Moc se mi to nelíbí - manžel má jet na chatu před porodem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
aliceh82
22.5.12 15:48

najít normální tchýni je zázrak:-))) buď se do všeho motá nebo jí to je naopak všechno jedno… neboj to dobře dopadne!!! a budeš šikovná maminka:-))))

• Citovat
  • Upravit
8449
22.5.12 15:50

Pošlete tchyni do pr…Podle mě je ideální aby chlap zůstal na pár dní doma. My jsme se takhle s malou učili zacházet společně a bylo to super. Ale můj chlap je samostaný a samoúdržbový. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.5.12 16:01

aliceh82 - přesně - manžel si naplánoval dva dny doma s náma a pak hurá do práce - jak já byla ráda, že jel - to se fakt nedalo. Mimino spalo, manžel na gauči koukal na sport… když jsem chtěla aby šel ven s kočárem, tak tvrdil, že půjde ale jen když půjdu já - a já ćhtěla spááááát. Jak jsem byla ráda, že do práce odešel :-D Jako můj manžel pomůže, uvaří, vykoupal mimino… ale mlátit se ve dvou doma, když není důvod, je prostě zbytečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
22.5.12 16:15

Od tvojí tchýně mi to připadá jako už někým zmiňovaný boj o moc - buď ona, nebo já, kdo má na něj větší vliv. Obzvlášť pokud jde o vaše první dítě.
Osobně bych brala po předchozích dvou zkušenostech manžela u porodu, pak na návštěvy v porodnici a potom klidně v práci nebo i na té chatě. A i když čekáme třeťátko, taky by mi to vyhovovalo - oba starší si odvedu do školy a školky, celé dopoledne na miminko, odpoledne děti na zahradu nebo k taťkovi do dílny a já opět jen miminko a domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
22.5.12 16:27
@ynax píše:
jé mě by se to líbilo - mohla bych si dělat co bych chtěla, takže bych asi pořád spala, nebo byla venku s miminem. Nemusela bych se starat ještě o manžela. Já nevím, proč skoro všechny prvomatky mají nastaveno, že by měl manžel po porodu být s nimi a s miminem 24hodin doma nejméně další dva týdny. Btw. a nemohla bys jet na tu chalupu s nima? Měla bys postaráno o vození kočárku, dítě by ti spalo ve stínu pod stromem…

Proč by ses měla starat o manžela, je mimino ? Dále je to otec, který patří k dítěti, které vykouklo na svět. A za třetí, že by měla postaráno o vození kočárku ? V době, kdy se začíná kojit a matka se od dítěte nechce ani hnout ? Bude trčet na chalupě ? To se mi nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
22.5.12 16:29

Zakladatelko mezi řádky čtu, že manžel má trochu strach, protože ho matka drží v šachu kvůli dědictví chalupy. A dává mu to jasně najevo. Je to semetrika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
22.5.12 16:50

Mě by se dotklo hlavně to, jak píšeš, že to řeší bez tebe. A to dost. Na tyhle o mě beze mě já nejsem stavěná. Ale jinak jsem nikdy neřešila, aby byl po porodu manžel se mnou doma. Ale já jsem jiná generace :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
22.5.12 16:53

Bych si hlavně prvně promluvila s manželem, že si to rozhodně nepřeješ, aby tě v tomto období nechával samotnou a že přijede pomáhat jindy. JE to Vaše společné dítě, sama sis jej nepořídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.5.12 17:11

@dada12 tak starat o manžela je asi špatně zvolené spojení, ale co by doma jako ten manžel dělal? Když jsem dorazila z porodnice, bylo doma naklizeno a nakoupeno a navařeno. Další den jsme si spíš lezli na nervy, protože on se doma nudil, mimino spalo a já chtěla taky. Neumím si představit, že by byl doma např. týden s námi.
Nevím, proč by nemohla kojit na chalupě - má sedět na zadku doma nebo v přírodě. Kor v létě by jí tam mohlo být příjemněji, ne? A vožení kočáru? Proboha, to dítě jí zhruba po 3 hodinách, tak např. na dopoledne by měla vystaráno a mohla dospávat případnou probdělou noc, ne? Nebo se válet na dece, opalovat se, číst knížku…večer si s nima sednou k ohni a pokecat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
22.5.12 17:33

To ale popisuješ ideální stav. Realita je často jiná. Spousta holek je po porodu šitá a musí dodržovat určitou hygienu, o císaři nemluví atd, a nikdo dopředu neví, jak to dopadne.
My jsme po příchodu z porodnice cvičili vojtovku, odstříkávala jsem mlíko, vyvařovala lahvičky, převařovala vodu, malá trpěla na prdíky a věčně řvala, nemluvím o tom, že psychicky jsem byla v háji. Takže za mě: klid a pohoda doma, nejlépe i s manželem. Rekord v tomhle udělal kolega, který si po porodu vzal očr na měsíc, ale to bylo u druhého dítěte, měli je brzo po sobě.

@ynax píše:
@dada12 tak starat o manžela je asi špatně zvolené spojení, ale co by doma jako ten manžel dělal? Když jsem dorazila z porodnice, bylo doma naklizeno a nakoupeno a navařeno. Další den jsme si spíš lezli na nervy, protože on se doma nudil, mimino spalo a já chtěla taky. Neumím si představit, že by byl doma např. týden s námi.
Nevím, proč by nemohla kojit na chalupě - má sedět na zadku doma nebo v přírodě. Kor v létě by jí tam mohlo být příjemněji, ne? A vožení kočáru? Proboha, to dítě jí zhruba po 3 hodinách, tak např. na dopoledne by měla vystaráno a mohla dospávat případnou probdělou noc, ne? Nebo se válet na dece, opalovat se, číst knížku…večer si s nima sednou k ohni a pokecat…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
22.5.12 18:03
@ynax píše:

Já jsem pochopila, že na chatu se jede pracovat … Tak to mi moc pohodové a klidné místečko pro první dny s miminem nepřijde. Věc druhá je, nakolik chlapi opravdu makat budou a nakolik to bude „chlastačka“ od rána do rána. Ale to je v podstatě jedno. Zakladatelce s miminem stejně nikdo z nich nepomůže, ještě je bude muset obskakovat a klid na dospávání určitě mít nebude.
Já teda upřednosňovala u obou porodů klid doma, jak píše @brisco , hygiena, rozjíždějící se kojení (nedej bože zatvrdlá prsa, která se musí pokaždé nahřát a rozmasírovat), k tomu možné komplikace (já třeba neodcházející očistky se čtyřicítkama teplotama, už vidím ty borce, posilňující se od rána, jak jí pomáhají a případně vezou k lékaři).
Za mě určitě zůstat doma a chlapovi to vysvětlit, u nás obvykle platí spíš trochu „hrát víc nemohoucí než jsem“, můj chlap ví, že si většinou poradím sama a když ho o něco požádám, tak už to musí být. Vysvětlit mu po lopatě, že je to tvůj první porod, máš strach jak z porodu, tak z toho, co bude dál … třeba i hodně vystrašeně, ale netlačit na něj, on se na to vyspí a následně třeba dojde k rozhodnutí, že zůstane doma (ale měl by k tomu dojít sám, že to chce pro vás (pro tebe i budoucí rodinu) udělat) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
22.5.12 20:49

Tak já jsem choleričtější povahy a tohle kdyby se ke mě doneslo, asi si vyvolám předčasný porod. Toto by mě tak od tchýně namýchlo, že bych asi i zajela za ní a do očí jí řekla zda je normální (já mám taktéž nenormální tchýni). Takže tě docela chápu. Ikdyž chatu také využíváte (jak píšeš) tak přece (pokud budeš rodit v termínu) dva týdny po porodu a možná týden z nemocnice doma a nikdo nemůže chtít po tvém manželovi, aby tam jel vypomáhat když má doma miminko. No mě osobně by to přišlo od tchýně hoooooodně sobecké. A rozhodně bych si razantně promluvila s manželem.
Taky mám tchýni s velkým T. Vím že manžel je někdy jak mezi dvouma mlýnskými kameny, je mi ho někdy i líto. Ale prostě s ním to jinak nejde než že si někdy něco „vyřvu“. To je ale riziko povolání, pokud se nechci dívat, jak ho tchýně ovládá a rozděluje nás od sebe, musím razantněji zasáhnout… Samozřejmě jsem v jejích očích jako krvelačná bestie - ale to jsem stejně tak jako tak… :lol: Ale jak jsem psala v úvodu já jsem prostě cholerik, a tak někdy reaguju jak býk na červenou :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
22.5.12 21:16

P.S. Moje tchýně si taky umí vybrat chvíle k nezaplacení. S manželem se pak vždy chytnem (protože se jí zasvtává) tak mu pak řeknu že si musí vybrat kdo je pro něj důležitější jestli já nebo ona. A teď už nebudu já ale my (já a mimčo) a že nejde aby seděl na dvou židlích. Musí prostě jednu „oželet“. Bohužel někdy takové stavy ve vztahu máme - ale jinak si nemůžu stěžovat. Možná jsem hnusná, ale pokud ho chci a pokud nechci jen nečinně přihlížet, musím jednat hnusně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
23.5.12 10:24

Být tebou, tak manželovi navrhnu, aby na chatu samozřejmě jel, ale jindy… Tchýni prostě oznamte, že v na začátku července prostě nemůže.
Nezapomínej, že vy dva (brzy tři) jste rodina a musíte držet pospolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.12 12:38

holky děkuji všem za názory a čas, jen jsem chtěla vědět jak to vidí nezávislé osoby, a koukám že většinou stejně jako já. Ještě jednou díky . :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky