Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Možnáí píchnu do vosího hnízda … odpustila jsem, když mi nafackoval … bylo v opilosti. Zatím se to nestalo, jsme spolu 4 roky. Dost si to vyčítal a když jsme na toto téma narazily později, tak o tom nechtěl ani mluvit, jak mu z toho bylo zle.
Je výborný táta a já ho miluju.
JEn dodám, že není alkoholik. Dá si 2× týdně ty svoje 2 piva a konec … tohle byl prostě úlet …
Nečetla jsem všechny příspěvky. Ale můžu říct dvě věci. Chybovat je lidské, odpouštet je božské. A za druhé by jsem si sním sedla a promluvila by jsem si sním v klidu
Já taky odpustila-nevěru,delší vztah.A jestli se mi to vyplatilo?Zatím bych řekla,že ano,čas je asi velký léčitel
Já nevím, jestli jsem odpustila nevěru - stále se v tom plácám a nedokážu udělat tlustou čáru, mám problém mu znovu věřit. A nevím zda to někdy dokážu mu znovu věřit.
@Anonymní píše:
Já nevím, jestli jsem odpustila nevěru - stále se v tom plácám a nedokážu udělat tlustou čáru, mám problém mu znovu věřit. A nevím zda to někdy dokážu mu znovu věřit.
U nás to bylo naopak.. byli jsme taková ta mladá čerstvá pubertální láska.. já mu zahnula a on mě pár let nenáviděl než jsme to dali znovu dohromady a stálo mě to hodně snažení.. dnes už máme synka a svatba bude v srpnu. Jen mě mrzí, že to prostě občas vytáhne, když se hádáme, asi se s tím nikdy pořádně nesrovnal a tak je důležité, aby - když už jsi mu odpustila, nebo to říkáš - jsi to měla taky tak opravdu a už to při každé příležitosti nevytahovala.. jednou je odpuštěno, tak je to za vámi a jestli ne, tak to ještě x krát probrat, než to budeš opravdu cítit jako vyřešenou věc. Hodně štěstí a držím palce ![]()
@denisa 76 píše:![]()
![]()
nevěra je podle mě ztráta důvěry a člověk nebude už nikdy věřit i když si řekne,že za tím udělá tlustou čáru.Vždycky to bude hlodat a při první přípežitosti to člověk tomu druhému pěkně vmete do ksichtu.Proto u sebe vím,že u mě by to nemělo cenu i kdybych se sebe víc snažila.
Tak snad se Ti to podaří..pokud by jsi se měla trápit tak by to asi nebylo![]()
správné
Právě tak to je u mě, pořád to ve mě hlodá a stále to manželovi předhazuju. Jenže on se fakt snaží, vím stoprocentně že mě miluje, dává to najevo nejen slovy, ale i činy, miluje naše děti, je dobrý otec i manžel až na to jedno jeho uklouznutí. Jde o mě, že se přes to nedokážu přenést a říkám si co když se v budoucnu objeví další ženská, která mu zblbne hlavu. On stále trvdí, že se poučil, že udělal velikou chybu, naletěl a otevřelo mu to oči a uvědomuje si až teď co mohl ztratit - svou rodinu.
Tak za me, pokud vis, ze vas miluje, chces s nim byt a nechces o nej prijit, tak mu sanci dej, vysvetli mu, ze to pro tebe bude tezke, ze je duvera nalomena a ze potrebujes cas, ze to obcas vytahnes atd.
Ja zjistila, ze mi za tohle nestoji a proto jsem to ukoncila, ale jednu sanci dostal, druhou uz nedostane…
Odpustila, nie neveru, ale ze ma sklamal. Odpustila som mu az prilis lahko, lebo som proste chcela mat vsetko ako predtym. Lenze nasledne som vo vztahu bola hodne neista a stale som cakala kedy to prevedie znovu. Vtedy sme spolu este len chodili, a vydrzalo to uz len asi rok … ja som cakala kedy ma zase sklame, on zistil ze uz nie som taka pohodova a usmievava ako predtym ![]()
@Anonymní píše:
Právě tak to je u mě, pořád to ve mě hlodá a stále to manželovi předhazuju. Jenže on se fakt snaží, vím stoprocentně že mě miluje, dává to najevo nejen slovy, ale i činy, miluje naše děti, je dobrý otec i manžel až na to jedno jeho uklouznutí. Jde o mě, že se přes to nedokážu přenést a říkám si co když se v budoucnu objeví další ženská, která mu zblbne hlavu. On stále trvdí, že se poučil, že udělal velikou chybu, naletěl a otevřelo mu to oči a uvědomuje si až teď co mohl ztratit - svou rodinu.
Tak mu povedz ze sa mu snazis verit, ale ze proste mas stale za chrbtom bubaka. Ze ta chyba bola vacsia ako si mysli a ze Ty nevies ako s tym zit dalej. Ze potrebujes aby bol ON trpezlivy, a aby mal ON pochopenie, pretoze Ti dokazal svoju slabost. Ze odpustenie je sice kratke a vyzera to na okamih, ale v skutocnosti je to beh na dlhu, dlhu trat.
@Anonymní píše:
To je sice hezké..jenom by mě zajímalo jak by se tvářil,kdyby to bylo opačně
Můj mangel by se zachoval jako já..rozbil by mě hubu a nikdy by si ani kolo o mě neopřel jak by se mě štítil a to samé u mě.Je to tak jak píšeš..tohle se nikdy nezapomene..proto je lepší když o tom ten druhý asi neví..člověk není dokonalej a chybu může udělat každý..tahle chyba je ale zabití vztahu a nikdy to už není ono.
Taky už máte děti a děláte všechno proto aby jste zachránili rodinu..Přála bych Vám aby to Víš vztah vydržel a nějak se to srovnalo.Dej někdy vědět jak to jde..ju?? ![]()
@denisa 76 píše:
To je sice hezké..jenom by mě zajímalo jak by se tvářil,kdyby to bylo opačně![]()
Můj mangel by se zachoval jako já..rozbil by mě hubu a nikdy by si ani kolo o mě neopřel jak by se mě štítil a to samé u mě.Je to tak jak píšeš..tohle se nikdy nezapomene..proto je lepší když o tom ten druhý asi neví..člověk není dokonalej a chybu může udělat každý..tahle chyba je ale zabití vztahu a nikdy to už není ono.
Taky už máte děti a děláte všechno proto aby jste zachránili rodinu..Přála bych Vám aby to Víš vztah vydržel a nějak se to srovnalo.Dej někdy vědět jak to jde..ju??
Děkuju moc za podporu. To je právě ono, chci zachránit rodinu. Vím, že děti by rozpad rodiny nesly hodně težce, trápily by se a to nechci. Pořád si říkám, že čas to snad vše nějak vyléčí. Nikdy nezapomenu a stejně se mi to bude vracet, ale musím se s tím nějak naučit žít. Kdybychom neměli děti, odešla bych. Tak nějak už nevěřím na věrnost, stačí když vidím, že se to děje dnes a denně všude kolem, tak už nemám iluze o vztazích. Vím, že chybu může udělat každý, jen jestli se z toho ten člověk ponaučil a nebude to opakovat. Dám časem vědět, jak to zvládám.
@Anonymní píše:
Děkuju moc za podporu. To je právě ono, chci zachránit rodinu. Vím, že děti by rozpad rodiny nesly hodně težce, trápily by se a to nechci. Pořád si říkám, že čas to snad vše nějak vyléčí. Nikdy nezapomenu a stejně se mi to bude vracet, ale musím se s tím nějak naučit žít. Kdybychom neměli děti, odešla bych. Tak nějak už nevěřím na věrnost, stačí když vidím, že se to děje dnes a denně všude kolem, tak už nemám iluze o vztazích. Vím, že chybu může udělat každý, jen jestli se z toho ten člověk ponaučil a nebude to opakovat. Dám časem vědět, jak to zvládám.
Proto jsem to napsala..když jsou mrnata je to už těžké a pokud je manžel skvělí táta tak je to ještě těžší a člověk už přemýšlí jinak.Manžel udělal chybu..stalo se to už nevrátíš..čas je nejlepší lékař a pokud manžel se bude snažit tak časem se s tím i naučíš žít.
Děti musí být štastné a mít skvělé zázemí a věřím,že se Vám to podaří.Asi bych v takové situaci se taky zachovala jinak..dneska vidím jak je důležité mít okolo sebe partnera,který je pro Tebe oporou..který se snaží a stará se o rodinu..chodí do práce..nechlastá a má Vás rád..to člověk malinko asi přivře očka.Je to těžký holka,ale snad to zvládnete..a neboj třeba jednou přijde den a nastane temno
![]()
Budu ráda,když se ozveš..třeba písni na sz..ráda pokecám
![]()
@denisa 76 píše:
Proto jsem to napsala..když jsou mrnata je to už těžké a pokud je manžel skvělí táta tak je to ještě těžší a člověk už přemýšlí jinak.Manžel udělal chybu..stalo se to už nevrátíš..čas je nejlepší lékař a pokud manžel se bude snažit tak časem se s tím i naučíš žít.
Děti musí být štastné a mít skvělé zázemí a věřím,že se Vám to podaří.Asi bych v takové situaci se taky zachovala jinak..dneska vidím jak je důležité mít okolo sebe partnera,který je pro Tebe oporou..který se snaží a stará se o rodinu..chodí do práce..nechlastá a má Vás rád..to člověk malinko asi přivře očka.Je to těžký holka,ale snad to zvládnete..a neboj třeba jednou přijde den a nastane temno![]()
![]()
![]()
Budu ráda,když se ozveš..třeba písni na sz..ráda pokecám![]()
Děkuju, určitě se ozvu ![]()
Možnáí píchnu do vosího hnízda … odpustila jsem, když mi nafackoval … bylo v opilosti. Zatím se to nestalo, jsme spolu 4 roky. Dost si to vyčítal a když jsme na toto téma narazily později, tak o tom nechtěl ani mluvit, jak mu z toho bylo zle.
Je výborný táta a já ho miluju.