Moje peníze - manželovy dluhy

Anonymní
21.5.12 17:47

Moje peníze - manželovo dluhy

Ahoj chtěla bych znát Váš názor a omlouvám se anonym

Manžel si za svých „mladých“ let nadělal dluhy z podnikání, ale ne že by byl nějaký chudák, přišly peníze za faktury tak místo toho aby zaplatil daně zdravotní apod. užíval si z kamarády. Roky ubíhaly, dluhy neplatil, úroky rostly a nyní je z toho moc pěkná částka. Pak potkal mě, 3 roky jsme spolu chodily, a začaly chodit obsílky aby uhradil to co měl. Vztah jsme měly pěkný, výdělával dost, začal splácet a splácí dodnes. Nyní jsme manželé máme dvě děti, fajn manželství. Ale ted teda k čemu se chci dostat, prodala jsem nějaký svůj majetek, na účtě mám částku kolem 250 tis. Manžel chce at mu to dám že s tím zaplácne dluhy, ale to já nechci, jsou to moje peníze, a já už dva roky toužím po novém obýváku a rekonstrukci jádra. Tak co ted? Tchýně furt tvrdí že jsme rodina že je téměř mou povinností mu ty peníze dát, ale já si stojím za tím že ty dluhy si nadělal sám, tak at si na ně taky hezky sám vydělává a platí. Z větší části jsem rozhodnutá mu ty peníze nedat. Co by jste udělaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35798
21.5.12 17:50

Tak tvoje povinnost to rozhodně není.
Já bych mo možná něco málo pomohla, ale celé bych to teda nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
21.5.12 17:52

Já nevím,rozumím ti,ale já bych to manželovi asi dala,pokud bysme měli dobrý vztah a raději byla bez dluhů a obývák bych si udělala později,ale rozhodnutí je na tobě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
21.5.12 17:52

na jednu stranu máš pravdu, na druhou stranu bych se obávala možné exekuce a toho, že nezaplacený dluh bude neustále narůstat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
21.5.12 17:55

Já bych nedala, proč bys měla platit za něčí blbost, on si užíval a neplatil a ty se teď máš omezovat, aby on nemusel, tak to by u nás neprošlo. Já jsem silně pragmatický člověk a realista k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
21.5.12 17:55

Kompromis…půjč mu ty peníze..zaplácne si dluhy a tobě to bude prostě splácet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
21.5.12 18:00
@Junkyska píše:
Kompromis…půjč mu ty peníze..zaplácne si dluhy a tobě to bude prostě splácet :nevim:

Suohlasím s @Junkyska .Také mám ráda čistý štít. A určitě by mi bylo proti srsti,kdyby se do toho ještě cpala tchýně. Když je tak chytrá,tak měla nejprve sohlédnout na synáčka,aby je vůbec neměl a pak dávat rady.
Já třeba šetřím na nový prsa z přivýdělku co mám při RD,no jenže celá částka bude tak za rok. Požádala jsem manžela,jestli by mi to nezaplatil a já mu to měsíčně splácela z toho přivýdělku,zatím se ještě nevyjářil :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
21.5.12 18:02

Záleží jaký máte spolu vztah. Já bych to dala svému manželovi i kdyby si o to neřekl. Raději bych žila v klidu bez dluhů než v novém obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.5.12 18:03

No já bych určitě nedala celou částku, třeba bych mu dala nějakou část , ale ne určitě celou…
Jenom, aby nedošlo k většímu dluhu a k nějaké exekuxi a tak.. Myslím si, že tvoje povinnost je pomoct, ale ne platit za jeho chyby.. Nech se ukromní on, ne :think: :nevim: Nekkupuje si drahé věci a nebo prostě šetří..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
21.5.12 18:07

No je to na tobě, ale pokud nemáte předmaželskou smlouvu, tak to už jsou i tvé dluhy, ne :nevim: , když jste manželé a když přijde exekuce, tak vám to taky vezmou ze společného majetku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
21.5.12 18:11

Ja bych mu teda asi neco dala, ale ne celou castku. Urcite bych si nechala aspon 100 tisic nekde na konte, ani bych to nedala do upravy bytu, ale proste pro jistotu, jeden nikdy nevi, co bude za 5, 10 let… Takze nejspis 50 tisic bych si nechala na upravu bytu a 100 tisic mu dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
21.5.12 18:11

To je těžký říct je to dost peněz. Ale… u nás máme peníze všecky pokupě takže u nás nějaký moje tvoje prostě neexistuje. no dala nedala? to je otázka já vim že kdybi se mně něco takovího stalo a partner by měl z čeho tak by to zaplatil takže i já bych udělala totéž. Je fakt že radši bych byla bez dluhů a žila v klidu beze strachu z exekutorů a noví obývák by šel stranou i když teda by mně to štvalo ale za ten klid to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
21.5.12 18:14

Tak to je na tobě.Já nehraju na nějaké ty - já, prostě jsme my, dluhy nemá on, ale my,takže já bych to svému manželovi dala…Kasu máme taky společnou, kde jak já tak on dáváme své výplaty dohromady, nepočítáme co je čí, takže i dluhy vlastně platíme společně.Ale každý to máme asi jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.5.12 18:16

A on musí zaplatit najednou????? Pokud ano, tak asi dala , pokud ne, tak ne, protože si to sám chce jenom ulehčit..
Dala bych mu určitou část třeba 100 000 tis aby zaplatil co nejvíc a nešlo to dál do mínusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
21.5.12 18:20
@papavlinka33 píše:
Já bych nedala, proč bys měla platit za něčí blbost, on si užíval a neplatil a ty se teď máš omezovat, aby on nemusel, tak to by u nás neprošlo. Já jsem silně pragmatický člověk a realista k tomu.

Tak já bych peníze také nedala.Za dluhy si může sám svojí lehkovážností a proč by si ty měla platit?On si užíval s kamarádama a ty máš nyní ustoupit ze svého snu?A když je tchyně tak chytrá,tak proč tenkrát svému synovi nedomluvila,že každý normální člověk platí svoje závazky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí