Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky pomoooc.......nevím co se stalo. Dneska mě začalo ráno bolet jedno prso, no a teď večer když malá s něho jedla, tak pila jen chviličku a pak už nechtěla, teda ani to druhé. No tak jsem to bolavé odstříkala, že jí ho dám s láhve, no a ona se samozřejmě začala šklebit, tak jsem to mléko zkusila a je fakt úúúplnbě slané. Z druhého prsu je mléko normální sladké chuti.
Nevíte co to může být? Jsem s toho fakt jelen. ![]()
No prý se kolem třetího měsíce chuť mlíka mění, ale je divné, že z každého prsu je to jinak. ![]()
NO právě, to mě zaráží, že jedno prso taková chuť a druhá jiná. ![]()
to vypadá na prodělaný zánět, po vyhojení se stává, že má mlíčko dočasně slanější chuť. Možná to platí i během zánětu. Teplotu nemáš?
Ne teplotu ani nic jiného mi není, jen mě to prso bolí, ale už méně než ráno.
žádný červený flek? nebo prasklinka na bradavce/dvorci? Dala bych na to pozor, mezi kojením chladila, před kojením nahřála. Je fajn, že z něj kojíš, ale pokud bude malá tohle teď fakt odmítat, odstříkávej ho poctivě. je to opruz, ale je to třeba.
Tak mi to teda nedala a změřila jsem si teplotu, mám 37 stupňů, no nic strašného. Ale taky mě napadlo, že poslední tři dny mě furt bolí hlava a někde jsem četla že to jsou taky příznaky zánětu prsu. ![]()
Jinak u nás je ještě ten problém, že malá teda jídlo fakt nějak moc nemusí, tak že už tak jí musím nutit aby jedla a teď ještě todle.
Ale teď večer byla už v posteli ale fňukala tam, tak jsem jí šla nabídnout prso, to dobré nechtěla tak jsem jí nabídla to nemocná a toho se chytla, pak si teda dala i s toho zdravého.
Katy, mě se udělalo bolavé prso teď 2×, myslela jsem zničehonic, ale pak jsem zjistila, že jsem vždy hodně nosila, opotila se a pak mě asi trochu ofouklo. Páč je Mates všežravec, tak si nestěžoval.Jednou jsem masírovala, nahřívala, ledovala, podruhé jsem se na to vykvákla a výsledek byl stejný, v obou případech to odeznělo ![]()