Moc se mi to nelíbí - manžel má jet na chatu před porodem

Anonymní
22.5.12 14:58

Moc se mi to nelíbí

Ahoj holky,
moc se omlouvám za anonym, ale jedná se o informace z rodinných kruhů a nechci být poznána.
Jde o to že se nám v druhé polovině června má narodit naše vytoužená holčička. Tchýně však manžela požádala, že by bylo vhodné aby první týden v červenci šel na tři čtyři dny vypomáhat na chatu svému otci bratrovi a bratranci. Mrzí mě že se mě nikdo nezeptal, na můj názor, nikdo neví jestli nebudu přenášet a jak na tom psychicky vůbec budu, jak zvládnu čtyři dny sama s mimi, je to mé prvné dítě, v rodině maj vnoučat spoustu. Taky jsem se těšila že první týdny budem prožívat jako rodina s manželem spolu. Na chatě se sice i dělá ale hlavně je to místo alkoholových rejdů a manžel měl v minulosti s alkoholem velký problém, bojím se aby do toho zase nespadl, tvrdé mu neprospívá. Celé mi to přijde takové netaktní,s částí rodiny nejsme moc zadobře, dle manželovy ex měla hlavní vliv na rozpad manželova prvního manželství. Manžel nás s malou nechce nechat samotnou,zároveň má ale potřebu o chatu pečovat protože tam taky jezdí.Moc se mi to nelíbí :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
22.5.12 15:02

Pokud se manžel rozhodne tak jet i přes novorozence doma, tak to bude jen jeho nevhodné rozhodnutí..Rodina to sice nevhodně nabidla ,ale pokud to on přijme - zlob se jen na něj..už jste o to mluvili.. :?:
MMch- stejně asi nebude s vámi po příchodu z porodnice celé dny doma a bude muset do práce ne? chápu ,že máš obavy, ale nemusí to dopadnout špatně.. Řešila bych to až po porodu - bude jiná atmosféra a možná ti manžel udělá co ti na očích uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
22.5.12 15:04

Chata počká,za to první dny s prvním mimčem vám nikdo nenahradí.Takže tchýni a její divnej nápad 100% odmítnout!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307

tak to se ti teda nedivím, že se ti to nelíbí!!! Myslím, že by sis měla promluvit s manželem a říct mu na rovinu, jak to cítíš. Ty a miminko byste měli mít naprostou přednost před čímkoliv jiným, vždyť chata počká…Vyříkala bych si to s manželem a taky on by měl svou matku trochu uzemnit :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048

Tak to bych absolutně neřešila, domluv se s manželem, předpokládám že není magor aby jel někam na chatu místo toho aby byl doma s tebou a miminkem…ikdyž jde o pár dní…pokud by malá byla na světě byla by to jasná volba, pokud ještě ne taky by neměl jezdit pže co kdyby náhodou.
Myslím že problém je v něm, musí si to u svojí rodiny prosadit- teda spíš oznámit jim jak to bude a hotovo…normální lidi by to pochopili… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.12 15:05

Probrala bych to s mužem, jaké jsou varianty, buď už mimino venku, takže ty sama s miminem doma nebo přenášení a ty porod na spadnutí a zkrátka bych mu řekla, že tu nechceš ani v jednom případě být sama, že se bojíš, co kdyby se něco stalo. Pokud je muž rozumný, měl by to pochopit. Mě to přijde od tchýně takový ten mocenský pokus, buď poslechneš mě nebo zůstaneš se ženou, kdo je víc… Nenaléhej na něj, spíš dávej najevo smutek, strach. A snad se muž bude umět matince vzepřít a naplánovat pomoc na chatě někdy jindy, až aspoň budete mít po šestinedělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
22.5.12 15:05

Jaké máš vztahy s tchýní? To mi příjde jako naschvál :think: U nás tohle zkusil tchán, 14 dnů po porodu, ať mu manžel pomůže s garáží, že to kdysi slíbil(asi 3 roky zpátky)..samo to nešlo jindy :roll: . Nepomohl a také jsme to nějakou dobu poslouchali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
22.5.12 15:06

Já bych byla nadšená :) Odpočala bych si od úklidu a péče o manžela, věnovala bych se jenom mimču a sobě, do mrazáku předem naládovala hotovky :) Přítel v prvních měsících jezdil na dodávce a vždycky jsme si to s malým užili nejvíc :)

• Citovat
  • Upravit
1307
22.5.12 15:09

@Mrkvetka tak to můj manžel je teda naprosto soběstačný :mrgreen: a to že si vzal na dva týdny po tom co se malý narodil volno, to mi pomohlo náramně. malý byl sice zlatíčko, ale když už nic, tak jen to vědomí, že se mám na koho spolehnout a nejsem v tom sama, mi pomáhala hrozně moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
22.5.12 15:15

@misoule tchýně je v podstatě celkem hodná ženská, jen už roky a roky má slabost spíš pro rodinu manželova bratra, kde kdysi vznikla nechutná aféra. Opravdu mi to přijde nevhodné, a to načasování fakt bomba :zed:

Příspěvek upraven 22.05.12 v 15:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aliceh82
22.5.12 15:21

nech to ono se to vyřeší za Tebe samo uvidíš…:-) manželovi řekni svůj názor a že bys chtěla být s ním… rozhodnutí je stejně jen něm:-) a veř, že když nebudeš tlačit a půjdeš na to takticky tak dosáhneš svého:-))) a víš co toto je něco mezi nebem a zemí ty zrovna můžeš rodit a pak si piš, že bude s Tebou!:-)))))

• Citovat
  • Upravit
13119
22.5.12 15:34

jé mě by se to líbilo - mohla bych si dělat co bych chtěla, takže bych asi pořád spala, nebo byla venku s miminem. Nemusela bych se starat ještě o manžela. Já nevím, proč skoro všechny prvomatky mají nastaveno, že by měl manžel po porodu být s nimi a s miminem 24hodin doma nejméně další dva týdny. Btw. a nemohla bys jet na tu chalupu s nima? Měla bys postaráno o vození kočárku, dítě by ti spalo ve stínu pod stromem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aliceh82
22.5.12 15:40

ynax: asi že to máme za sebou:-))) taky jsme chtěla, aby byl ten první týden s námi, ale pak ho poslala po 2 dnech do práce, protože přesně jak píšete, tak se člověk stará ještě o chlapa… u nás to tak přesně bylo oni dva leželi a spali a já vařila a uklízela:-))) ale současně chápu zakladatelku, že by se mi moc nelíbilo být doma s malým dítětem a on aby na chatě popíjel… ta práce je zase něco jiného, nebo aspoň pro mě:-))))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.12 15:44

nejde o žádných 24h, sám říkal že si veme volno aby byl po porodu s náma,a zajeli jsme se , byla to jeho iniciativa, proto mě zaskočil tchynin návrh.Je jasné že pak bude chodit do práce. A na chatu s děckem se samýma chlapama ne, chlastá se tam už od rána :roll:

• Citovat
  • Upravit
martinaaaaaaaaa7
22.5.12 15:47

Koukám, že je to všude stejné, začínám mít spíš pocit, že člověk musí být pěkně hnusnej, aby ho nonstop někdo nevyužíval. Mě by třeba v životě nenapadlo chtít něco od chlapa, který má doma ženu chvíli po porodu, spíš bych se zeptala, jestli nechcete s něčím pomoct vy. U nás velmi podobné - od šestinedělí ke mě chodí neteř na doučování, protože rupla u zkoušky, že bych chtěla trávit taky nějakej čas se svým mužem a dítětem (dva dny v týdnu pracuju, pátky trávím na školení), nikoho netankuje. Asi bych to řešila s mužem, on nakonec třeba sám řekne, že chce být s váma a bude klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky