Moc nad věcmi přemýšlím

Anonymní
10.11.21 22:14

Moc nad věcmi přemýšlím

Ahoj jdu se sem poradit. Strašně moc nad vším přemýšlím a nevím co s tím mám dělat. Jsem stresmem a vymyslím si v hlavě různé situace a co když tohle a co když tamto. Nedokážu se uvolnit a pořád jsem jen ve stresu. Něco se stane a místo toho abych na to nemyslela tak si k tomu ještě přidávám různé situace a už to nepustím z hlavy. Nevíte co s tím? Máte nějaké rady? Prosím a děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1210
10.11.21 22:40

Mívám to podobně, častokrát :?.. Jenže pak proběhne ta situace a nikdy ne tak, jak jsem si ji představovala a říkám si, že jsem akorát strávila večer nad trapnyma představám a myslenkama. Takže když to na mě přijde tak si řeknu „už přestaň“ :lol:, stejně to dopadne úplně ale úplně jinak a akorát budu mít zkažený večer (třeba před spaním).
Nebo si pustím film, komedii, promluví si o tom s někým.. A hledám třeba kladné názory, rady které mě pak uklidní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20874
11.11.21 06:17

Taky to tak mám. Postupem času jsem nad tím vyhrál. Musíš se s tím naučit pracovat. Ber to jako dar a ne prokletí a problém. A je v tom jednoduchý trik.

Vždycky když vymyslíš nějaký katastrofický scénář, tak k němu automaticky vymysli i kompletní řešení. Musíš z toho vyjít tak, že i když se to stane, budeš na to umět zareagovat a když budeš vědět, že to vyresis, tak už není takový důvod se tím stresovat. Ze začátku to musíš dělat vědomě a fakt nad tím přemýšlet, po čase už to hlava začne vymýšlet sama.

Žádný takový, že máš v hlavě 10 špatných scénářů a žádné řešení. To tě fakt sežere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
11.11.21 09:30

Říká se tomu katasrofizace myšlenek, ulpivane myšlení…

Vyhledejte psychoterapeutickou podporu. Dá se s tím pracovat.

Terapie může být zdarma na pojišťovnu se žádanou od dr (obvykle několika měsíční čekacky), soukromě anonymně za vlastní platbu, nebo některé pojišťovny přispívají na psych. konzultace vzp 5000kc cpzp 2500kc apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová