Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já to řešila ve stejné situaci mlčením, ale ten dotyčný/ta dotyčná příbuzná ví, že já vím… brala jsem to tak, že je to hnus fialovej, taky mi to hodně moc vadilo a vadí dodnes… ale řešit jsem to za ně nechtěla. Kdo ví, možná to bylo z dnešního pohledu dobré rozhodnutí, zatím toho nelituji.
Anonymní
tvoje situace není tedy lehká,ale já bych asi mlčela,i tak se to jednou provalí .
Podívej říct to můžeš kdykoliv, zatím bych asi pomlčela,ikdyž by mi to bylo asi nepříjemné, záleží jak moc je to blízká rodina,ale je to smutné,ale víš jak se to říká
co oči nevidí,srdce nebolí
,hnusné přirovnání, nevěru bych sama nesnesla,ale zvaž to dobře .
tenkrát jedna známá která věděla že její kamaradku podvádí muž tak jí to řekla a samo že ona byla ta špatná chlap zapíral.Po druhé když věděla že její segru podvádí chlap tak nic neřekla a nakonec to samo vyšlo najevo.TAkže mlčet.
Já bych se asi rozhodovala podle toho, jestli je mi bližší košile, nebo kabát. Kdybych zjistila, že švagr podvádí mou sestru, tak bych to ségře řekla. Kdybych zjistila, že moje ségra podvádí švagra, mlčela bych jak hrob. Kdyby se jednalo o mé rodiče, tak bych to asi nejdřív řešila s tím, co má máslo na hlavě a dala mu příležitost, aby se vzpamatoval. Kdyby se ovšem vzpamatovávat nehodlal, tak bych to asi tomu druhému rodiči řekla…ostatně tento případ jsme v rodině řešili bohužel i prakticky. Dál bych to řekla ještě své nejlepší kámošce, kdybych si byla 100% jistá, že jí chlap zahejbá a u všech ostatních bych mlčela. Tohle se může dost snadno obrátit proti tobě a ten člověk, kterému to řekneš si musí být jist, že to děláš kvůli němu, z lásky, že to z tvé strany není motivováno žárlivostí, závistí, škodolibostí,… a tímhle si je zraněný člověk většinou jistý jen u těch skutečně nejbližších.
Tak rozhodně bych to nechala osudu,nic neřešila.Aby jsi nebyla nakonec za tu „špatnou“ Ty.
No, doufám, že nejsi moje švagrová ![]()
Do vztahu ani Tobě blízkejch lidí nevidíš .. tak to nech jim samotným k vyřešení ..
Z venčí může všechno vypadat jinak, než to je ve skutečnosti. Třeba se na tolerované nevěře dohodli ..
já kdysi věděla o nevěře manžela mé kamarádky, ale mlčela jsem a časem to přestalo, tak jsem si říkala, dobrý, potom se to nějak pokazilo u mě doma no a co moje dobrá kamarádka neudělala, vykašlala se na mě a strašně litovala mého bývalého a mě zavrhla, v té chvíli jsem měla sto chutí jí vpálit, že ani její manžílek není bez viny a když ona mi plakala na rameně, že s ním v posteli nic není, tak on si zatím odskakoval jinde, ale nakonec jsem to neudělala, nesnížila jsem se k tomu, ale mrzí mě, že jsem ta špatná a svého chlapa má za vzor ctnosti, chacháááá kdyby tak věděla koho má doma
![]()
Jsem ráda, že se k diskuzi připojil i muž . No Radku kdo ví, čí jsem nebo nejsem švagrová..svět je malej!Nepůjdu ke zdroji, to si opravdu musí vyřešit sami, spíš mě tíží to, že to nemůžu říct ani doma. Muž by si to pro sebe určitě nenechal, je dost zásadový
A já zas neumím lhát
No to je situace
Já takový věci vědět radši nikdy nechci ale bohužel je náhoda blbec!
Takže jsem vlastně postavena do situace, kdy musím doma něco tajit, abych neublížila ostatním. Ach..
zakl.
Z vlastní zkušenosti radím nikdy se do takových věcí neplést, mohla by jsi na to škaredě doplatit, i když to je v rámci rodiny ![]()
Btw.do vztahu kamarádky bych nezasahovala, ani nejlepší, samotné by mi nebylo příjemné, kdyby s takovou záležitostí za mnou někdo přišel.Z druhé strany by mi asi taky nebylo příjemné, kdyby to věděli všichni kromě mě že.. Nevím, jak se zachovat, tajemství udržet umím ale neumím lhát, příčí se mi to, jakmile se mě na to někdo zeptá bude to konec
Muž by mi asi taky neodpustil kdyby zjistil, že něco takového vím a neřekla jsem mu to ![]()
Rekla bych to jen sve nejlepsi kamaradce kterou mam,u ni vim,ze spatna nikdy nebudu,protoze mi veri a ja bych ji nikdy nelhala v takove veci.Mam ji rada,ona me,sveruje me se jedna druhe a nez aby se to dozvedela od nekoho jineho,ciziho,tak to radsi ode me.Ja bych mela strasne vycitky svedomi,kdyz bych ji to nerekla.
V jinych pripadech bych mlcela a delala,ze nic nevim.
Hele nechápu co řešíš .. třeba to mezi sebou dávno ví a jen to „neřeší“ a nebo řešit nechce a čeká se až to vyšumí samo ..Tvým zásahem by byli nuceni k něčemu o co nestojí …a nikomu ale opravdu nikomu tím nepomůžeš ..ten kdo se dozví o nevěře partnera „nepřipravenej“ tj sám nic netuší neb nepátrá by mohl být ošklivě poraněnej ..prostě neříkej nic ..a na přímé otázky říkej jooo to se musíš zeptat těch koho se to týká ..to není má věc ..lež to není a pravda ..se ukáže vždycky ..takže tak.
ahoj,je lepsi to nerict.muj bratr je taky neverny sve manzelce a ja o tom vim,ale mlcim myslim ze to svinstvo se na nej jednou provali samo.a pak si to sezere i s navyjakem.taky me to zere,ale jsou to dospeli lide,kazdy musi uvazovat nad svimi ciny.
Ahoj, chtěla bych znát Váš názor na věc. Dozvěděla jsem různou shodou okolností o nevěře v rodině :-/. Netýká se to mne. Jak by jste se v takovéto situaci zachovaly? Já se vždy řídila tím, že do „cizích“ vztahů není vhodné zasahovat, že by si problémy měli řešit partneři mezi sebou..Ale hlodá to ve mě. Je správné si to nechat pro sebe, a nechat to osudu?Nebo bych se měla zachovat jinak a říci co vím ?
Není to bohužel jediná nevěra v mém okolí, ale do cizích vztahů se opravdu nepletu, zde jde bohužel o blízkou rodinu. Díky za názory.