Vyplatilo se vám odpustit partnerovi?

142
20.5.12 19:04

Vyplatilo se vám odpustit chlapovi?

Vyplatilo se vám odpustit partnerovi? (chybu, lež, nevěru)
U mě je to ještě čerstvé, provalilo se na manžela, že lhal a dělal věci mě za zády. Trvalo to asi třičtvrtě roku, nešlo o nevěru.
Rozhodnla jsem se mu dát druhou šanci a zkusit odpustit.
Máte osobní zkušenost nebo někdo ve vašem okolí? Dali jste druhou šanci? Jak to dopadlo? Jak jste na tom teď?

Moc děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.5.12 19:11

Asi záleží na tom, o co jde. Já manželovi opakovaně odpouštěla nevěry a to i přesto, že nevěru nesnáším. Ale jinak je to fajn chlap, dobrý manžel i táta a já v posteli nejsem zrovna hvězda, takže ač jsem ho párkrát málem zabila, tak jsem ty jeho úlety snad i chápala :oops: :oops: :oops: .
Vlastně si myslím, že bych odpustila cokoliv, pokud by to nebylo psychické či fyzické týrání mě nebo dětí :nevim: :nevim: :nevim:
Ale hodně důležitý je váš vztah jako takový. Pokud máte jinak dobrý vztah, asi bych odpustila. Pokud máte i v jiných oblastech problémy, tak bych o odpuštění hodně přemýšlela :think:

• Citovat
  • Upravit
33916
20.5.12 19:18

Asi záleží o co jde..já naštěstí ještě tohle nemusela řešit tak neporadí.Člověk tu situaci asi pochopí až se do ní dostane tak ted nevím jak bych zareagovala.S jistotou vím,že nevěru bych neodpustila a dál by záleželo na situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.5.12 19:45

Chybovat je lidské, odpouštět je božské nebo tak nějak, já myslím, že jo, jednou pak už ne, ale druhou šanci si zaslouží každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7338
20.5.12 19:51

Neveru jsem odpustila 2×, lzi aspon 100× a nebylo to k nicemu. Jsem rada, ze je pryc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
20.5.12 19:59
@takacek píše:
Neveru jsem odpustila 2×, lzi aspon 100× a nebylo to k nicemu. Jsem rada, ze je pryc :-(

bože chůdě :( :( tak snad je ted už líp :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7338
20.5.12 20:03

@denisa 76 je mi mnohem lepe, pet let mi nebylo tak dobre jako ted :-) syn ma dobreho tatu, ale jako partner stoji za hov.. takze to nakonec pro nas dopadlo nejlepe jak mohlo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
20.5.12 20:04
@takacek píše:
@denisa 76 je mi mnohem lepe, pet let mi nebylo tak dobre jako ted :-) syn ma dobreho tatu, ale jako partner stoji za hov.. takze to nakonec pro nas dopadlo nejlepe jak mohlo ;-)
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
20.5.12 20:09

odpustit bys měla v každém případě už kvůli sobě ,ale jestli zapomeneš to je druhá věc .. :think:

• Citovat
  • Upravit
33916
20.5.12 20:20
@takacek píše:
@denisa 76 je mi mnohem lepe, pet let mi nebylo tak dobre jako ted :-) syn ma dobreho tatu, ale jako partner stoji za hov.. takze to nakonec pro nas dopadlo nejlepe jak mohlo ;-)

tak to mě těší a jsem ráda,že jsi štastná..to je myslím v životě moc důležité.Proto bych nevěru já osobně nikdy neodpustila..nezapomínám takže bych byla neštastná a proto jsem se nenarodila :mrgreen: :mrgreen:
Lež :think: :think: to je těžké..takovéé ty hnusné no nevím..pokud pár k sobě patří tak tam asi lež nepatří.Jako lež typu kolik stály boty tak se bere..to lžu pořád..víš jak to myslím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Svému partnerovi důvěřuju a ještě mě nikdy nedal důvod mu nevěřit..až to nastane tak to pak bude jjiná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: u mě je jistota,že dostane přes držku..já se s níčím neseru a hlavně neumím odpouštět takže u mě odpuštění se nekoná:cert: :cert: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.5.12 20:29

Jako přece nemusíš odpustit hned a přesto mu dát druhou šanci. A uvidíš, jak se bude chovat dál. Já si myslím, že to odpuštění není primární záležitost. Tady jde o to, jak budete fungovat dál. To odpuštění mi přijde jako takové, že teď už to má vyžehlené. Ale to přece nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7338
20.5.12 20:30

@denisa 76 Muj problem je, ze jsem az moc hodna a on toho dostatecne vyuzil… Ono ja bych asi taky neresila takove ty lzi kdy jde o cenu neceho atd. ae jakmile je to lez, ktera nalomi duveru, hodne bych zpozornela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
20.5.12 20:36
@takacek píše:
@denisa 76 Muj problem je, ze jsem az moc hodna a on toho dostatecne vyuzil… Ono ja bych asi taky neresila takove ty lzi kdy jde o cenu neceho atd. ae jakmile je to lez, ktera nalomi duveru, hodne bych zpozornela…

to mě napadlo..chlapi toho pak jenom zneužívají.Já jsem taková,že bych za mangela dýchala..pokud by nastalo co jsi psala tak jsem schopná všeho..rozhodně nejsem typ co si nechá všechno líbit.
A ted jsi sama nebo někoho máš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7338
20.5.12 20:38

@denisa 76 sama, ale mam za sebou druhe rande ;-) a je pravda, ze mi tahle zkusenost dost dala, uz se jen tak nedam a bojuju za sebe, za svou osobnost a za svuj zivot, vsechno zle je k necemu dobre ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
20.5.12 20:42

odpustit můžeš x krát, otázka je jestli dokážeš zapomenout a taky čeho konkrétně se to týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí