mi to potvrdilo…

Ale u nas vidim, ze ta situacia je pre oboch nepriazniva. Budenie v noci a hladnie prs sa stupnuje, takze ani jeden z nas sa nevyspi, cez den si prso vynucuje taktiez a ked mu ho hlavne v noci nechcem dat, zacina mat uplne zlostne prejavy.
Takze moje rozhodnutie ukoncit kojenie ma naozaj racionalny zaklad. Len to moje „emotivne ja“ stale vaha, stale sa nechce vzdat tych chvil, ked sa ku mne maly schuli do klubicka a ja ho hladim po zadech, ako ked bol v brisku…proste viem, ze takuto absolutnu blizkost uz nebudeme mat.
Ale na druhej strane som absolutne vdacna za to, ze som to vobec mohla zazit a viem, ze je cas, aby prisla nova faza nasho vztahu… ;)

Takze idem do toho, snad ma maly nezlomi… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
7.10.15 16:23

Nevím, když máš kojení ráda a dítě také, nemusíš brát žádné léky, ani nic podobného, pak nevidím důvod, proč přestávat s kojením :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
7.10.15 16:24
@Gitka píše:
Holky, kazda mate svojim sposobom pravdu.
Kazda matka a kazde dieta je uplne ine. Ja to vidim na svojich dvoch synoch, prvy bol v roku a pol uplne zrely, komunikoval krasne a sam sa odstavil.
Ale Lukašek je uplne iny, je to naozaj velke mimino, ktore na mne visi ako opicka.Ak by bolo po jeho, kojila by som mozno este na zapise do skoly… :oops:

Tym nechcem povedat, ze dlhodobe kojenie, po dvoch, dokonca troch rokoch odsudzujem. To vobec, kazda matka nech to robi, ako to citi. Ked to vyhovuje jej, aj dietatu, tak natom nemoze nikto nic kritizovat, snad len obmedzeni ludia.
Suhlasim hlavne s tym, ze kojenie dokaze casto pomoct v najhorsom, pri nedavnej viroze ked maly nic nejedol a nepil, sa mi to potvrdilo…

Ale u nas vidim, ze ta situacia je pre oboch nepriazniva. Budenie v noci a hladnie prs sa stupnuje, takze ani jeden z nas sa nevyspi, cez den si prso vynucuje taktiez a ked mu ho hlavne v noci nechcem dat, zacina mat uplne zlostne prejavy.
Takze moje rozhodnutie ukoncit kojenie ma naozaj racionalny zaklad. Len to moje „emotivne ja“ stale vaha, stale sa nechce vzdat tych chvil, ked sa ku mne maly schuli do klubicka a ja ho hladim po zadech, ako ked bol v brisku…proste viem, ze takuto absolutnu blizkost uz nebudeme mat.
Ale na druhej strane som absolutne vdacna za to, ze som to vobec mohla zazit a viem, ze je cas, aby prisla nova faza nasho vztahu… ;)

Takze idem do toho, snad ma maly nezlomi… :palec:

Tak v tomhle případě skonči, když máš pro to dobrý důvod a prostě chceš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.10.15 16:37

Neviem ci to niektora tiez tak mate, ale niekedy som totiz uz na palicu.
Napriklad ho uspim na obed, samozrejme na prsu, dudlika ani usinacka nikdy nechcel a odmietal. Usne pomerne brzy, ale je schopny sa za pol hodky zobudit a zas vyzadovat prso. Keby som mu ho nedala, tak neusne a vzdat sa jeho obednajsieho spanku je sebevrazda, to mi uznate… 8o
Rovnako vecer, uspavanie na prsu, totalny zlozvyk ale nejak sa inac nedalo. Niekedy vyspi do pol noci a niekedy je uz za hodku hore a chce prsnik. A od pol noci, ked je zla noc, dokaze sa budit aj kazdu pol hodinu…

Viem, vyzera to, ze hladam dovody preco prestat. Ale kebyze to nie je take vyhrotene, tak kojim dalej. Ale som unavena, podrazdena a niekedy nanho naozaj preto protivna…

Takze @kreto vyhecovat sa musime a holka podme do toho a proste to ukoncme a nebudme smutne, ale pysne na seba, ze sme to dotiahli az sem!!!… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
7.10.15 16:49

@Gitka prostě pokud jsi s toho unavená je pravý čas přestat. Já se taky nemohla rozhoupat ale teď jsem ráda, že jsem udělala radikální řez. Ale jestli se rozhodneš přestat najednou tak si občas prsa odsaj ať nedostaneš zánět.

• Citovat
  • Upravit
6463
8.10.15 00:10
@Rakosnicek1983 píše:
@majdula1 tak zas tak to neprehanej-dvouleté dite neni maličké, dokonce to neni ani mimino, ale batole.Dite,ktere chodi, mluví a hlavne ji dalsi veci, bez mlika prezije.Ja mam kojeni taky rada, ale odtud potud.Jako vim, ze nekdo koji i deti, ktere chodi do školky, ale proc? Potulit se s matkou muze dite i bez prsa, vyzivove mu to nic neda.

Ale no tak. Vyzivove mu to da - prekvapive - mliko :D a to neni malo. Ja sama jsem kojila syny i coby skolkacky a ve dvou letech byli opravdu jeste malicci. Miminka :srdce: Jasne ze by bez mlika prezili a jasne ze se mohli tulit /a taky ze se tulili/ i bez prsa, ale s kojenim to bylo lepsi a hezci pro nas vsechny

Ja zas nedokazu pochopit, proc je potreba odstavit nasilim, kdyz to v podstate obema stranam vyhovuje, ale odsuzovat mi prijde dost zbytecne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
8.10.15 00:16

@Syringa Jak muzes mluvit za to dite - kdyz se budi, tak to prso asi potrebuje :kytka: Kolem toho 2. roku byva obdobi casteho buzeni, u nas stacilo jen kratke prituleni a spi se dal… asi maji duvod, nevim, jak bych dvouletemu vysvetlovala, ze si to jen namlouva a ve skutecnosti uz to proste nepotrebuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.10.15 00:54

@Gitka malicke jsou zatim 11 mesicu, ale uz ted jsem smutna, ze to jednoho dne bude muset skoncit. Byla jsem strasne nervozni uz kolem toho mezniku, kdy se odstavil starsi syn, u ktereho kojeni bylo tez velmi komplikovane a v 7,5 mesicich skoncilo i to malo, co laskave bral… Njn.. Takze ted si uplne uzivam kazdy okamzik. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
8.10.15 07:36

@AliTad prosímtě a jak mu mám vysvětlit že v noci není? Zkoušela jsem to 2× pokaždé po pěti dnech a pak už jsem to nevydržela. I jsem mu říkala že velcí kluci v noci nepijí a že mám bebí a musí se prsa v noci opravit. se starším to šlo krásně prostě jsem mu v noci nedala a za dva dny byl klid. ale ten se budil jen 2-3×. Tak mám prostě pocit, že jedině mlíko nebude vůbec a pak se zbavím nočního mučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
8.10.15 09:32

@Syringa naprostý souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie